Problémy v tehotenstve

Príspevok v téme: Problémy v tehotenstve
renata m.

Chcela by som sa opýtať, či je v tehotenstve normálne krvácanie z nosa a búšenie srdca. Som v 21 t.t. a zhruba pred dvomi týždňami som začala krvácať z nosa. Nie každý deň, ale raz za dva či tri dni sa mi krv pustí. Nikdy pred tým som takéto problémy nemala. A ešte aj to búšenie srdca. Môžem byť v pokoji (napr. ležať a čítať)a zrazu sa mi rozbúcha srdce ako by som utekala, začnú sa mi triasť ruky a cítim sa zle.Je to normálne, alebo mám o tom informovať lekára? Tlak som pri poslednej kontrole mala 90/50.

ivanka28

ahojte. prosim o radu. som v 18. tyzdni a pred tyzdom som zacala vnimat busenie srdca. cez den mi to az tak strasne neprekaza, no v noci nemozem zaspat!!! strasne mi to vadi. 3 mesiace som spala den, noc a teraz nic. velmi ma znervoznuje, az placem ked sa mi potom ako tak podari zaspat, budim sa, nie som rano oddychnuta. napiste, co mam robit. ist k lekarovi?? caket, ze to prejde???nevladzem uz po tyzdni...

renata m.

Ďakujem za vysvetlenie. Beriem vitamíny pre tehotné, a denne vypijem 2,5 litra tekutín a jednu kávu. Nízky tlak som mala vždy, pred tehotenstvom som mávala 100/50, je to taká naša rodinná "črta". Rovnako nízky tlak má aj starká, mama a moja sestra tiež.S tým asi nič nenarobím.

jablonkaa

krvacanie z nosa je normalne pocas tehotenstva. mas vacsi objem krvi v krvnom obehu, cca o 1 liter a sliznice su viac prekrvene. ak to nie je nejake silne krvacanie dennodenne, je to v poriadku.
mas dost nizky tlak, skus pit viac tekutin, daj si aj nejaky kofeinovy napoj (ani 4 kavy dene neuskodia plodu, takze 1 urcite neublizi).
na to busenie srdca by ti mohol pomoct horcik. ak ho nedoplnas, kup si v lekarni, najlepsie magne B6.
urcite vsak vzdy informuj lekara o kazdom, aj zdanlivo malichernom probleme. vela stastia.