ikterus da sa to prekonať?

alti

B-livia,
zrejme obe s lekarkou mate pravdu. Aj pri peceni je treba rozumne zadietovat, urcite vylucit drazdive a vyprazane jedla, vela cerstvej zeleniny a ovocia, pravidelne jest, dobry pitny rezim /bez "lepivych" ochuternych vod, bez alkoholu/. Cez vyhladavac napr. www.google.sk urcite najdes namety, co z Vasho jedalnicka vylucit, co pridat. A mala by sa zmena zivotneho stylu prejavit aj na koncentracii bilirubinu /poklese/. A taka zmena nezaskodi celej rodinke :o)

b-livia

Dakujem za ste mi odpisaly.velmi sa mi odlahlo.ale chcela by som este vediet že,,to svrbenie tela,,celej kože moze bit sposobene stej pecene?lebo muz bol u koznel lekarki a ta mu,povedala ze je to zo zlej zivotospravy,,a ze bi mal mat,dietu..ale ja si myslim ze bi to mohlo bit stej poskodenej pecene.

Alternativa

Pecen nemusi byt vazne poskodena, ale zrejme je tam urcity problem. Pri zvysenom bilirubine je dobre precistovat pecen a minimalizovat jej zatazenie /napr. caj z ostropestreca marianskeho, detoxikacia/, znizit pohybovu aktivitu, pravidelna, vyvazena a zdrava strava.

Ivka 1

Ano branim liekov alebo pripravkov na tvorbu svalovej hmoty mohlo dôjsť k poškodeniu pečene. Pečeň je však najlepšie
zregenerovateľný orgán v tele a dokonca dokáže aj dorásť. Produktami na prírodnej
báze sa dá pomôcť.

b-livia

prosim vas chcela bi som sa,spitat ak mate taki problem ako moj muz.velmi ho svrbi koža uz,pomaly mesiac,,ma zlte bielki,brali mu dneska krv a tam mal vtich lekarskich pojmoch ze bilirubin,,asi tri krat,,nieco zvisene.on dlhu dobu posilnoval a bral bar jake lieki nasvalovu hmotu.moze mat poskodenu pecen? dakujem.

Ivka 1

Je potrebné zregenerovať pečeň, poznám kombináciu,ktorá tomu veľmi pomáha ale
vhľadom k tomu,aby ma tu neobvinili z
reklamy, viac info podám na maile.Napíš
mi ak chceš.

bbb

mam zvysený billirubin a mávam aj nazltnute bielka ale nie vzdy. Existuje nejaky liek aby som mal uz bielka stale biele.

RNG

bojimsa, pozri si na moc, podla toho poznas, ci je hepaticka alebo posthepatickaTmavy moc), alebo prehepaticka.
Potom ked mas tmavy moc, ale svetlu stolicu, tak je to posthepaticka.
....
Az potom budes vediet, ci to ma s pecenou vobec nieco spolocne.
A ked to ma aj s pecenou spolocne, moze to byt zo zamorenia, viralnych zapalov atd. Nepredpokladam, ze 3 mesiace alkoholizmu mozu uplne znicit pecen.Ale rozne chemikalie mozu a jedy aj za jeden den.
V kazdom pripade ak mas poskodenu pecen, musis si ju regenerovat a vycistit.

bojimsa

ja som strašne vela pil alkoholu. môže to byť jedine teda hepaticka? tri mesiace v kuse som pil alkohol. už je tomu 5 mesiacov čo abstinujem. mam19. a velmo sa bojim či to neni smrtelne. nemôže to byť cirhoza ? a ta žlta farba prejde? ale nemam zvyšene pečenove testy . trošku ast a alt čko...viac nič ale fakt len o par desatin. skrvi by sa zistila cirhoza?

RNG

icterus znamena nic ine, len zlta farba. To nie je ziadna diagnoza, to je priznak
Dovody za zltou farbou mozu byt rozne, ale samotna farba pochadza z bilirubinu v krvi, ked su hladiny vyssie, nez 1.5 mg na dl(to je zhruba 3x normalna hladina).
.......
Zltacka moze byt prehepaticka, hepaticka a posthepaticka.
......
Prehepaticka je ked sa cervene krvinky rozpadaju z nejakeho dovodu prirychlo(malaria, sicle cell anemia, spherocytoza a hemoliticky rozklad v ladvinach).Typicke je vysoky hemoglobulin v krvi, ale nie v moci
......
Hepaticka je z poruch pecene(viralna ci bakterialna hepatitida, toxiny v peceni(vcitane zamorenie z mnohych liekov a alkoholu), primarna biliarna cirhoza(tiez sposobena predchadzajucimi )a ine.
Bilirubin je aj v tmavom moci(konjugovany) aj v krvi.Stolica je normalna farba
......
Posthepaticka zltacka je hlavne zo zablokovaneho zlcnika(kamene, parazity pecene(cicavice) a pankreaticka a ine rakoviny, ktore uzavru zlcovody.)
Moc je tmavy, ale stolica svetla.
........
V pripade poskodenia pecene treba pecen cistit, vyliecit a regenerovat.
Na to je velmi ucinny protokol dr Berksona,a to aj v pripade aktivnej viralnej nakazy, ako hepatitida C alebo otrav pecene muskarinom(muchotravka) kde davky sylimarinu su obzvlast velke.