smrkať či nesmrkať?

agina

otazocka ja si myslim, ze je to blbost.Lebo ak sa ti netvoria hlieny, nemas co smrkat a ak sa ti tvoria, tak smrkat musis, nezavisi to urcite na intenzite smrkania.

mira

Deti sa prečisťujú rýchlejšie ako dospelí. Keď mu ich vysadíš, nejaký čas ešte budú vychádzať tie staré a potom to prejde. Dávaj mu zeleninu a cestoviny, obilninové kaše.

mira

Ak sa nebudu hlieny v nadmernom množstve prijímať, nebudú sa ani vylučovať. V tvorbe hlienov je kráľom mlieko. Smrkanie to je zbavovanie sa ich. Sliznice sú podráždené skôr z ovocia a sladkostí, povzbudzujúcich látok.

otazočka

no samozrejme že smrkám, ale počula som že keď sa veľa smrká, tak to prejde až do chronického štádia, že sa tým dráždi sliznica a neprestane to.

ethel

to je fakt smiešna otázočka:-D A rozmýšlal/a si kam asi zatekajú?Do hrdla kde ich automaticky prehltneš ak nevieš vykašlať...potom ten humus putuje do žalúdka a tak ďalej...tak dobrú chuť...

dvojbotka

nooo...ked tuzis mat zapale dutiny , ktore sa potom preplachuju a prestaravaju tak nesmrkanie je k tomu najlepsia cesta :D

............................

cim viac sa smrka, tym viac sa tvoria hlieny??tomu nerozumiem.myslim,si,ze ide o nespravny postreh.nasa nosna sliznica vyprodukuje denne az okolo litru sekretu.ak sme zdravi/nemame infekcnu nadchu,alergiu a pod/tak o tom ani nevieme, lebo zateka cez nosohltan dolu.az ked mame nadchu, vtedy to je problem.nosna sliznica je zdurena je tu aj zvysena tvorba hlienu a ma inu konzistenciu ako vyssie spominany sekret..mozno sa ti zda,ze hned ako sa vysmrkas, tak sa ti naplni zasa nos.ide ale aj o zdurenie slzniznice.ale ked nesmrkas tak ti to zasa zateka do hrda a okrem toho sa ti aj zasusuje v nose:-((ak ide o beznu nadchu, mozes pomoct hlienu stekutit ho vyplachom slanou vodou/treba sa naucit techniku/alebo dostat spreje s morskou vodou, co je ovela pohodlnejsioe.antihistaminika, lieky na sennu nadchu a alergie, ako cetirizin, loratadin zasa vysusuju sekreciu a latky s vazokonstrikcnym ucinkom/lokalne, ako nasivin, otrivine a podobne,alebo v tablet.forme/pseudoefedrin, fenylefrin/zasa zmensuju opuch a tiez znizuju tvorbu sekretov.kazdopadne, nie su vhodne pre kazdeho,predovsetkym u ludi s vysokum tlakom, ochorenim srdca, ciev, cukrovkou, ochoreniami stit.zlazy alebo prostaty.myslim,si,ze sa smrkat ma, ay hlieny nezostavali v nose su len dobrym prostredim pre mnozenie mikroorganizmov.na vhodne pripravky sa porad v lekarni.