..je to choroba alebo nejaka porucha? ako sa to vola?

Príspevok v téme: ..je to choroba alebo nejaka porucha? ako sa to vola?
ely22

..moj mladsi brat(ma 13 rokov) sa v poslednej dobe akosi zmenil, ma asi nejaku poruchu ale neviem presne aku a co sa s nim vlastne deje.. jeho problem spociva v tom, ze musi niekedy nejaku cinnost zopakovat v urcitom pocte alebo musi urcite slovo niekolko krat za sebou povedat.. vsimla som si napriklad, ako kontroluje aj 5 krat dvere, kym odide z domu, popri tom je zamknute, alebo sa niekedy niekolko krat otoci.. je to zvlastne no asi mu nieco nasepkava, ze ak to neurobi tolko krat, tak sa asi nieco stane alebo co..stretol sa uz niekto s niecim takym? je to nejaka porucha alebo co to je? mozem mu nejako pomoct?

tinusska

aha.. takze som sa tiez nasla.. ja skontrolujem tolkokrat zehlicku, aj ked sa s nou napr. tyzden nezehlikho... odidiem z tej izby a znova sa tam vratim, ci som naozaj dobre skontrolovala tu zehlicku.. tolkokrat co sa otocim pri plynovom sporaku, ci naozaj necitim unikat plyn, skontrolujem vsade kohutiky... priatel si zo mna utahuje.. ale mne samej to uz po tolkych rokoch aj lezie na nervy..

pussy

Presne toto je moj problem , už dlho ale nevedela som to doteraz definovať. Začalo sa to tým že som sa stále obzerala za seba keď som kráčala teraz je to už hrozné pri zamkýnaní bytu musím klucik stočiť 10 krát, vsetko robím tak že musím narátať do 10(prežehnať sa, pohladkať plyšaáka). Neustale si zapisujem slova ktore ma napadnu alebo si ich stale v mysli opakujem, som v tom uveznená:(