prirodny zdroj vitaminov

Príspevok v téme: prirodny zdroj vitaminov
stix222

Zdravim. Chcem zmenit zivotospravu, nieco som pozrel na nete. Ide mi hlavne o to aby som kazdy den prijmal dostatocne mnoztvo vitaminov, ale nie formou tabletiek.
Najdem si zdroj nejakeho vitaminu, napr. vitamin E - orechy. Ale neviem kolko toho mam zjest, aby som prijal urcite mnozstvo toho vitaminu.

Napriklad: denna potreba vitaminu E je 20 – 30 mg. To ale neznamena ze ked zjem 30mg orechov prijmem 30mg vitaminu E? Potreboval by som sa nejak posunut dalej v tejto veci:) Dik za kazdu odpoved...

stix222

dakujem, dobre veci su tam. Tie latky teda asi fakt z jedla moc nenaberiem, pozrem nejake dobre vitaminy. A ako to teda je, da sa to uzivat cely rok, ci len urcity cas...

mira

Vegetariánstvo tak, ako je na Slovensku známe, naozaj nie je dobré . Teda v tom zmysle, že prestanem jesť mäso a ostatné nezmením a som vegetariánka. Takým spôsobom sa veľa ľudí dostalo do problémov.
Ja som za makrobiotický systém, ktorý pripúšťa menšie množstvo rýb, hlavne pre mužov, fyzicky pracujúcich a tých, ktoré sa nechcú vzdať mäsa.
Vzdať sa konzumácie mäsa cicavcov považujem ale za zdravotne veľmi prospešné.

mirka 23

Mira, celkom dobrá stránka, veľa zaujímavých vecí, len sa mi zdá že príliš presadzuje vegetariánstvo.

mirka 23

RNG, užívam zinok, selén a probiotiká v tabletkách, na tvoje nespočetné odporúčania:) Dúfam že nevadí, že som sú to klasické vitamíny z lekárne.
No a to fakt môžem jesť vitamín C každý deň? Nedávno v telke zverejnili nejaký výskum, kde sa vravelo, že vit. C je zbytočné užívať, keď je človek zdravý a dokonca že je to škodlivé. Že vit. C má zmysel len pri chorobe, tak teraz fakt neviem.

RNG

stix 22, uz desitkami tisicov vyskumov bol dokazany optimalny prisun vitaminu E(tjvitaminov E)na 100 az 400 IU
A to nijak nemozes dostat z prirodnych produktov beznym jedenim.
To iste plati dnes na zinok, selen,dokonca vitamin C, ktoreho odporucaju od 2 do 5 gramov denne, dokonca Linus Pauling, ktori v tom pracoval so svojim kolektivom odporucal este vyssie denne davky.
Dovod pre to je neschopnost ludi vyrabat si vlastny vitamin C tak ako su to schopne povacsine vsetky zvierata. Napr pes vyrobi denne az 20 gramov, prasa ked je v strese az 100 gramov denne, tak isto kon, potkany, mysi... a ine.
Nasa neschopnost vyrobit vitamin C ale neznamena, ze ho nepotrebujeme v ovela vyssich davkach, nez su bezne dostupne v nasej strave.
Takze niektore veci je zdrave si doplnat.

mira

Pozri www.prirodnivyziva.cz
Tam je i vyvážený tanier. Ak sa ho budeš držať, nemusíš sa trápiť tabuľkami a výpočtami. Vedci i tak nevedia, koľko čoho potrebujeme, pretože na to vplýva moooooc faktorov - stravou počínajúc, životným štýlom, konštitúciou a zdravotným stavom, prírodným prostredím končiac. Súvilostí je veľa.

stix222

O podobnych liekoch viem svoje. Radsej by som skusil uplne prirodzenu cestu.
Dalej mi ide aj o to, nasiel som nejake clanky, ako si pomocou vitaminov zlepsit aj zrak. (su tam takisto presne hodnoty, ktore treba dodrziavat pocas najmenej 2 tyzdnov) a chcem to skusit. Tak by som to chcel skombinovat.
Ale dakujem aj za tu pyramidu idem to pozriet, a ak by niekto vedel pomoct s tym vypocitanim vitaminov z potravy, dajte vediet dik..