SOM HYPOHORMONALNA...co to obnasa?

Príspevok v téme: SOM HYPOHORMONALNA...co to obnasa?
nottheperfect

Dobry den,
tak..mam za chvilu 19. Od zaciatku letnych prazdnin som nemala menstruaciu, tak som zasla po 3 mesiacoch za gynekologom. ten ma prezrel a poslal na sono, nakolko pri prehliadke cez konecnik nic blizsie nezistil. Na sone tiez vseko ok, az na to, ze som vobec nemala vyvinute endometrium ani dozrete vajicko ako by pred menstruaciou malo byt.. doktor mi pichol vyvolavacku, o 6 dni na to som mala take pseudokrvacanie ako spinenie..povedal, ze je to ok, lebo som ani nemala krvacat z coho, nakolko moja vystelka maternice bola ako po skonceni krvacania. Sestra mi odobrala krv a poslala na vysetrenie hormonov. Teraz prisli vysledky a mam vraj strasne nizku hladinu zenskych hormonov. A ja, ze preco sa mi zmensili uz aj tak moje male prsia!!! Proste, uplne hypohormonalna.. doktor mi ide nasadit liecbu.. mate s tym niekto skusenosti? Ako to bude prebiehat?
Dakujem

lea

ahoj, akupunkturu by som na tvojom mieste vyskusala- mne pomohla, ked sa mi stratila menstr. po hormonalnom lieku na oddialenie kvoli dovolenke, stratila som ju na 3 mesiace. po 2 sedeniach akupunktury prisla. v tvojom pripade bude zrejme potrebne stimulovat vajecniky, aby zacali produkovat hormony

Lilli

for nottheperfect- napísala som to, zhruba po tých 2 mesiacoch užívania HAK.

for leli12- môžem sa opýtať na viac informácií? Ako dlho to užívaš, ako to na teba pôsobí a akým spôsobom to užívaš? Ďakujem.

nottheperfect

ja viem, ze hak je "svinstvo", ale chcem byt uz ok..chcem mat menstruaciu a normalne prsia, pevne nechty, zdrave vlasy, ktore sa mi znicili prave nizkou hladinou hormonov.. aj keby som zacala uzivat hak, za kolko sa dam "do normalu"? Teda, kedy mi narastu prsia? Mala som 2ky, teraz mam 0ky..

Lilli

je potrebné vyrovnať hormonálnu hladinu.
Zrejme ti naordinuje HAK- hormonálnu antikoncepciu, čo sú umelé hormóny, rátaj s tým, že asi tak po mesiaci - dvoch sa ti hormonálna hladina upraví. Žial HAK nie je najšťastnejšie riešnie, pretoeže je to chémia a tá robí vždy problémy, to znamená má vedľajšie účinky na organizmus. Tak ako všetky chemické lieky, jeden problém vyriešia a narobia ďalších 5.
Existuje však aj prírodná hormonálna liečba, no je to dosť nákladné.
Odporúčam všetkým ženám ktoré majú problémi s hormonálnou hladinou, menopauzou, neidentifikovateľným priberaním na váhe nasledujúce recepty:
Užívanie jódu- sú viaceré spôsoby- ja užívam JOdis koncentrát- pitie jódu, iný recept, je recept RNG- nakvapkať 15 kvapiek jódu na spodok brucha, raz- dva krát za týždeň. Registrovala som zmenšenie chuti do jedla a vyrovnanie nálad.
Ďalším je užívanie pupalkového oleja .
a posledný recept je škorica :) denne pridať za lyžicu do čierneho čaju.
Ideálne sú všetky tri riešenia naraz.
Je to oveľa zdravší postup ako pri užívaní HAK, trošku problém vidím v tom, že úprava hladiny trošku dlhšie trvá, ale bez vedľajších komplikácii!
Vyskúšala som obidva postupy, preto odporúčam skôr ten druhý. Ja viem, že mladým dievčatám je to teraz jedno, ale neskôr keď budete mať okolo 30-tky a budete chcieť mať zdravé deti a zdravé telo, bez cýst, nádorov, bez bolestí hlavy, či prsníkov, budete uvažovať inak- zdravšie a až neskôr vám dôjde aké je HAK svinstvo. Muž, ktorému na vás záleží a má vás rád, bude ochotne používať kondómy aby ste si vy nemuseli ničiť zdravie a svoje telo týmto svinstvom a ostatní nestoja za to, aby..
:)
Každý gynekológ vám odporučí HAK, pretože je to pre nich biznis, ponúkajú hoci vedia čo je to za svinstvo, inak opýtajte sa gynekologičiek či užívajú sami HAK :) neužívajú, boli by sprosté keď dobre vedia čo je to zač a čo spôsobuje. Nevedomosť však neospravedlňuje.
nottheperfect- neboj sa preto opýtať lekára na prírodnú hormonálnu liečbu- existuje. Poznaj všetky dostupné možnosti a sama sa rozhodni. No úprava hormonálnej hladiny je dlhodobá záležitosť- žiaľ :(