Vysetrenie SEPy-VEPy

vsevedka

Myslíš divné to, že ťa neinformovali? Je to divné ale možno zabudli. Tak si tam pred vyš. ešte zavolaj a opýtaj sa. Je to v tvojom záujme,aby sa im dobre upevňovali elektródy a aby nebol výsledok skreslený.
Tvoja úloha bude len pekne uvolnene sedieť a sústrediť sa.Od toho môže závisieť dĺžka vyšetrenia, ktorá sa napr. u zrakového VEP-u pohybuje od cca 20,30min. až po 1,5 hodiny.

jancek 1

Vševedka tak to ma teda neinformovali,ale mam si este pred prichodom zavolat,tak mi to mozno vtedy povedia. Ale je to akesi divne.

vsevedka

Jancek, teraz ma ešte napadlo, dúfam, že ťa informovali,že na to vyšetrenie musíš prísť s umytými vlasmi obyčajným šampónom /žiade 2 a 3 v jednom!/, bez použitia kondicionéru, laku na vlasy nenalíčená a vezmi si tiež dioptrické okuliare, ak ich nosíš.

jancek 1

Robili mi MR a lumbalku a na toto vysetrenie idem vo februari,ziadna sranda,ale da sa s tym zit. Velmi pekne ti dakujem uz mam aspon aku taku predstavu,neni to horsie ako bolesti hlavy po lumbalke:-). Mam dobru neurologicku len tam chyba trosku viacej komunikacie,no co uz.

vsevedka

Týmto neinvazínym vyštrením sa meria vedenie ner.impulzu, ktoré pri SM, alebo i niekt.iných ochor. býva spomalené, v dôsledku poškodenia nervového obalu - myelínovej pošvy.
Tebe na hlavu nasadia elektródy, ktoré monitorujú elektroaktivitu mozgu. Ty sa budeš dívať na šachovnicovú obrazovku, s malým štvorcom uprostred a budú ti merať impulz, ktorý ide optickým nervom od tvojho oka až po mozog.

jancek 1

vševedka,dakujem to z ypsilonom mam napisane na doporucenke k lekarovy,ze to ma spolocne z ocami viem,ale neviem si predstavit presne o co ide,pretoze mi lekarka povedala,ze to trva asi 3 h. a viac som sa nedozvedela.Poslala ma tam neurologicka,mam to iba ako doplnujuce vysetrenie pri SM. Ak vies viac o tom tak napis.

vševedka

Vep sú zrakové evokované potenciály a Sep - somatosenzorické. Dúfam, že som poradila dobre, lebo ty to máš aj s ypsilonom. Ktorý odborník ťa na takéto vyšetrenie posiela a aký máš zdravotný problém by mi pomohlo upresniť.

vševedka

Hmm, veď ty chceš len upresniť vyšetrenie, žiadna Pohoda,Miska 2008 ťa nemôže lanáriť na svoj mail a robiť reklamu predávaným výrobkom.
Sepy-Vepy, pokiaľ si nerobíš srandu s pornom, ktoré takéto je na nete, tak pokiaľ si dobre pamätám VEP je vyšetrenie evokovaných potenciálov.Upresňujúce neurologické vyšetrenie.