HLADOVKA???????

Príspevok v téme: HLADOVKA???????
sasa

Caute, potrebujem poradit od niekoho rozumneho. Pod lekarskym dozorom drzim ocistnu hladovku. Poznam velmi dobre vsetky pre a proti, o tom sa nechcem dohadovat, som zdravotnik viem co sa s telom deje pocas hladovky. Chcem sa spytat ci mi neviete povedat ci pocas tyzdnovej hladovky neschudnem prilis a kolko??? Lebo chudnut moc nechcem.
Sasa

jarka43

Počas hladovky asi neschudneš veľa, ale určite sa ti spomalí metabolizmus. Po hladovke môžu nastať ťažkosti.
-odkaz odstránený-

maria magdalena

Ahoj Sasa, ak je to pravda, co si napisala, tak v prvom rade urcite nevynechavaj liečbu pomocov liekov, ktore mas predpisane. Pomozu ti zvladnut problem po organickej stranke. A potom si uvedom,ze problem mas preto, lebo mas nedostatok lasky (tej obetavej a nezistnej). Ale dalo by sa to povedat aj tak, ze co chces,aby iní robili tebe, rob aj ty im. Respektuj svoju rodinu, spoluziakov, a vsetkych s ktorymi sa stretnes. Pomahaj im a snaz sa aby boli stastní. Nežij tak, aby si ty bola stredobodom diania, ale aby si ty pomahala. Je v tebe kopec sily, a ty ju musis vyuzit v prospech druhého. To znamena, ze kazde rano sa zobud, priprav ranajky pre rodicov a surodencov(ak nejakych mas), potom chod do skoly. V skole sa snaz zapamätat na hodine co najviac, aby si nemala doma vela ucenia. Mam kamosku, co chodi odpovedat hned po tom ,co bola latka odprednasana (teda sikovna je). Prid domov a poprataj byt, aby ste sa citili prijemne, ked sa vrati zvysok rodiny domov. Velmi dobre by bolo, aby si nieco aj uvarila (nieco jednoduche: lečo, alebo parky, alebo zapekane zemiaky s acidkom). Ked sa vratia vasi, tak budete mat viac casu sa porozpravat co je noveho, co ste prezili. Ja takto vyuzivam svoj zivot, aby som sprijemnila chvile svojim blizkym. A tak nemam cas vymyslat sprostosti, ktore vznikaju v hlave cloveka IBA Z NUDY. Nepozeraj sa na seba ale na druhych a ZIJ PRE NICH!!!!

jablonka

presne tak, sasinka, nenadavaj si, nelutuj sa a hlavne, co ti je urcite najmenej prijemne - musis mat dohlad rodiny a znamych! inak to nejde, sama to nezvladnes. myslim si, ze je to na druhej strane omnoho prijemnejsie ako dva mesiace byt v nemocnici.
drz sa, ak ti to pomoze, napis sem, my ta podrzime ako budeme vediet, vsak, zuzanely?

zuzanely

Sasa: to je to HPO? No tak to mi je fakt ľúto... proste musíš sa zaprieť! Povedať rodine a najbližším aby na teba dávali pozor a kontrolovali ťa.. verím že to zvládneš!

sasa

Jablonka a zuzanely, ja si to vazim co ste tu napisali. A teraz cistu pravdu:
Pred mesiacom som sa vratila z dvojmesacnej psychiatricej liecby. Mam pseudoneurastenicku schizofreniu a to je tisickrat hoooorsie ako zomierat za ziva. No a jednym( bohuzial ) sprievodnym priznakom su vraj anorekticke a bulimicke zachvaty))
Ja uz neviem co dalej. Prepacte...

jablonka

sasa, mna si necastovala :-) mas tu tych tem viac a gabinu si nazvala paranoidna zavistlivka, alebo tak nejak. to ma viac-menej utvrdilo v tom, ze mas uplne iny problem ako pises. pretoze anorekticky su presvedcene, ze ich nutia jest len kvoli tomu, ze im kazdy zavidi ich "postavu".

zuzanely

No v tomto... čomu veriť čomu nie... vieš ak máš rakovinu tak potrebuješ psychickú podporu, ale ak si naozaj anorektička tak ju potrebuješ ešte väčšiu a od toho sme tu my, a tvoji pritelia, rodina...