ako sa odpútať od rodičov?

Príspevok v téme: ako sa odpútať od rodičov?
meno?

Mám 17 rokov. Na rodičoch nie som vôbec závislí. Mám problémy, niečo ma trápi? Riešim si ich sám a rodičia o tom ani nevedia, že nejaké mám. Som s niečoho šťastný? s rodičmi sa o to poväčšine ani nepodelím lebo to nepochopia a ni nejako nereagujú keď dačo poviem. Do ničoho ma nenútia učíms a do školy sám a mám 1, sám si hladám brigádu, sám upratujem a ani mi to kázať nemusia. Proste žijem akoby bez nich. Jediný problém je že nemám peniaze kežde študujem. A na tomto som na nich závislí. Ak niečo potrebujem či už povinne do školy alebo len niekedy niekam chcem ísť musím si pýtať od rodičou. A ak sa niečo stane nemajú mi čo vyčítať vo všetkom som svedomitý a tak hneď začnú s tým že mi dávajú peniaze a tak Ja som ten čo má byť ticho a oni môžu rozkazvať.Ale ja si poviem svoj názor lebo viem že je správny. A vyčítajú mi aj to, že ich stojím kopu penazí čo sa týka stravy a vzdelania.Proste vecí čo mi MUSIA dať. A už mám toho naozaj až krkom. Je nejako možné sa odpútať aj po finančnej stránke od rodičou? Mám len 17. A ešte doplním tie veci kvôli ktorým sa hádame sú napr Som dlho pri PC.Ale musím dačo si hladám do školy a to zaberie dosť času.A teda som človek a potrebujem si aj oddcýhnuť trošku pri PC, na pokeci.Telku nepozerám. Alebo nechtiac ušpiním si nové tričko.Jasné že ma to hnevá ale čo sa mám vkôli tomu zabiť? ale rodičia sa do mňa hneĎ pustia.A popri tom som si na to tričko zarobil sám na brigáde.Ale teda aj oni prispejú. Oní si asi fakt niekedy myslie že si nevážim veci ale ja si ich vážim ale nedá sa vyhýbať každej drobnosti čo sa môže človeku stať. A ja mám už pokrk toho ich väčného nariekania že ich stojím veĺa peňazí.

Strejdo

No to je aj moj pripad. Otec ani nie, ale mama vkuse do mna huci, ze len vtedy mi je dobra, ked potrebujem peniaze a blaaaa blaaa. A pritom pracujem a ziadne peniaze od rodicov nepytam, proste uz len byvam s nimi v dome (Najradsej uz by som vypadol, len tazko v dnesnej krizovej situacii). Teraz sa so mnou mama uz dva tyzdne nebavi, lebo sa dozvedela od svojej sestry, ze mam v karte vodica zaznamy z dopravnych priestupkov (rychlost, stopka,, dvojita plna a take k..tiny. Ved kazdy dostal v zivote nejaku pokutu). No je toto normalne? Ale ked bracek potrebuje na handry, naftu, atd, atd, taaak bez problemov mu daju par tisic. A to ma 21 rokov a slovo brigada mu nic nehovori a ja som po skonceni strednej ihned isiel na vysoku, ale popri tom aj hned brigadoval. Sam som si zarobil na motorku, neskor na auto, sak som si platil pausal, atd. A mladsi bracek ma vsetko, co si zmysli.
Takze meno? najlepsie by ti bolo ist do podnajmu, len to je tazko, ked studujes, lebo vela casu ti na pracu neostava. jedina moznost v tejto tvojej situacii, je pocuvat tie ch.joviny, co ti hovoria rodicia, ale nic si z toho nerobit. Proste jednym uchom dnu a druhym von. Aaalebo si najdi zazobanu priatelku, ktore ta bude financovat ;)

kikush

Ako keby som citala o sebe:( Teraz mam 24 rokov, ked som mala 12 zomrela mi mama a odvtedy zijem len s otcom. Vzdy som si vsetko zariadila, vyriesila, spravila sama. Mame velky dom a kedze nemam mamu, cela starostlivost je na mne. Upratovanie, varenie, nakupovanie, prace v dome aj okolo neho (ano aj tie, lebo moj otec je jeden neschopny lenivy debil). Vystudovala som vysoku skolu, nasla som si pracu, aj ked len na dohodu, ale aj to povazujem za uspech. Otcovi prispievam na domacnost presnou polovicou penazi, a to neratam nakupy a pod, ktore hocikedy financujem ja. Vcera som bola u brata, lebo jeho syn a teda otcov jediny 2 rocny vnuk bude mat sviatok, tak som mu bola zablahozelat, zatial co moj "skvely" otec a dedko doma cely den spal, a neprisla som domov o 19 ale o 20:00 a skoncilo to tak ako to pises ty meno? Otec mi vycital vsetko, asi este aj to, ze som sa narodila, napriek tomu vsetkemu co som pisala vyssie a teraz som rada, ze som neskoncila so zlomenym nosom. Takze vcerajsim dnom som stratila uz aj otca, hoci nie fyzicky, ale slovo otec mu v zivote nepoviem. Momentalne idem pozerat nejake inzeraty a co najskor odidem z domu.

vsevedka

Keďže píšeš, že máš málo času, pretože aktívne športuješ, učite majú rodičia vysoké výdavky, pretože asi máš zvýšené nároky na stravovanie /čo je pri aktív. športovaní samozrejmé - jednak kvalita stravy a možno tiež výživové doplnky/. Určite ich niečo stojí aj tvoja výstroj, či športové oblečenie, takže to, že ich veľa "stojíš" bude asi fakt, druhá vec je, že by ti to nemali vykrikovať, s tým s tebou súhlasím. Ale čo tak predísť hádke tým, že si sám špinavé tričko operieš, takže by si to rodičia ani nemuseli všimnúť.
To že túžiš byť ekonomicky od svojich rodičov nezávislý, je normálne, ale nakoľko budeš úspešný záleží len od teba.Možno budeš musieť svoje nároky trošku zatiaľ uskromniť a snáď už nejako dva roky vydržíš a potom môžeš študovať na VŠ, skutočne najlepšie v inom meste ako píše Ajja. Financie závisia od tvojej šikovnosti, ja poznám veľa študentov, vysokoškolákov, ktorí si popri škole dokážu mesačne zarobiť až 700 eur, tieto peniaze nezarobíš žiadnou brigádou v stánku, oni predtým mesiac atakovali rôzne firmy, zvyšovali si svoje vedomosti, či zručnosti na konkrétnu prac.pozíciu.Využiť môžeš práve tvoj obľúbený počítač a naučiť sa pracovať v rôznych nových programoch, ktoré môžeš u potencionálneho zamestnávateľa využiť.Takže študovať VŠ a pracovať sa nevylučuje. Nechápem tvoju oznámku, možno sa na školu ani nedostanem. Predsa keď máš jednotky, iste nebude problém na prijímačky sa pripraviť.Mnohé školy dokonca robia prípravu na samotné prijímačky, musíš si len zistiť.Takže veľa úspechov a tiež i eur, ktoré by ti pomohli k tvojej nezávislosti.

ikebana

Ako jedninú cestu vidím získať nejaké štipendium a ísť žiť pracobvať a študovať do zahraničia tak rýchlo ako sa len dá. Vzdialenosť mnohé vo vzťahoch upraví a zlepší.

mamulienka

ach bože, až mi slzy vyhŕkli pri čítaní tohto príspevku, nemám slov, chystám sa mať v blízkej budúcnosti deti a keby som vedela, že by som bola taký bezcitný rodič, tak si radšej kúpim psa, držím palce do života, máš len 17, ale si dospelejší, ako tvoji rodičia, nech ti to navždy vydrží

ajja

Tak potom musis vydrzat a rob vsetko preto, aby si sa o dva roky dostal na vysku do ineho mesta. A ja tiez nechapem rodicov, kt. vykrikuju detom, ze im musia davat jest a satit ich. Ved je to ich povinnost. Ak sa nechcu starat o deti, nech ich nemaju. A este aj ako pises, ze sa dobre ucis aj brigadujes, tak by mali byt stastni, ze maju takeho syna.

meno?

Zohnať brigádu nie je práve najľahšie. A zase je tu škola a venujem sa aj športu aktívne. čiže teraz mám jendu brigádu a niekedy denne spávam len 3-5 hodín. Dosať málo. A tak si neviem predstaviť aké by to bolo aby som brigádoval viac. A výška je až za 2 roky a teda ešte nemám potuchu kam pôjdem a či ma zoberú takže na to sa moc nespolieham.

maruskaa

tiezmama, tebe sa zda normalne ak rodicia vykrikuju dietatu, ze ho satia a krmia? tak ja by som s takymi rodicmi tiez nevedela vydrzat

ajja

Jedina moznost je ist na vysku do ineho mesta, aby si mohol byt na intraku. A vravis, ze obcas brigadujes, tak asi mas nejake peniaze. Tak skus brigadovat co najviac a tym padom budes od nich zavisly len minimalne.
Ja ta chapem, tiez nemam najlepsich rodicov, cely zivot ma drzia ako v klietke, ale ja som nemohla ist do ineho mesta na vysku, tak som este stale od nich zavisla, ale uz koncim skolu, tak dufam, ze odidem z domu co najskor.