Jód

athina

som 3 roky po operacii stitnej zlazy 1 rok som sa citila vynikajuco lekarka mi zvysila dennu davku na 150 a odvtedy sa citim unavena a velmi som pribrala 20kg za 2 roky ale podla nej mam vynikajuce vysledky prosim ak niekto vie nech mi poradi dakujem

Well

mare.remare.sk

JODAMIN obsahuje sušené pivovarské kvasnice a unikátnym spôsobom biologicky (prírodne) viazaný jód. Jeho využiteľnosť organizmom je výrazne vyššia, ako u výrobkov jodizovaných bežným spôsobom.

Väčšina jódu je uložená v štítnej žľaze. Pretože štítna žľaza reguluje metabolizmus a jód ovplyvňuje jej činnosť, nedostatočný prívod tohoto prvku spomaľuje duševné funkcie, vedie k nárastu telesnej hmotnosti a ochudobňuje organizmus o energiu. Doporučený denný príjem jódu pre dospelých je 150 mikrogramov.

RNG

Na mykozy a rozne kvasne infekcie su oreganovy olej, kokosovy olej, citricidal a ultranizko sacharidova dieta.
A samozrejme brat silne probiotika, lebo mykozy su sposobene premnozenim neziaducich kultur v crevach na ukor uzitocnych, protilatky produkujucich probiotik
Jod je sice protiplesnovy, ale nemam sajnu, v akych koncentraciach a ci je to vobec aplikovateljne v tak malych davkach, o akych tu rozpravame(niekolko miligramov denne)
Tabulky na ucinnost citricidalu som viackrat uviedol na tomto fore, neviem ako chodi vyhladavac, ale mozes ich najst naisto na rng.nazory.eu pod kategoriou citricidal.

milusca

RNG, dakujem za odpoved. Akurat som zistila, ze ten jod je 2%. FDA zakazala predaj 4%neho. Mne bolo lekarkou odporucene davat si jednu kvapku pod jazyk raz denne. Lugol sa odporuca davat aj do vody. Mam fibrocysticke prsniky, tak by mi to vraj malo pomoct aj na to, okrem stitnej zlazy. Moze to pomoct aj na mykozu posvy?

RNG

Jod prenika do tela cez kozu vyborne, nevidim dovod davat si ho do ust, jedine ze by si clovek chcel potlacit plesnove a kvasne kultury v ustach a na mandliach zaroven.
Jedna kvapka 4% obsahuje asi 2.5 mg jodu, co je asi konzervativne spravna davka.
Kedze jod sa hromadi v tele a nevylucuje okamzite(viazanie hlavne na tuky), netreba ho brat kazdodenne, ale staci raz do tyzdna vacsiu davku=10-15 kvapiek pod pazuchu alebo na spodok brucha

Jod je odjakziva vyborny prostriedok proti plesniam, donedavna sa jodidovala muka proti zhrckaveniu, potom vsak prisli s teoriou, ze vyse 150 mikrogramov je skodlive(samozrejme nemaju na to absolutne ziadny dokaz, lebo Japonci, ktori jedia v priemere vyse 12.5 mg jodu vo forme morskych rastlin denne su najzdravsi velky narod na svete(132 milionov))

milusca

Neviem, ci tu este RNG chodi, ale ja beriem jod od Swanson, 4%. Jedna kvapka denne pod jazyk. Dufam, ze to staci. Mam znizenu funkciu stitnej zlazy a beriem Euthyrox 50.

[zruseny12]

...nie,vela nejest, odporucaju sa jest 2jablka denne a ked popritom sa zjedia aj jadierka,tak si myslim,ze je to v poriadku...nemyslela som tak,ze vyberat z jablk jadierka a napchavat sa nimi...

Well

:)Len neviem ci je to dobry napad jest vela jadierok:)Skor by som ho hladal v zemiakoch, mrkve, hrozne, ciernom ribezli, hruskach

[zruseny12]

...nic sa nedeje,mozno som to zle podala,ja som skor narazila na tuto stranku a chcela som podotknut,ze okrem JABLKA-ktore je velmi zdrave- sa daju vyuzit aj jadierka,ktore obsahuju jod atd.