Koronavírus na Kysuciach: hromadné testovanie ľudí a zákaz návštev v nemocniciach!

Vzhľadom na rastúci počet ochorení v regióne župa sprísnila bezpečnostné opatrenia.
hromadné testovanie na koronavírus na Kysuciach

MZ SR | Zdroj: Facebook.com

Ohniská nákazy v Čadci

tri stovky ľudí by mali otestovať na koronavírus v priebehu najbliížších dní v mobilnej odberovej jednotke pred Kysuckou nemocnicou s poliklinikou.

Deje sa tak na žiadosť Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v súvislosti so zhoršenou epidemiologickou situáciou na Kysuciach.

Hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja tiež upozornila, že až do odvolania platí v Kysuckej nemocnici s poliklinikou zákaz návštev na lôžkových oddeleniach.

Testovaných na koronavírus bolo už viac ako 60 zamestnancov nemocnice, ich výsledky boli negatívne. Vzhľadom na rastúci počet ochorení v regióne však župa sprísnila bezpečnostné opatrenia.

Je to v záujme bezpečnosti a ochrany tých najzraniteľnejších. Až do odvolania preto platí zákaz návštev v zariadeniach v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto. Otvorené nebudú ani stredné školy v okrese Čadca, riaditeľom sme odporučili odložiť odovzdávanie vysvedčení až na začiatok budúceho školského roka,“ povedala županka Erika Jurinová.

Región Kysúc pristúpil k opatreniam po tom, ako nákazu novým koronavírusom potvrdili u jednej z pracovníčok Centra sociálnych služieb (CSS) Horelica v Čadci.

Našťastie, následné hromadné testovanie nepotvrdilo šírenie nákazy v zariadení.

Ohniská nákazy však Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Čadci identifikoval a monitoruje ich.


Aktuálne k téme:

COVID-19 môže súvisieť s rozvojom cukrovky u predtým zdravých pacientov, odhaľuje nová štúdia vedcov

Virologička Soňa Peková: Ľudia by tento rok mali dovolenkovať radšej doma