Arytmia ?

Príspevok v téme: Arytmia ?
klimt

Zdravím... nechcel som písať sem do fóra ale predtým ako sa vyberiem k doktorovi, by som sa spýtal vás, možno budete k tomu vedieť dodať niečo.
Môj problém ma trápi približne rok, intenzívne asi 2 dni. Pred polrokom som si všimol, že srdce namiesto udretia neudrelo a na další takt už udrelo, dosť som sa zľakol. Niečo podobné sa mi stalo dnes, ale výrazne to bolo agresívnejšie. Sprchoval som sa a ked som si psutil vodu na tvár, zadržal som asi na 15 sekúnd dych, keď som vydýchol tak s nadýchom mi srdce udrelo normálne v takte, a zrazu nameisto dalšieho udretia ticho, na nasledujúce udretie som citil take male chrcanie alebo vibrovanie v srci (napadá ma, že to môže byť napúšťajúca sa krv do srdca alebo ani keby kŕč v srdci), udrelo, a zase pauza jeden takt s takým istým zachrčaním a ešte raz také isté vynechanie. Dosť som sa zlakol, nikdy predtým sa mi to nestalo. Spávam tak 4-5 hodín, bývam často aj do 5-6:00 rano hore, nemám najideálnejšiu stravu, žijem pomerne v strese (cca rok), mám 19.5 rokov, robím amatérsky šport (atletika, fitness) , nemám nadváhu, v rodine nikto nič také nemá, resp. otec mi vravel že raz za čas mu to spraví, ale tak zhruba 1-2x za rok, u mňa je to aj niekoľko krát za týždeň. Nepýtam sa na radu typu choď k doktorovi, pretože to je samozrejmé, ale na vaše názory a skúsenostiDík všetkým, ktorý k tomu budú mať čo racionálne povedať

Katuš

Čaute, našla som teraz túto tému tak sa tiež pridám. Ja to tiež mávam už asi rok, alebo dva ale s tým, že niekedy to ani dva mesiace nepocítim a niekedy mám obdobie že aj pár krát za deň. Srdce mi bije úplne normálne, pomaličky, tlak mám tiež dobrý. Mám 24 rokov a normálnu váhu. Keď sa mi to stane, vynechá tiež jeden úder a na ten druhý udrie asi dvojnásobne silnejšie. Ale udrie :) a tak echt A nemám pri tom žiadne bolesti. A tiež som mala nejaké tiky napríklad v prstoch v poslednej dobe, čiže naozaj to moze byť nedostatkom už spomínaných vitamínov...takže aj ja si myslím, že je to ok

dave1979

TO klimt:zdar,to čo píšeš mávam aj ja...a tak isto spím maximálne 4-5 hodín denne a som dlho do rána hore..bol som na ekg-trošku výkyvi,ale nic stým nerobili takže asi nic vazne a este ma poslali na ultrazvuk srdca tiež ok...takže jednoznacne sposob života.

RNG

Obcasnu arytmiu ma mnoho ludi, napr moja matka s nou zila cely zivit a v case ked jej na par uderov zastalo srdce zrejme pocitila tlak(zvieranie) a ona sa branila proti tomu tym, ze na pol minuty zastala a vypla vsetky funkcie tela. Dozila sa 96 rokov, napriek tomu ze mala okrem toho aj ine problemy za srdcom(male srdce, angina pektoris, selesty).
U nej to bola zrejme vrodena zalezitost, ale naucila sa s tym zit.
Najvacsia chyba podla mna je ze pri podobnej situacii sa to mnohi snazia "rozcvicit" a to moze viest este ku hlbsiemu problemu, lebo pri vynechanych tepoch alebo slabsich tepoch aj srdce je slabsie vyzivene a okyslicene a nutiti hom vtedy k zvysenej cinnosti moze znamenat zastavenie.
Niekedy, a dufam aj v tvojom pripade , to je len nedostratok neurotransmiterov, tj mineralov, ktore su vodice nervovych signalov,, obvykle sa jedna o draslik a magnezium, niekedy aj vapnik. Hlavne u sportovcov je zvysena spotreba tychto a to moze viest k momentalnum znizenym hladinam a nasledovnym nervovym problemom(tema tetanie, depresie arrytmia...)
Takze by som ti odporucal brat nejaky cas extra tieto spomenute mineraly ako doplnok.Najlepsie draslik vo forme soli(v Bille maju sol so znizenym obsahom sodika, kde sodik je ciastocne-38% nahradeny draslikom) na ine mineraly je najlepsia dobra zmes na kosti, lebo jednotlive mineraly nezostanu v tele dlho, pokial sa nezabuduju spolu s inymi do nasho skladista mineralov=kosti.
A rozhodne by som ti odporucal spat ovela viac, hyperaktivita a nedostatok spanku nici telo znacne a hoci mladi nevedia casto pochopit, ze nie su nesmrtelni, mozes si podstatne skratit zivot.
Ja som stary pan a videl som zomierat aj 20-30 rocnych, ktori si na zdravie nedavali pozor.
A spanok a spravna vyziva znamena davat si na zdravie pozor.