zápal vaječníkov-surne pomoc

Príspevok v téme: zápal vaječníkov-surne pomoc
emily258

Dobrý den.Prosím Vás o radu. Už som zúfala.Mám zápal vaječníkov brala som na to ibalgin 400.Prestala som pred týždnom a zas sa to vrátilo.Mám doma velké balenie ibalginu , tak som ho zase začala brať ale dosť sa bojím.Počula som že takéto zápaly možu byť aj nebezpečné.Už som z toho úplne nervozna.Ked som bola 1x u lekárky tak mi dala antibiotiká a ked ma to neprešlo dala mi to velké balenie ibalginu.Ale kvoli pleti beriem aj dosť silnú antikoncepciu tak neviem či neškodím príliž pečeni ...

jaja

ibalgin je na zápal a bolesť, na horúčku...nemyslím si, že konkretne na zápal vaječníkov, tento liek veľmi dobre poznám...čudná gynekologička, ked ti dala pri bolesti vaječníkov len ibalgin...ako ťa vyšetrila?

jaja

máš aj teplotu? či len bolesti vaječníkov? zvykne bývať aj teplota, ak je zápal, ale nie vždy to tak býva. Ja som pri zápale vaječníka nemala teplotu nikdy. Odporúčam ti len zajtra ráno a nalačno navštíviť svojho gynekologa , nech ti vyšetrí z krvi, či máš zápal. Žiadaj si vyšetriť krv na zápal a nech ti spraví sono. Ibalgin ti nepomôže. Zápaly v panve, hoc aj tie zápaly vaječníka môžu neskôr vyvolať nepríjemnú endometriozu, zrasty a aj neplodnosť, a toto všetko sa potom rieši v nemocnici operáciou. Preto sa pri každom podozrení bolesti v panve a aj vaječníkov má ísť čo najskôr gynekologovi, aby sa predišlo tomu, čo som písala. Gynekolog má na dverách napísané, že bolestivé a urgentné stavy berie okamžite bez čakania. Povedz, že máš bolesti a sestrička ťa vezme hneď. Prípadne chod na gynekologickú pohotovosť a tam ťa pozrú sonom hned a aj ti hned urobia odber krvi na zápal...ak sa zápal potvrdí hned ti dajú lieky, alebo injekciu, alebo si ťa tam nechajú...radšej ostať hned v nemocnici, lebo tam ťa povyšetrujú a nemusíš trpieť doma a behať aj týžden po lekároch a čakať na výsledky...ja pri bolestiach v panve a vaječníkoch chodím len na gynekologickú pohotovosť !!!