solárne lampy

andrej1111

Ahoj Igor, ja mam doma tuto lampu a funguje perfektne. Ma v sebe pohyb. senzor a sumrakove cidlo. Daleko lepsie ako \"stale-svietiace\" typy a osvieti dalko viac, takze ti staci jedna dve na dvor. www.tabi.sk

RNG

Tma je potrebna na normalny spanok a vytvaranie hormonu melatoninu.
Ked spis so svetlom, spanok je podstatne nepokojnejsi a moze to viest az k nervovym porucham.
Intenzita svetla, ktore toto nenarusi je velmi nizka a dnes sa predavaju tzv nocne svetielka do zastrciek, ktore stacia na to, aby si nenaburala v noci do steny.

palino.

my máme, svietia dobre len vtedy, keď je celý deň slnečno. ale nesvietia osem hodín ako písali, ale len tri.
Má ešte niekto skúsenosť?

eva.

leela, dakujem, lebo vieš len tak vyhodiť 1000,- sk v dnešnej dobe nie je maličkosť a aby ma niekto ešte aj ohováral, že čo som to zsa blbosť darovala. tak som kludnejšia. este raz dakujem.

Leela

Evi, susedia majú niečo podobné a fungujú, takže sa nedes, podľa mňa budú fungovať aj tie Tvoje.
Svietiace hodinky sa mi nezdajú byť dobrý nápad, predstavte si ako sa dievča pozerá na stenu s veľkými číslami 0:00... Brr, podľa mňa by sa mohla báť ešte viac.

eva.

Tak to ste ma zaskočili. Ja som ich pred dvoma týždňami objednala z quelle katalógu pre kamaráta, ktorý sa nasťahoval do rodinného domu a chcem mu to dať ako dar. Boli štyri za 999,- Sk a mali výšku len 29 cm a majú imitáciu dreva. na pohľad veľmi pekné, ale keď to nebude fungovať , tak ako ste to napísali, to si utŕžim riadnu hanbu.
Nemá niekto aj kladnú skúsenosť?

kamoska

ja som vtedy kúpila asi nejaký šmejd, lebo na moju záhradu svieti slnko celý deň, je totiž orientovaná na juh a je na kopci.

bobika 1

solárne lampy sú vhodné tam ked bude na ne dopadať minimálne 12 hodín priame slnko aby svietili naplno, inak je to ako svatojánska muška. Klasickú žiarovku nahraď vo vonkajších svetlách ledkovou, je síce drahšia ale odber majú minimálny okolo 1W.

kamoska

ja som si presne také kúpila z katal´gu a som ich aj vrátila,lebo mi vôbec nefungovali. Ale to nemusí byť pravidlo. Ja by som radšej tvojej dcérke do izby kúpila svietiace hodiny, teda také, čo "premietajú" jemným červeným svetlom na stenu koľko je hodín.