Chcem byť zdravotna sestra

Príspevok v téme: Chcem byť zdravotna sestra
janka n

Ahojte, veľmi by som chcela robiť zdravotnú sestru. Problem je v tom, že už mam za sebou inu strednu školu a pracujem od rana do večera.
Existuje aj nejaký kurz popri zamestnaní?
Alebo by som musela chodiť externe znovu na strednu zdravotnú školu?
A na vysoku školu SZU chcu tiež najskor zdravotnu školu, takže tam ma ani nezoberú.

Brokolica444

Na to, aby ste šli študovať zdravotnú sestru na VŠ (ošetrovateľstvo), vôbec netreba mať strednú zdravotnú školu! Na veľa škôl ako napríklad do Trnavy alebo Ružomberka berú podľa priemeru zo strednej školy a maturity bez prijímačiek. Ja som z gymnázia a vzali ma bez problémov. Treba si len prečítať podmienky na prijatie, alebo sa dá ísť aj na iné školy, kde sa robia prijímačky a naučiť sa na ne. A čo sa týka externého štúdia ošetrovateľstva, to sa, myslím si, dá robiť len ak ste už zdravotná sestra a robíte si k tomu vysokú školu už popi výkone tohoto zamestnania.

Pavli61

Nunka11 Ahoj, mám ten istý problém. Rada by som bola zdravotnou sestrou alebo ist študovat odbor zubný laborant ale na to potrebujem strednu zdravotnú. Tak ak si niečo našla..alebo maš nejake bližšie info čo sa škol týka tak daj vediet :) Paja

ivuskaaa

ahojte velmi ma bavi moja praca robim v rakusku opatrovatelku a chcela by som si spravit aj skolu lenze mam problem na vs su podmienky aby som mala ukoncenu szs a tu nemam ja som ukoncila ss kuchar-casnik s maturitou.da sa ist studovat niekde externe???nejaku strednu skolu???nadtavbove studium ci tam tiez musim mat strednu??poradi mi niekto???

marko151

V Levoči sa da externe zdravotnicky asistent ak už maš maturitu z ineho odboru,je to dva roky 1x do týždňa

Silvia.

Ako je to presne teraz so zdravotnymi sestrami? Je to pravda že v každej nemocnici musia robiť napr 4 hod. administrativnu pracu a nevenovať sa pacientom a dalšie hodiny sa venuju pacientom? Je to tak všade? Alebo zaleži ako si to zariadi nemocnica pripadne to necha tak ako to bolo doteraz? Čiže administrativne veci popri starostlivosti o pacientov?

Nunka11

Ahojte.Chcem velmi pracu v zdravotnictve,zdravotna sestra,chodim este zatial na strednu umelecku skolu.
Chcem sa opytat ci mam sancu aby ma vzali niekde hoc znova na zdravotnu strednu skolu nieco ako nadstavbove studium alebo nejaku vysoku skolu ked mam umelecku skolu?
Velmi ma zaujima zdravotnicka praca atd. hm? Prosim mi poradte dakto ... Denka

alabajka

Ahojte, ja som sa rozhodla isť študovať diplomovanú zdravotnú sestru externe do Čiech, tam je to možné. Týmto hľadám možno aj budúcu spolužiačku s ktorou by sme mohli spolu cestovať, škola je 2x do mesiaca. (alabajka@azet.sk)

delphia

externe bolo urcene pre sestry z praxe, aby si mohli popri praci zvysit vzdelanie. trvalo to cca 8 alebo 10 rokov a dalej je studium urcene uz len pre absolventov SS