Zarastanie nechtov

Príspevok v téme: Zarastanie nechtov
jajuska1885

ahoj, mam problem, trapi ma uz dlhsie. je tu uz jedna podobna tema, ale je uz velmi stara, a tak zakladam novu. Takze k tomu problemu. Zarastaju mi nechty na nohach, mam tam dive maso, a hnisa to. Citala som uz vela clankov o tom, for.... Chcem sa vsak opytat niekoho kto to fakt zazil. Pretoze vsetko co som citala sa da zhodnotit asi tak, ze polka ludi je za, a ta druha proti strhavaniu nechtov. chcela by som fakt uprimne pocut kto si daval strhnut nechty, ci ta bolest a to vsetko stalo zato...alebo by to teraz riesil inak, a ci to vobec mam riesit, ked je to bolestive, a je tu sanca, ze sa mi to objavi znova

nikisss

no takze k tomuto mam co povedat:D mne velmi naozaj velmi pravidelne zarastaju nechty a nech sui hovori kto chce co chce vyliecit si to aj sama, trochu drastickym sposobom,spociatku som chodila k chirurgovi ktory povedal, ze inak ako strhnutim to nejde..-no urcite :D:D sla som ku koznej a ta pod nechcet dala kusok obvazu..proste nech sa ten nechet nadvihne, boli to ako svina, fakt strasne :D ale lepsie ako chirurgia,aspon pre mna, od vtedy si to viem urobit aj sama, napcham poden kolko tam ide obvazu, naalpujem obviazem a o dva dni to prestava hnisat a postupne nechet vyrastie, urobila som to uz asi 15 krat na oboch nohach a podarilo sami to vzdy vzdy..

Emilim

Jajuska, tento problem so zarastajucim nechtom ma aj moja dcera. Uz jej ho vela krat rezali, pred dvoma rokmi jej ho lekar v Blave stiahol, ani to nepomohlo. Teraz ho ma zapaleny, stale jej vyteka odtial hnis alebo krv. Ona sa nemoze obut ani do uzavretych topanok, stale si kupuje iba znackove botasky, lebo tie su volnejsie. Teraz v stredu je objednana na chirurgiu, tak uvidime co jej budu s tym robit. Ked bola asi druhacka, vtedy sa jej robili pod prstami na nohe bradavice. CHodili sme na kozne zmrazovat dusikom. A teraz ma zase palec na nohe bolavyAj mi sme vyskusali Bratislavu a nepomohlo to.

vankusik3

Tiež som mala ten istý problém s nechtom a živým mäsom na palci.Treba si kúpiť olejček pôvod Austrália a volá sa TEATREE OIL v lekárni.Hotový zázrak už na druhý deň obrovská úľava vrele doporučujem.

vankusik3

Tiež ma bolel palec a začalo rásť živé mäso.Som to vydenzifikovala a keď som sa dotkla tak mi začala tiecť krv. Tak som to vytlačila aj s hnisom vydezinfikovala, dala ichtiol masť a na druhý deň vysušovala olejčekom pôvod Austrália majú ho aj v lekárni a volá sa TEATREE OIL. Výborná vec. A mám pokoj.Vrele doporučujem.

JarkaMart.

Ja som proti strhávaniu nechtov. Teda ak na to nie je naozaj dôvod. Zdá sa, že často môže byť problém inde, necht môže byť vrastený len malou časťou a to vinou chybného odstrihnutia. Potom môže byť riešením dezinfekcia a opilníkovanie. trendynechty.sk Tu je to popísané, mne to pomohlo. Autor píše, že jeho chceli operovať a trhať mu nechct. Zdá sa že zbytočne...

ninka1456

ja som mala podobní problém začal sa mi zarastať necht na nohe hnisalo to a dokonca mi z toho začalo vyrastať mäso. Obrátila som sa ku svojej obvodnej lekárke a tá mi na to dala lieh a masť a povedala že keď to do týždňa neprejde mam isť na chirurgiu. Pravdaže to neprešlo a tak bola na pláne chirurgia.Tam mi dali injekcie na umŕtvenie prstu a vyrezali tu časť čo zarastala. Bála som sa že mi strhnú necht ale doktor povedal že také veci sa nerobia. Tiež povedal že sa mi to za 5-6 mesiacov môže vrátiť a aj sa vrátilo. znova som skončila na chirurgii s tým že mi vyrezali znova okraje nechta ale už aj s koreňom. Od tohto zákroku mám už pokoj.

anonymka23

Ahoj jajuska1885,
mne pred pár rokmi strhávali necht. To bolo ešte, keď som chodila ešte na základku. Zarastal mi necht, tak sme na to skúsili zemiak, no nepomohlo to. Ani máčanie nôh v nejakom prípravku. Tak mi museli ten necht strhnúť. Veľmi som sa bála, pretože som ten tip, ktorý má strach aj z injekcie a aj operácia v telke mi nerobí dobre. Ale zvládla som to. To Ti omrtvia prst. Cítila som len pichnutie ihly a to sa dalo prežiť. Potom to bolo v pohode. Bolelo ma to len, keď mi injekciou omrtvovali prst na nohe, ale skôr to bolo také nepríjemné. Odvtedy sa mi to už neobjavilo a dávam si pozor, keď si strihám nechty.

Katka113

Ahoj.. ja mám ten istý problém ako ty..ako tu písali, ohľadom toho strihania si nechta sami, robila som si to tiež. Ale teraz sa mi to úplne zhoršilo a mám ísť do doktora.. keď som bola u pedikérky, tá mi nevedela pomôcť pretože bol tak zostrihaný, aký bol.. ževraj to zastrihávenie je to najhoršie čo si s palcom môžete urobiť, pretože ten necht rastie postupne inak... Moja kamarátka bola u doktora a povedala že injekcia trošku bolela ale inak nie, že sa to dá vydržať.tak dúfam že mi to pomôže.. :/ :)

jahodka123

Ale ak chceš niečo dlhodobo, tak potom to s tým nechtovým lôžkom, ako napísala mirkaa:dd. Vraj to pomôže natrvalo. Tiež uvažujem.

jahodka123

Mne zarastajú nechty na nohách - konktrétne len na palcoch - už od malička. Strhavanie nechtov nedoporučujem, aj tak ti ten nech bude rásť stále rovnako a o tej bolesti potom ani nehovorím... Ja mam takú špeciálnu cvikačku, s ktorou si pekne vycviknem nech tam, kde sa mi zarýva do kože. Mám pokoj na mesiac minimálne a aj esteticky to vyzerá pekne.