Antidepresíva - kto z nich pribral?

veronika

ahojte kocky, vidim len nazov debaty, tak prispejem mojou trochou...bola som na totalnom psychickom dne...ono da to stupnovalo rokmi..som to potacovala v sebe, netusila som, ze to bude az tak zle...a bala som sa, ci sa dozijem konca mesiaca...tak som bola v koncoch...sama som vyhladala psychiatra obvolavala som ambulancie, kde ma co najskor vezmu...a som dnes stastna:) brala som rok lieky, plus ine udalosti dopomohli tomu, ze z uplnej trosky psychickej so opat zase vesela, konecne aj MGr cerstva(dokoncila som skolu) a zivot ide dalej. MOJA RADA ZNIE: nikdy nikdy neoodcenujte psychicke zdravie, akonahle citite, ze nieco sa s vami deje, a dlhsie to trva, bezte k prvemu psychiatrovi, neotalajte, cim dlhsie cakate, tym viac sa to zhorsuje a je tazsia liecba. verte mi, viem o com vravim, hlavu hore a drzte sa, btw ano
: pribrala som 17KIL..ale uz zhadzujem..uz je dole 8:)

katty081

bianka, odporúčanie ku psychiatrovi nepotrebuješ, aspoň sa mi zdá že nie.Inak ten citalopram čo beriem ja môže predpísať aj obvodný lekár, takže ak máš obavu ísť ku psychiatrovi skús to najskôr u obvodného a uvidíš či ti to zaberie, ale hlavne choď čím skôr ako sa takto stále trápiť. Prajem pekný deň.

LILIANKA

tita, no moja mama je fakt psychopat,to je nadlho. Cely zivot s nou mam problem. A s tym priatelom, strasne ho myka a celu noc, bojim sa. Akurat som sa do toho pustila, skontaktovala som neurologa Donatha v Banskej Bystrici, vsade je o nom a vyzera ako spicka a dovleciem ho tam, uz sme sa dohodli aj na termine, budem dufat, ze mu pomozu. No lebo 20 rokov chodil sem k nam a toto je psychiatria, nie neurologia, tu ta vysetria, nepovvedia co ti je a ze pridete o rok. Studovala som s placom aj jeho zdravotnu kartu, cele je to trosku zlozitejsie. Srdconko moze byt rado, ze zije a spravim vsetko aby bol v poriadku, aj organy by som darovala keby sa dalo. Len som zistila, ze nemame rovnaku krvnu skupinu...a uz to na mna lezie-velky zachranca na ukor smrti alebo choroby inych. Ale urobila by som to. No a ze zmena lekara- veru ked som videla zapisy v jeho karte, bolo mi zle. Radsej sa s nim budem kydat do Bystrice, aj ked to mame celkom daleko, ale nech mu pomozu. Pretoze ked bude vylieceny on, budem vyliecena aj ja. Moja psychicke zrutenia, strasy, brutalne potenia behom sekundy alebo tiez mykanie tela,ale z nervov, to uz asi fakt chce to telo prijat chorobu od neho...no baby moje,hrabe mi :,(

bianka

katty, presne...nahováram si že mám rakovinu...zabolí ma noha...zub...a už som z toho vystresovaná. Ale pritom moje stavy trvajú už 1,5 roka, tak si myslím že keby som nedaj Bože niečo také mala, tak by sa mi to prejavilo oveľa viac...tak si to niekedy odôvodním...potom sa o niekom dozviem že je chorí a zasa kolotoč...myslím si že aj ja som chorá...no som ale asi hlavne psychicky chorá...uf...musím sa dať do kopy

katty081

lilianka, bianka ak chcete aby to prestalo mali by ste navštíviť psychiatra. Tiež som sa dlho odhodlávala, ale nakoniec som tam šla, predpísala mi citalopram a cítim sa lepšie. Mne moje stavy úzkosti začali ako som napísala po pôrode, ale vyvrcholilo to keď som sa začala učiť na štátnice, jednoducho dokonalé stresové obdobie.Myslela som si že to zvládnem sama, ale keď ma tie úzkosti začali neuveriteľne otravovať tak som šla k dr. Ja som si stále namýšľala že mám nejakú rakovinu, stále som sa kontrolovala, nemohla som sa z ničoho tešiť aj keď mám zdravého syna. Teraz už chodím k dr. asi tak tri roky, stále užívam citalopram a cítim sa lepšie. Nenahováram si blbosti a ak áno tak sa to sebe snažím realisticky vysvetliť, že si to iba nahováram a takto teraz fungujem.A nemusíte sa báť že by si vás nechali niekde na oddelení, veď každý má n iekedy vo svojom živote stavy kedy potrebuje pomoc len niektorí tú pomoc nevyhľadajú.

tita

Lilianka prosím ťa a čo je to s tvojou mamou? Najprv by mala ísť k psychiatrovi ona a to myslím bez urážky a bez výsmechu. Ty máš veľké úzkostné stavy plynúce z nej. Mala by si čo najskôr zájsť tomu psychiatrovi, na klinike ťa určite nenechajú, takéto stavy sú bežné. Čo sa týka toho priateľa, tak tomu dokonale rozumiem, lebo môj otec je to isté. Mama takmer 3 roky nespávala od strachu. Teraz má otec výbornú lekárku a vnoci sa nič nedeje. Ak ho v noci myká a vydáva zvuky, tak nemá dobre nastavenú liečbu a treba zmeniť lekára (naša vlastná skúsenosť)

LILIANKA

dobru noc veru, je 11 aj nieco, kym zalahnem a zaspim to potrva,o pol piatej vstavam kazdy den aby som priatelovi pripomenula zobrat tabletky, a o siestej svoje, mam nadchu.O deviatej vstavam celkovo. Ak vstavam,ak nebudem zase celu noc hore. Cim vacsie depky mam,tym horsie sa mi spi, mas to aj ty tak?

LILIANKA

to pomaha veru aj mne, presne ako pises. Nebola, a moj problem? Nie ze by som sa hambila, bala...ale mama nevie o nicom a nemozem zrazu prist domov s tabletkami, to by som jej nevysvetlila. Dalsia vec, ze moj zivot bude jednym velkym klamstvom, mama sa NEMOZE dozvediet ze priatel je chory (mala so chlapa ktory mal vacsie oci,priradila to stitnej zlaze a musel byt koniec),cize nevie ani o mojich problemoch,tak nemoze vediet ani o nom, ani o liekoch. Ale isla by som rada, ty si bola? Dufam ze by ma nezobrali rovno na kliniku.