Kreatinin - co o nom viete..?

eskahezka

rozho nepodcenujte zvyseny kreatinin.
ja som pred 4 rokmi takmer umrela na zlyhanie obliciek, mala som hodnotu kreatininu 498 a od 500 sa dava dialyza. vtedy som mala 19, tak sa rozhodli nasadit antibiotika a pockat. starsi organizmus by vsak nevydrzal taketo poskodenie.

MJej

Ludia ... neviete o com pisete ... ja vam to vysvetlim : kreatin a kreatinin su 2 rozdielne latky ... kreatin fosfat sa berie vtedy ked chceme aby sval makal viac pretoze fosfat co obsahuje kreatin sa pouziva na obnovenie ATP resp energiu vo svale ... vtedy sa nam struktura kreatinu v podstate zacikli a vznika kreatinin ktory sa vylucuje v moci ... velke mnozstva kreatininu sa vyskytuju v moci aj pri velkmom prime vielkovin alebo pri praci hladovani alebo podobne ... ale v podstate som chcel napisat to ze kreatinin sa zistuje v moci len preto lebo je to taka latka co sa naspet nevstrebava resp to co oblicka prefiltruje sa aj vyluci ... preto to je dobry pozorovatel funkcnosti oblicky ... ci ho uz mate v norme alebo v nadbytku je jedno ... oblicka vam pracuje vyborne ... ak ho mate vela hovori to len o vasom zivotnom stile a stravovani ... horsie by bolo ak by sste ho mali malo ... vetdy su oblicky poskodene resp zle filtruju krv preto sa kreatinin nevbylucuje v davkach akych by sa mal

elzicka

dobrý deň,
môj syn má 23 rokov, v krvi má kreatinin 123,7, RBC 5,44, posiluje čo máme robiť, lekárka nás poslala na nefrologiu a ULZ.ďakujem

ROBO806

Mne namerali z krvi hodnotu kreatinínu 109 µmol/l čo je zvýšená hodnota. Ref. medze sú od 63 do 96 µmol/l (ideálna hodnota).

Zo stránky www.hpl.sk >>>

Zvýšené hodnoty kreatinínu v moči nachádzame pri zvýšenom príjme bielkovín (mäsité jedlá), rozpade svalového tkaniva, veľkej fyzickej záťaži, nadmernom raste (akromegália a gigantizmus), cukrovke, horúčkových stavoch, hladovaní, zníženej funkcii štítnej žľazy, a iných.

Znížené hodnoty nachádzame pri ochoreniach obličiek (napr. pyelonefritída, glomerulonefritída, chronické ochorenia obličiek, polycystické obličky), pri dystrofii a atrofii svalov, vegetariánskej diéte, leukémii, anémii, hladovaní, paralýze, zvýšenej činnosti štítnej žľazy a iných.

hoffman

Čaute, mam 15 rokov a mi namerali hladinu kreatininu 99,4 mol. Je to normálne alebo treba k niekomu s tym zajsť?

Ďakujem za odpovede

rado92

dobrý den, chcel by som sa opýtat ked mam zvýšený kreatinin v krvi hodnota 121, či je to už niečo čo treba začať riešiť, alebo sa to može vyskytovat normalne mam 24 rokov, neberiem žiadne latky na posilnovanie ako kreatin, myslite že to može znamenat že už mam poškodené obličky dakujem.

Kreatín

Ak máš v tele veľa kreatínu tak sa nič nedeje a ak by si to chcel predsa len znížiť tak prestaň jesť mäso.