pravo pacienta konzultovat svoj zdravotny stav

Príspevok v téme: pravo pacienta konzultovat svoj zdravotny stav
perinbaba

Ahojte, chcela by som sa opytat na vase skusenosti a nazory, ci ma paciet pravo v pripade, ze ma pochybnosti o diagnoze urcenej "svojim" lekarom, resp. o postupe lekara, u ktoreho si dal urobit akykolvek zakrok, ist za inym lekarom s prosbou o radu, konzultaciu, vysetrenie... Moje skusenosti su take, ze lekari to velmi neradi robia. Uplne chapem ich odovodnenie, ze riesit mam svoj problem s lekarom, u ktoreho som bola, ale naozaj co ak od "svojho" lekara som nedostala dostatocne vysvetlenie k mojej diagnoze, resp. mam pocit, ze nieco nie je v poriadku, nieco je zanedbane a som zjednodusene povedane, odbita... Co v takych pripadoch, mam ako pacient dalej zostavat v pochybnostiach, resp. v akutnych stavoch aj v bolestiach iba s tym odkazom, ze mam vydrzat? Nemam pravo v pripade pochybnosti (v mojom pripade to bol uz aj akutny stav) mozost ist za inym lekarom pre radu, konzultaciu? Casto sa hovori o dolezitosti psychiky pacienta a uspesnej liecby, najma sukromni lekari vam na strankach pisu, ze pracuju s osobnym pristupom, atd. Mam bohuzial skusenosti take, ze realita je uplne inde, cest vynimkam. Nesklada sa uz dnes Hippkratova prisaha a naozaj nemam na konzultacie narok?

perinbaba

dakujem, vsevedka. nakoniec sa mi zase potvrdzuje, ze najviac informacii, aby si clovek pomohol, najde na nete. :) Pekny vecer ti, ja si idem trochu oddychnut od monitora... :)

vsevedka

Perinbaba, nepredpokladám, že by ti poškodili nervy.Máš to všetko ešte bolestivé,citlivé, predsa je to ešte pomerne krátka doba od zákroku.
RNG tu chvíľu nebude, mal včera letieť do Európy, zdrží sa vraj v Nemecku.
Prajem skoré doliečenie!

perinbaba

Realita,
dakujem, budem vediet, kde hladat. :)
No, unavena som, aj z tej zvysenej teploty, aj z toho ako dobre nespim uz od utorka. :-( No snad to, dufam, prejde. Slubujem si dost od zajtrajska...

realita

RNG,tu nie je .Ma tu temu OTAZKY NA RNG,ale neviem asi tu na chvilu nebude.

vsevedka asi ma pravdu,skubat by nemalo,ale radsej si skoc na pohotovost ak ti to neprejde,lebo je to pre teba lepsie.A inak nie si otapena unavena,nemas teplotu?

perinbaba

Vsevedka,
trha mi to ako od nervu, je to skor dole ako v rane. Mohol mi poskodit okolite nervy? A mozem dufat, ze to prejde? Antb beriem pocitvo od utorka, mam aj teplotu - konstantne 37.3, od prveho dna.

vsevedka

Sorry, že ešte raz ja, ale teraz som si prečítala, že ti v rane trhá. Vo všeobecnosti, keď trhá v rane, nie je to dobré znamenie, niekedy to je signálom že sa sa dobre nehojí /ľudovo , že sa tam niečo zbiera - bakt.nákaza?/
Tak si odsleduj, či ti to trhanie bude robiť stále, jeden dva zášklby by mohli byť aj od nervu.A tiež si pravidelne meraj teplotu!Tiež neviem ako dlho užívaš antibiotiká, zaberajú niekedy až na tretí deň.Kľudne si k antibiotikám pridaj aj citrovital, ale vždy s dvojhodinovým odstupom.A zavolaj si radšej na tú stomatológiu.

perinbaba

realita,
a ako zistim, ci je tu? Nie som tu dlho zaregistrovana, tak som na to este nepozerala. Alebo mam len pozriet do fora, kto tu pise a tak to zistit?

perinbaba

V utorok rano mi stomatochirurg vyberal spodnu osmicku, cca 45 min. operacia. Rana vnutri vyzera byt v poriadku, pravidelne si ju vuplachujem; horsie su tie priznaky okolo: opuch (snad uz o nieco tiez ustupuje, hoci mam dost horuce lice), strpnuta cast brady a lica, bolest mi pocas dnesneho dna hadam trosku tiez ustupila, ale najnovsie to sklbanie v sanke pod vedlajsimi zubami, ako som dnes prvykrat viac otvorila usta... Hlavne, ze mi vraveli, ze dnes uz urcite budem fit. Ak to nemal byt moj pripad, mal ma na to upozornit. Ale tie pridruzene priznaky ma naozaj znepokojuju.