Ekzém na viečkach - alergia?

Príspevok v téme: Ekzém na viečkach - alergia?
dajana

Pracovala som v záhrade a objavil sa mi svrbivý ekzém najskôr na pravom hornom viečku a o dva dni už aj na ľavom. Je to veľmi suché a mierne opuchnuté. Môže to byť alergia? Iné prejavy alergie nemám. Viete mi poradiť, čo mám s tým robiť? Nechcem ísť k lekárovi, predpokladám, že mi dá kortikoidnú masť a to užívať nemienim. Vďaka za vaše rady.

JANKA.)

uz druhykrat do mesiaca sa mi spravil ako keby ekzem na vieckach. Rano ked sa zobudim mam opuchnute oci,dost ma to aj svrbi. Neviem co si mam na to dat. Prosim Vas mohli by ste mi poradit?

jankka

aj ja mam podobny problem, oko mam poriadne opuchnute a supe sa mi, mam tam taky cerveny ekzem a uz neviem co s tym, neviete o nejakej masticke?

jancecka

hej svrbelo, ale samé to zmizlo, som si myslela že to mám od tej kozmetiky, mňa ani nenapadlo že to môže byť alergia, lebo tiež som to mala nejako pred letom a teraz je dosť toho pelu, ale tento rok sa mi to neobjavilo, tak neviem

dajana

ano, aj ja to mam opuchnute, zacina sa mi to supat, je to do cervena a velmi suche. spociatku ma to svrbelo, teraz uz velmi nie. aj teba to svrbelo? nepamatas sa?

jancecka

ja som mala niečo podobné, ale samé od seba mi to zmizlo. ja som si myslela že to mám od tieňov na oči, tie som vyradila a za dva dni mi to zmizlo a ničím som to nenatierala, ale bolo to také mierne opuchnuté a šúpalo sa to D: a svrbelo to