Ako mam zmenit stravovanie?

Príspevok v téme: Ako mam zmenit stravovanie?
aleja

NEVIEM SI DAT SAMA SO SEBOU RADY.POMOZTE MI NIEKTO PROSIM AK STE TAKE NIECO PODOBNE ZAZILI.MAM VEKU NADVAHU AJ 40KG.MA 35 ROKOV,DVA PORODY ZA SEBOU,STRESY,PODLOMENE ZDRAVIE,ROZVOD.TERAZ MI JE PRAKTICKY PSYCHICKY DOBRE,ALE NEDOKAZEM ZMENIT STRAVOVANIE A SCHUDNUT,KED NA TO ZACNEM MYSLIET,ZACNEM JEST ESTE VIAC.KAZDY DEN POTREBUJEM SLADKE AJE MI JEDNO KUPIM SI AJ ZAKUSKY,NEVIEM SI DAT SO SEBOU RADY.PORADTE PROSIM.

aleja

aleja:
Držím palce, len tak ďalej, stacionár je výborná voľba :)
Pokús sa postupne prepracovať až k 1 hodine. Nie je to také hrozné, uvidíš. Začni napr. 2 týždne po 15 minútach a postupne pridávaj. Hodinka ti ubehne ako nič, môžeš si pri tom čítať, pozerať film. Skús tak 3 - 4x do týždňa. A ľahším tempom, takým, aby si sa nezadýchala. Organizmus totiž potrebuje dostatok kyslíka na spaľovanie tuku. Záťaž si tiež dávaj len nízku, keďže ti momentálne ide o zhadzovanie kiliečiek.
A motivácia? Mohla by byť pre teba v tvojich deťúrencoch; potrebujú zdravú, čipernú a spokojnú mamku :)

Alex_ja

ked som prekonala v prvom ročníku na strednej škole žltačku typuB.. krasne som schudla.. čoskoro som však nabrala znova a v treťom ročníku somm dostala venoznu trobbózu .. bola som na 2operaciach a vyše roka som mala dlhodobe problemy s plucami a schudla som nadherne.. a však dnes vidím problém.. kilá su speť..uvedomila som si to.. pokušam sa schudnuť už mesiac.. a nič.. behám.. stravujem sa super.. zjem niečo na ranajky.. a na obed niečo male a na večeru niaky ten jogurt z kukuričnými lupienkami.... Nič .. nič stale nič :,(___ je tu ešte jeden problém neviem prestať piť som závisla a neviem čo mám stým robiť..trpím depresiami.. a musím jednoducho piť

majka_

no zmenit stravovanie nie je jednoduche. ja sa o to pokusam uz dost dlho a este vzdy sa mi to nepodarilo. ja mam nadvahu 10 kg priblizne a viem, ze musim schudnut, ale dietou to len nepojde. ja nedokazem lahko nabehnut hoc aj na delenu stravu... ale som si povedala, ze musim schudnut, lebo budem vyzerat strasne. a to mam len 20 rokov... takze musim urcite schudnut.

premyslam, ze zacnem plavat a chodit do posilovne. budem chodit so spoluziackou, ktora ma tiez dost velku nadvahu (vravela ze okolo 20 kg navyse ci ako), takze sa tesim, ze zhodim kilecka a ze sa nam bude obom veselsie cvicit.

kaťaaa

aleja, no treba si svoj den nejako pekne rozlozit. stanovit si cas kedy budu ranajky, desiata, obed, olovrant a vecera. jest pravidelne a mensie porcie. tu na zdravi je tem ako sa spravne stravovat xy, cize staci si pohladat, su tam aj konkretne recepty na zdrave obedy, vecere a pod. ak ta chyti chut na sladke - siahni po lepsej moznosti - zahryzni sa do nejakeho ovocie, zeleninky (chrumaj mrkvu), alebo mensie zlo: musli tycinku, cokoladu s velkym podielom kakaa a tak. dalej by si sa mala hybat - pohyb je strasne dolezity. mas deti, tak to skus nejako s nimi sklbit. spolu chodte na prechadzku, prihlas sa na nejaky sport, ktory by ta bavil, chodte si niekedy zaplavat, alebo len ty sama. a hlavne- dat si do poriadku psychiku. od nej sa odvija vsetko to ostatne. kym nebudes psychicky ok, pri stresoch na teba mozu prichadzat tie obrovske chute do jedla, a vtedy ti nepomoze ani silna vola. takze sa snazit najst harmoniu tela aj duse.