112

Príspevok v téme: 112
112

stalo sa vam, ze ste sa niekedy nemohli dovolat na toto zachranarske cislo? neviete, ako to tam funguje? mne sa totiz stal jeden pripad, ked som bola v praci, ze par metrov od miesta, kde som pracovala lezal vonku opity Rom. nevedela som, ze je opity, lebo iba lezal. tak kamaratka zavolala zachranku, na cislo 155 sme si nevedeli v rychlosti spomenut, tak sme zavolali na 112 opakovane asi 2x, ale nikto nam to nedvihal. tak sme volali policiu okamzite. sme nevedeli, co robit. napokon policajti toho chlapa odviedli, ze je len opity (ale i tak... mozno otrava alkoholom alebo zrazu infarkt alebo co... nikdy neviete, co sa moze stat, tak sme zavolali ich). stalo sa aj vam niekedy, ze vam 112 nezdvihla? preco niekedy davaju absurdne otazky typu, ci je ten dany clovek napr. chory alebo co, ked vy ho vlastne ani nepoznate a je to uplne cudzi clovek? preco proste len nepridu? ved kym odpovedate na otazky a kym sa vas vypytuju kde co, tak ten clovek moze zomriet, ak sa moze stat nieco vazne. ci nie?

112

ale i tak davaju dost blbe otazky dakedy. ved skutocne, kym sa pol hodiny povypytuje na vsetky mozne somariny, tak sa moze za tu pol hodinu dost vela stat. a ze ani nezdvihne? no tak akoze... mne napr. raz sestra chcela volat klasicku zachranku, lebo som nemohla dychat a som dostala astmaticky zachvat. proste ze zrejme na pohotovost, ale som nevladala. a prepojili jej lekarku, co mala sluzbu a ta sa priblblo opytala, ze ci to nezvladnem sama a ked jej sestra na jej otazku, ze kolko mam rokov pred par rokmi povedala, ze 17, tak len povedala doktorka, ze sa jej nechce verit, ze 17-rocne dievca nezvladne cestu na pohotovost autobusom. a tak odmietla sanitku poslat. sme okamzite volali taxik a tam na pohotovosti ta lekarka mi odmietla aj pichnut moju injekciu, co som si doniesla (mi ju predpisala obvodna, ze mam ist na pohotovost si ju cez vikend dat pichnut), ze je to zbytocne. ta som mala sto chuti jej daco povedat, ale ta som sa ovladla. som odisla a bola som rada, ze som ju uz nemala na ociach. fakt daktori lekari su hnusni jak plostice.

jajka

eja a kolko mas rokov? lebo oni ked si myslia ze to sa deti hraju tak si to radsej riadne preveria kym tam niekoho poslu

jablonkaa

ja som volala dvakrat, raz asi pred dvoma tyzdnami a prave naopak, az som sa cudovala, ze ani neoverovali hovor spatnym volanim, bez problemov prisli. mozno zavisii aj od operacneho strediska, volanie na 112 je presmerovane k najblizsiemu z nich a odtial je posielana pohotovostna sluzba. nemozem sa stazovat.

eja!

my sme raz volali 112 pre maminku, ktorej sa vyklbilo koleno. síce nám zodvihli telefon, ale pani sa pol hodinu vypytovala, že odkial sme, co sa stalo, kolko ma maminka rokov, a kedy sa to stalo, či je to naozaj také vážne,kdo vola, či sme jej rodina, a naš telefon, na ktorý chcela volať spať. no pol hodinu sa vypytovala, až ma prešla trpezlivosť, telefonát som zrušila, a zavolala som priamu linku k nám do nemocnice, odkiaľ prišla sanitka. trvalo jej to 20 minut.