Nebojite sa rokoviny krcka maternice???

Príspevok v téme: Nebojite sa rokoviny krcka maternice???
xoxoxoxo

Ahojte,mam sice uz 5 rokov staleho priatela o 12rokov starsieho a bola som panna,ked som s nim zacinala,ale on bol v minulosti dost promiskuitny(co som samozrejme az tak dopodrobna nevedela-asi ma nechcel odplasit).Odhadom mal tak 60bab,z toho bola jedna stripterka a jedna slapka,co ho podvadzala.Hned som od neho chytila chlamydie-na ktore mi dosli az po 3rokoch.Bojim sa,ci nie je nahodou aj nositelom virusu, ktory sposobuje tento druh rakoviny,ktorym dnes trpi kazda tretia zena.Neviete, aka je inkubacna doba?Pripadne vase nazory,ci tiez mate priatela,ktory posexoval polku mesta a tiez ste nieco "pochytali"...Dakujem za vsetky odpovede...

mirka 23

Monalisa, no lekári majú z toho očkovania určite prachy, a to že si panna a chceš sa dať zaočkovať pred pohlavným stykom je len super. Len ťažko sa rozhoduje, jední sú za očkovanie, a iní zase poukazujú na riziká očkovania, tak teraz ani ja neviem, či je dobré sa zaočkovať alebo nie. Rozhodovanie je už len na tebe.
Tá vakcína je proti tomu vírusu, ktorý spôsobuje rakovinu, ostatné sa dajú liečiť.

monalisa

co sa tyka toho ockovania nebola by som si tym taka ista...nemam to sice overene na 100% ale pocula som ze ta vakcina ucinkuje iba proti jednemu z mnohych druhov virusov co sposobuju rakovinu krcka maternice...ja som sa tiez chcela dat zaockovat ale dost ma odradila ta cena - 4000sk za jednu davku (potrebne su 3).A takisto mam gynekologicku riadnu pi..,idem od nej prestupit, lebo uz pred rokom som jej povedala ze sa chcem dat zaockovat a ona ma zje.ala ze naco mi to bude ked som panna.O to viac som bola prekvapena ked tento rok mi povedala ze by som sa mala dat ze je to super atd...Tak teraz rozmyslam nad tou zmenou nazoru,zeby ich zato platili farmaceuticke spolocnosti,za propagandu? hm, mne sa to vsetko nezda...

dd

jelenovi: ja mam manzela, obaja sme boli pre toho druheho prvi a som rada, stastna, aspon viem, ze si nieco podobne do vztahu nemohol doniest :) a ze Ta vysmiala, pravdepodobne si nie je vedoma toho, co to znamena, byt panic..v dnesnej dobe je to uz vynimocnost byt panic, ci panna a malokto to vie naozaj ocenit..
pre autorku: cim skor si daj dokopy vsetky vysetrenia a v pripade nudze sa prehlas inde na gyndu, toto nie je sranda!ja by som sa toho bala strasne a hned by som utekala k doktorke..

jelen

A mne sa priatelka smiala ze som panic. Nuz ako vidim skuseny muzi maju nielen niezo za sebou ale castokrat si nieco do vztahu aj prinesu. Len zeny su "mudre" a vysmeju sa panicovi; vsak radsej skusenejsieho, co ma aj nejaku tu chlamidiu, sifilis, kvapavku, PC alebo AIDS.

kayla

xoxoxoxo, prehlas sa radsej k nejakej inej gynekologicke, ci gynekologovi, pokial u tejto sa necitis dobre. Iste u niekoho bude miesto a ta vezme. A uvidis rozdiel. V takychto veciach radsej treba mat co najvacsiu istotu.
Neviem sice co je to autoimunne ochorenie, ale iste by ti na to lekari v nejakej poradni vedeli odpovedat, ci samotny gynekolog, ci by to mohlo mat nejake nasledky...Keby ten liek bol tak skodlivy uz je davno stiahnuty, sa zamysli. V tom bol nejaky iny hacik, neboj sa, nie samotny liek. Ja sa pojdem tiez dat ockovat, ak som prezila tak sa ozvem v buducnosti heh :-D.

xoxoxoxo

Ja mam dost hroznu gynekologicku.Ta, ked mi vtedy prisla na tie chlamydie,tak ma brala za najvacsiu kur*u,pri tom on bol/je moj jediny.Je dost stara,nechapava,neopatrna pri vysetreniach.Ale musim sa prekonat a ist znovu na cyto-asi po 2rokoch...On sa ustalil,aspon dufam Kayla,lebo spolu byvame,pracujeme,takze nic by predo mnou neutajil...---Mirka 23-kondom tomu nezabrani,akurat som to citala,ze pory kondomu su vacie,ako bakterie tohto viru---Najhorsie je,ze ho zistili jednej mojej kamaratke a ona je navyse tehotna,tak som aj kvoli nej smutna a vsadilo mi to chrobaka do hlavy...Deee-o tom ockovani som rozmyslala,ale zevraj uz na to zomrelo vo svete 17bab!!!Co je obrovske cislo a navyse trpim autoimunnym ochorenim,takze neviem,ci by to bolo pre mna vhodne...

Deee

ak mas take obavy, utekaj na gynekologiu a poziadaj o vystetrenie na vsetky pohlavne prenosne ochorenia, ale to si snad uz urobila, raz rocne sa robi ster z krcka maternice ako prevencia pred rakovinou, ak mas vek pod 26 a par tisic korun naviac daj sa zaockovat

mirka 23

No tak toto je zaujímavé, ak to nie je len sranda. Kayla, myslím že kondóm zabraňuje prenosu papyloma vírusu.

kayla

Iiiiha, wow! 60 bab??? To ti on sam povedal? Mnooo...ja neviem, ale ak chodis pravidelne na gyndu a mala by si nieco, tak by ti na to zrejme prisli... Viem len, ze pri tejto chorobe nepomoze ani kondom, nie je sa ako branit... Preto sa aj idem coskoro dat uz zaockovat, tiez sa toho velmi bojim.
Daj sa pravidelne vysetrovat, popripade sa daj zaockovat, vsak ak dobre viem tak to je aj proti roznym inym virusom a bakteriam atd...dokonca aj posobi aj proti rakovine criev ak dobre viem... Tym len ziskas...najma ak mal pred tebou tolko kociek...a uz sa naozaj ustalil pri tebe? Tak sa drz, papa.