rodičovský príspevok u dvojičiek

kristina valjanovicova

JA MAM DVOJICKY A TEN PRISPEVOK CO DOSTAVAM JE O NICOM TREBA KUPOVAT PLIENKY MLIEKO OBLECENIE A KED SU MI CHORY TAK LIEKY A TIE LACNE NIESU TAK BY SOM BOLA RADA KEBY SA TO ZMENILO KTO MA VYZIT Z JEDNEHO PRISPEVKU A SU POPRI TOM DVAJA MAM DVE DETI NIE JEDNO NIC NENI TERAZ LACNE PRE DETI TERAZ.

elle

:-) Ja cakam iba jedno a aj tak mam obavy, tych 50000 by potesilo, ved je to z nasich dani, nevadi, esteze priatel- buduci manzel slusne zaraba :-) Drzim palce aj ja tebe.

adriana

ja som to zle napísala.Tých 50.000,je dvojnásobný príspevok pri dvojičkách.Jedno dieťa-25.000.Ono je to fajn na začiatok,ale štve ma ten rodičovský príspevok,že je potom taký istý ako pri jednom dieťati,a výdavky sú dvojnásobné,a na rodičovskej dovolenke si 3 roky.Pritom,ak má žena deti po sebe,tak okrem toho,že je na materskej cca.5 rokov,má výdavky na začiatok,a to druhé dieťa má všetko po staršom súrodencovi.Ale na túto tému už bolo veľa diskusií a nič sa nezmenilo.Držím palce,je to dvojnásobná radosť ale aj starosť.

elle

Adriana, dik. Ale tam sa hovori o dvojnasobku pri dvojickach, ja som si myslela ze pri prvom jednom dietati. Zle som ta asi pochopila .-)

adriana

klikni si na stránku ta3,pod reláciami je-téma dňa,a tam si nájdi z 12.9.2008:sociálny balíček ministerky Tomanovej.

adriana

skus pozrieť na stránku ministerstva sociálnych vecí.Myslím,že cez víkend som pozerala ta3,a tam to práve ministerka sociálnych vecí hovorila.Téma bola o zvyšovaní príspevkov a prídavkov od nového roku.

dorotea

adriana tie informacie mas overene, si si ista ze prvorodicky dostanu od roku 2009 sumu 50 000.- na dieta? Nejak sa mi to nezda. Mozes mi prosim ta dat link na stranku, lebo to nikde neviem najst. Dakujem

adriana

Od nového roku,budú zmeny.Ale s dvojnásobením rodičovského príspevku sa v ňom nepočíta.Príspevok pri narodení bude dvojnásobný-50.000,-aj to asi len pri prvorodičke.Ja som rodila v 2003-tiež bol ten príspevok dvojnásobný cca.6200,-Sk.Kočík od ruky stál 9.500,-ale rodičovský berieš ako pri jednom dieťati,a to aj pri trojičkách a viac.