Ako mám stratiť mlieko?

Danka =D

Môj maličký má 11 mesiacov a chcela by som ho naďalej kojiť ale zistili mi helikobaktera vo vysokom štádiu preto sa mi aj zapálil žalúdok a jediná možnosť je že prestanem dojčiť a začnem brať silné ATB neviem čo robiť, keď nezačnem čím skôr môžu sa mi urobiť v žalúdku vredy ale je na mne ako sa rozhodnem. No a asi prednejšie je zdravie matky aby sa mohla naďalej starať o synčeka. A existujú aj umelé mlieka, maličký už papká všetko jediný problém je že synček stále si pýta a je taký zlý keď mu nechcem dať. Je jednoduchšie kojiť a hlavne v noci... Ale asi dám prešetriť na gastro aj manžela aby sme sa spoločne liečili. Len čo je lepšie??? Tabletky alebo injekcia a ako je to po finančnej stránke??

talentmania

Moja skusenost dojcila som do 2 rokov lenze uz po roku a pol som nastupila do prace koli financiam cize kazdu noc si to moj maly na mne vynahradzal ked som nebola cez den doma.Cize kojila som ho posledny pol roka asi tak ze len rano a potom v noci :0)
Mlieka som mala strasne vela cez den sa mi zacalo spustat uz aj v praci bolo to uz strasne.Jedine co som spravila bolo zajst na gynekologiu tam mi predpisala tbl.Neviem vobec ake nepamatam si uz ale to bola taka sila ze by som neverila keby ze to nezazijem.Mala som tusim brat 1 tbl R a V a ked by mi bolo zle tak len po polke.Tak som isla na vec hnet prva tbl bola asi taka ze ten ucinok asi priletel 100% rychlostou lebo som asi nestihla ani polozit pohar co som zapila tbl.a uz ma manzel zbieral zo zeme.Nikdy som to nezazila tu rychlu ucinnost xi xi.Takze som si potom rovno tbl.musela davat v posteli myslim ze to bolo na 10 dni tak nejak mlieko samozrejme odislo uz som maleho ale namohla prilozit.Tym chcem povedat ak chcete odstavit mlieko tbl.urcite len na recept bez lekarskeho predpisu by som si nic nekupila ani neviem teda ci sa da aj nieco kupit ale tie neziaduce priznaky by som neriskla len tak keby mi to lekar nepredpisal!!!Musi to byt riadna chemia ked vam odide mlieko do 2 tyzdnov a ja som ho mala naozaj ze vela.tak radsej navstivte gynekologa nak vam on poradi.

RNG

zvysena hodnota preolaktinu znamena predlzenu laktaciu.
Yam znizuje prolaktin, takze to stoji za pokus.

V slovenskej rozpravke o Valibukovi ho tiez matka dojcila az do skoro dospelosti, hahaha. A potom "valal buky", pozri Dobsinskeho zozbierane rozpravky z ludu.

ritka

Ahojky

Prosim vas vie mi niekto poradit nejake lieky bez receptu na odstranenie materskeho mlieka? (nazvy liekov)
Na recept su vacsinou silne lieky, cize je tu velka pravdepodobnost vedlajsich ucinkov a tomu sa chcem vyhnut a tie ktore poznam, na recept ,maju dost nepekne vedlajsie ucinky.
Alebo nejake homeopatika.
Velmi by ste mi tym pomohli a nechcem ani ziadnu injekciu
Mala ma 2 roky a je toho uz naozaj dost.
Dakujem

babuš

Jednoducho prestaň dojčiť, ale postupne. Najprv to obmedz na raz denne, po týždni, dvoch, každý druhý deň - aby sa tvorba mlieka znižovala postupne. Ak to utneš naraz, môžu sa ti zapchať mliekovody a dostať zápal. Ak sa to nezaství samo, ešte je tu injekcia - ale je to predsa len chémia a zásah do organizmu. Myslím, že aj pre dieťa je to lepšie postupne. Chvíľu sa možno potrápite (zvlášť chlapci majú k cicíkom veľmi pevný vzťah - ktovie prečo:-)), treba mu namiesto dojčenia vymyslieť zaujímavý program.
A netráp sa tým, že si zlá matka, keď ho odstavuješ (ako sa ti to možno niekto bude snažiť nahovoriť). Vydržala si 1,5 roka a to je super vec. Dojčenie je síce pre dieťa ideálne, ale iba pokiaľ to dieťaťu i MATKE vyhovuje.
Držím palce!

jancecka

ja som tiež počula takú reláciu o tom, že by sa malo dojčiť čo najdlhšie, najlepšie by bolo až do prvej triedy :D to však nie je možné :D ale vlastnú skúsenosť žialbohu nemám

asdfjklô

suhlasim s dominiqou. dojcenie je zdrave a matky by mali dojcit pokial mozu, aj ked sa mnohym uz dieta zda stare.

jablonkaa

len prestan dojcit - jednoducha rada. neodsavat, nedojcit. tvorba materskeho mlieka sa prisposobuje spotrebe. po velmi kratkom case od posledneho dojcenia sa ti uz nevytvori dalsie mlieko. alebo to mozes robit postupne, davat mlieko uz len raz denne, napr. vecer, bude sa ti ho tvorit menej a po urcitom case prestan uplne.

Dominqa

preco mu to chces zarazit ?? vsak ked ho budes kojit bude to len naviac do jeho zdravia...iked v 1,5 roku je uz toho dost...