schizofrénia

filipka

vsevedka, chcela by som vidiet, ako sa venujes nejakej zalube pocas ataku :-))) Vedomosti z ucebnic nie su vsetko.

stoma

pochádza z vás niekto aj z Prešova, rada by som sa s ním porozprávala na tému schizofrénia a depresia tiež mám také podobné problémy, napíšte mi, vďaka

vsevedka

re:...p
Ver mi, že psychiatrické diadnózy sa cez net stanoviť nedajú!Lekár musí poznať tvoj vek, vidieť ako sa správaš, určiť či nemáš aj iné ako psychiatrické ochorenie, zistiť či nejde o komorbitu-teda, či si napríklad neužíval návykové látky, pri kt. sa môže vyskytnúť pridružená psychiatrická dg., bude sa ťa pýtať kde žiješ, s kým, v akom prostredí, aké máš vzťahy, vzdelanie...
A keďže sa pohrávaš s myšlienkou na schizofréniu pre príklad ti uvediem niekoľko jej typov: akútna, cyklická, schizofrénna reakcia, paranoidná schizofrénia, hebefrénna, katatónna, reziduálna, nediferencovaná, postschizofrenická porucha,schizotypová porucha...
A každá z nich má špecifické prejavy, teraz už asi tušíš prečo tie prejavy tu neopíšem, to je na celú knihu! A to som nevymenovala ďalších minimálne 100 iných psychiatrických diagnóz okrem schizofrénie.
Na psychiatrií sa liečia tiež pacienti rôzne, používajú sa: neuroleptiká, anxiolytiká, antidepresíva, nootropiká, či iné psychofarmaká. Lieči sa tiež ale i fototerapiou, spánkovou depriváciou, fyziatrickou rehabilitáciou, psychoterapiou, psychoedukáciou, didaktoterapiou.
Takže celkom určite navštív psychiatra, dovtedy sa snaž nezaoberť príliš svojimi myšlienkami, venuj sa nejakej záľube, čítaj, či pod.

mac24

ja som ti písala ako je to ked cakás u psychiatra, ked chces íst najprv psychologicke mozno tam najprv zavolaj kedy ta moze zobrat. Mozno nebudes nic cakat, ak budes mat stastie.

mac24

matusa nie neplatí, ale myslím na prvý krat budes asi potrebovat vymenný lístok, ak je stále taký zakon ze to treba. platí sa iba vtedy ak nechces dlho cakat, ze sa objednas na ktoru chces hodinu a zaplatís teraz uz myslím 200 sk. Ale ked budes cakat niekedy aj 3, 4 h, alebo 2 ci min. asi 1 dlho sa tam cakáva tak nebudes platit nic.

evelina

maťuša, chod za psychologom, on posudi, či ťamá poslať za psychiatrom. Nikde sa neplatí, pokiaľ nie sú sukromne osoby.

maťuša

a ako sa k nemu dostanem??? musím mať niečo od lekára? musia o tom vedieť rodiča? čo všetko potrebujem na prvú návštevu??? a dopláca sa niečo??

mac24

u psychiatra je to tak, ze sa ta opýta ako sa más, ci ti nerobia zle lieky ktoré ti predpísal mu povies, lebo lieky mavajú aj vedlajsie učinky, povies mu s cím ty nie si spokojna, on si to zapíse do pocítaca co mu povies, vytlací na papier