POhryznutie dieťaťa psom čo robiť :(

Príspevok v téme: POhryznutie dieťaťa psom čo robiť :(
nikka

Ahojte, mojho 2,5 ročného synčeka včera pohryzol pes mojej maminy.je to čínsky chocholatý naháč pohybuje sa len v domácom prostredí,v byte...pes je pravidelne očkovaný...malého pohrýzol na nos,natreli sme to to peroxidom a aloe vera...a dnes ráno má na nose akoby škrabance..prosím vás poradte mi čo robiť? nakoľko niektoí ludia z mojho okolia ma presviedčajú že nič,že všetko je v poriadku,ale nerada by som to podcenovala....

marika 135

Dnes moju dcéru pohrýzol pes, ale keďže ja som bola v práci viem iba od rod. príslušníkov, že krv jej nešla, možno iba jedna kvapka.Rúčka vyzerá byť v poriadku, len s malými škrabancami. Čo mám robiť? Mám s ňou ísť na pohotovosť alebo nie?

nikka

dakujem volali sme aj veterinarovi a povedal to iste co ty:) a malemu to vysvetlujeme uz rok a stale nepocuva..jáááj no a ked sa to stalo vlastne mamina s mojou sestrou aj maly aj psik sedeli v obyvacke a maly isiel dat psikovi nech cita noviny a vtedy vrrr a cvak...my na to vzdy vsetci striehneme uz dlho dlho ale mrzi ma ze ani to striehnutie nepomohlo...

SHAKTI

nikka naozaj nemusis mat obavy, pokial rana nebola prihboka, iba take skrabnutie staci to vydenzifikovat. Pokial je pes zaockovany a odcerveny- pravidelne, nehrozi tvojmu synovi ziadna choroba, to mi mozes verit, mna moj pes niekolkokrat uhryzol a bol to nazor lekara a nemala som ziadne problemi. Mimochodom pes zautoci iba ked sa citi ohrozeny, syncekovi aj ked je iba maly treba vysvetlit ze pes nie je hracka ale zivy tvor a tahanie za chvost, usko alebo pichnutie do ocka psika boli- deti to radi skusaju, lebo to este nechapu. Skrabance sa malemu rychlo zahoja. Ale pre buducnost, ani toho najlepsie vycviceneho psika nenechavat s dietatom osamote, ako som hore opisala, deti radi skusaju.

nikka

ja som si citala postupy na internete a vraj hlavne je len to aby bol zdravy ped ze aj napriek tomu ze je ockovany treba ist k veterinarovi a spravit akutalne vysetrenie...a tie skrabance nema hlboke takze to myslim vyliecime aj sami :)

1BEN1

Urcite by si to mala konzultovat s jeho obvodnou lekarkou, ta ti uz poradi, ako konat dalej. Nikdy predsa nemozes vediet, ci nahodou havo nepreniesol na maleho synceka nejaku infekciu. Alebo skus aspon zavolat jeho osetrujucej lekarke, povedz jej co sa stalo, tiez povedz, ake opatrenia si uz vykonala a uisti sa, ci je potrebne spravit este nejake ine opatrenia. Aspon budes mat istotu a pokojny spanok. Prajem, aby sa syncekovi skrabance rychlo vyliecili.