co sa mi moze stat?

Príspevok v téme: co sa mi moze stat?
pity

ahojte vseci,rada by som sa opytala ci tu nahodou nie je niekto kto by mi vedel poradit s jednou zavaznou otazkou. ide o to,ze v dosledku schudnutia som nedostala menstruaciu uz asi pol roka a v podstate mi to nevadi:),ale bojim sa ci to nemoze mat za nasledok neplodnost.??! a este jedna vec, co to vlastne znamena ze nemam menstruaciu, nedozrievaju mi vajicka?, nemozem otehotiet?,lebo v podstate ak by mi tie vajicka dozrievali ,krvacat by som musela a ak mi nedozrievaju ,nemozem momentalne otehotniet,ci nie? za odpovede dakujem, viem ze sa pytam trochu neskoro ale az teraz som nad tym zacala vaznejsie uvazovat

kvetka k

Varovanie!!!
Chcem upozorniť predovšetkým ženy na človeka, ktorý sa predstavuje pod menom „doktor Branko“. Je z Bratislavy a oslovuje ženy vo vlaku, na ulici a v nákupných centrách s úmyslom pomôcť im. Pozor! Je to nebezpečný človek, manipuluje s ľuďmi a sexuálne zneužíva svoje „pacientky“!!!

jaja

mne sa to stalo, tiež, menzes som dostala asi v 12, potom som rapídne schudla, tak mi úplne vynechal. ked sa mi váha ustálila, tak prišiel zasa a nemala som zatial problém.... ale bolo to dávno...

asteri

pity, to som ti pisala, prvykrat som otehotnela tak, ze som tri mesiace nemala menstruaciu a proste sme s manzelom trafili prvu ovulaciu po pauze!!!
to si nepostrehla, takze pozor, nespoliehaj sa nikdy na to.

pity

ani nevies ako si mi pomohla asteri,ja uz teraz i tak normalne jem ale vaha mi neide nahor ani nadol ,len som proste ostala chuda a bez menstruacie. hm...ale to ze nemozem otehotniet je celkom dobra sprava lebo som sa zlakla,nedavno som totiz mala prvy sex a ten strach z toho ze by som mohla otehotniet...samozrejme sme mali ochranu ,len proste babo mat nechcem teraz urcite

asteri

aj ja som to mavala, vzdy ked som schudla pod cca 48 kg, stratila som menstruaciu. takze to bolo zakazdym v lete, kedze v zime som vzdy pribrala aspon na 49, 50 kg. mala som obdobia bez menstruacie 3 az 7 mesiacov.
ano, mas prevdu, nedochadza k ovulacii. gynekolog mi to vysvetlil, ze organizmus sa tak automaticky brani proti pocatiu, lebo by nebolo schopne plod vyzivovat.
akonahle ti vsak nabehne ovulacny cyklus, si plodna. ale to budes musiet trochu doplnit hmotnost a ziviny. predtym, ako budes raz planovat potomstvo si ale dopln vitaminy a mineraly a najma kyselinu listovu aspon v tabletovej forme.
aby som prisla k jadru - mam dnes dve zdrave deti, chvalabohu, pri tom prvom som dokonca otehotnela prave po obdobi bez menstruacie, takze ani lekar nechcel verit, ze som tehotna.
len treba byt opatrny, aby sa organizmus nevycerpal uplne.
ja mam proste taku postavu, vzdy som bola skor chudsia, nevychudla som po ziadnej diete.

vierka

a koľko si schudla,ak smiem vedieť?Ale mala by si zájsť za gynekologičkou,lebo to nieje o radosti z toho,že nemáš menzes.

evyta

Ja si myslim ze uz si davno mala navstivit lekara a nehazardovat so zdravim. Tym ze nemas menzes je ako keby tvoj organizmus v klimakteriu (v prechode). Mas znizenu hladinu zenskych hormonov, tym ze ti nedozrievaju vajicka. Zenske hormony okrem inych hormonov udrziavaju rovnovahu v organizme, chrania nas proti osteoporoze, udrziavaju zenu v kondicii, dokonca aj za krasu vdacime hormonom. Pozor aby tvoje telo nezostarlo ovela skor ako ti je prirodzene. Nechcem ta strasit ale to je realita.

pity

heh slaba si nepripadam,ale neplodna byt nechcem a taktiez by ma zaujimalo ako to je s tymi vajickami ale za gynekologickou ist nechcem lebo ta by mi hned pichala injekcie

vierka

Ja len doplním Paniku.Kámošky,ešte spolužiačky zo strednej,ktoré výrazne schudli,majú problém otehotnieť.Ja mám už tri deti.Ovplyvňuje to plodnosť.