zvysenie vyzivneho pre plnolete dieta

Príspevok v téme: zvysenie vyzivneho pre plnolete dieta
deanaa

Prosim o pomoc,
byvam s otcom a mama mi plati vyzivne 1000sk. Otec sa ozenil druhy krat, plat ma 20000sk, jeho zena tiez zaraba /ale na to sa ohlad neberie snad?? kezde to nie je moja matka, len jeho zena???, ale maju este malu dcerku. Vydavky mame dost velke kedze byvame v rodinnom dome.
No chceli by sme podat navrh na zvysenie vyzivneho, pretoze si myslim ze 1000sk je v tejto dobe velmi malo.
Zacala som chodit na VS a musim tam kazdy den dochadzat 22km+MHD. Na doprave len kazdy mesiac miniem tych 1000sk.
Musim ten navrh podat sama, kedze som plnoleta?? Nemozem tym poverit otca, napisat to vo svojom mene a poslat na sud iba jeho?? Posledne co chcem je vypovedat na sude kde budu obaja moji rodicia pretoze spolu s mamou vobec nevychadzame...

Dzany

To všetko o výživnom je len veľký oblb u nás na Slovensku nieje spravodlivosť.Chodím už 12rokov po súde a to z dvovodu, že ex neplatí je to stále to isté.Dlhuje mi na výživnom,žije v čechách,potrebujem českého ekzekútora.Najlepší gol sme dostali ked sme prišli na súd o 10.20 zaklopali sme a sudkyňa sa nás spýtala že čo si prosíme? odpovedali sme jej ,že dcéra má pojednávanie.Sudkyňa nám oznámila ,že súd už začal,ona však na predchádzjúcom pojednávaní nám uviedla,že súd začne o 10,15 ale keď sme prišli na súd just.pol.nám povedal že máme pojednávanie na 10 hodinu.To podľa mňa urobila naschval.Najlepšie na tom je ,že EX mal súkromného obhájcu a mojím a jeho deťom ostaldlžný za ten rok čo sme chodili po súdoch 2010 čiastku 580eúr.Teraz čakáme na rozhodnutie a podáme odvolanie.Taká je u nás spravodlivosť.O matky ktoré sa starajú o deti sa nikto nestará či maju z čoho žiť V zahraničí sú za práva detí, u nás to vobec nie je vyriešené.Lepšie sa majú romovia v domovoch ktorý majú každý mesiac rovnaký prísun peňazí aje o nich postarané. Takú hodnotu má u nás mladí človek!!!

bandolero

Si robíš srandu ? Si predsa už vysokoškoláčka a všetko Ti už tu predsa napísali. Tak si to prečítaj pozorne ešte raz.

berno

Deanaa: Prepáč, ale chodíš na vysokú školu. Veď si to poriadne prečítaj, čo Ti tu ľudia píšu.Čo ešte viacej chceš. Máš to tunáka polopatisticky.

ik

A čo v takom prípade,ak 16 ročný syn nechce chodiť do školy,nechce sa vyučiť /už má ukončenú 10ročnú školskú dochádzku/,on JE SCHOPNÝ SÁM SA ŽIVIŤ len je lenivý, sedel by celý deň pred PC a tv.Dokedy mám na neho posielať výživné? som ZŤP.Ďakujem.

sponka21

Chcem sa spýtať:Priateľov syn dovrši v 12/2009 18rokov, chodí na strednú školu 3ročník, na vysokú nepôjde lebo je neskutočne slabý v škole,od 1/2010 priateľ chce ukončiť výživné hoci má ešte jeden rok na dokončenieškoly ale dovršil plnoletosť,musí požiadať syn súd o výživné alebo musí priateľ platiť výživné na základe rozvodových papierov, kde je zaviazaný platiť výživné a dokedy?

deanaa

ja som uz pocula aj ze jedna pani dostavala na syna 250,-sk, pretoze jej byvaly poberal len invalidny dochodok a popri mal nejake ksefty ktore mu vsak nemala ako dokazat..no ludia su rozni...kto chce, ten dopraje, kto nie, nie....

neva

Je to naozaj dosť smutné, v dnešnej dobe výživne 1000 Sk je strašne málo. Myslím si, že už dávno ste mali požiadať o zvýšenie minimálne na 4 tis. Sk. Pozbieraj všetku silu a podaj žiadosť, potom to už pôjde.

chenelle

moj priatel plati na svojho rocneho syna 3000sk mesacne a ty si plnoleta a dostavas len 1000sk ubohe,asi by si to mala zacat riesit

deanaa

boze ja mam taky pocit ze v prvom rade potrebujem psychologicku;( uz nevladzem, tieto vztahy medzi mnou matkou a otcom ma vycerpavaju...neviem si s tym rady...fakt som uz zufala, unavena...je mi z toho zle;(
preco ja nemozem mat normalnu rodinu....