Asi mám ploché nohy

Príspevok v téme: Asi mám ploché nohy
ploche nohy

ahojte ako zistím že mám ploché nohy ... pretože ja som nikdy nemala... a teraz keď sa na ne kuknem z profilu tak sa mi to zdá a aj ma bolia nohy napr keď idem .. alebo keď cvičím.. ako proti tomu bojovať.. začala som nosiť vysoké topánky nemôže to byť z toho? ako to dám do poriadku? Ďakujem za rady.. je aj na to nejaký krém? asi blbá otázka

ploché nohy

žiadne ortopedické vložky do topánok s vysokým opatkom,to už radšej bez nich,ale len výnimočne...mám to od ortopéda

ploche nohy

ahojte až teraz som sem došla a dakujem za príspevky mám 17.. takže asi som vo vývine !! boli ma keď chodím teda tá kosť viete pod prstami ..spravila som si aj to s tou vodou a otlačkom.. a asi podľa toho nemám ploché nohy.. len viete bolí ma chrbtica a strašne nohy.. tak daujem

plochá noha

Ploché nohy- chodiť čo najviac bosí- po tráve, zemi, piesku, kamienkoch a dobrý cvik na ploché nohy je sed na pätách. Používať kvalitnú obuv. Pokiaľ nosíte topánky na vysokých opätkoch, ich nosenie obmedziť čo najmenej, v práci napr. prezúvať do šlapiek a doma naboso.

[zruseny12]

ak mas ploche nohy,alebo si myslis,ze ich mas ,lepsie je zajst za lekarom...
je to velmi dolezite,lebo ako tu uz pisali trpi tym cele telo,kosti klby atd.
predpise ti vlozky do topanok,vlozky su rozne a len odbornik vie poradit,ake ma clovek nosit.
Ked som bola ja na ortopedii/nie koli plochym noham/,len ma strasne boleli a palili spodky noh,ked som chodila boleli ma klby a kosti v oblasti krizov//postavil ma na take zrkadlo a podla toho mi predpisal vlozky-specialne...
a potom mi vysvetlil preco ma bolia nohy a aj klby,kosti v oblasti krizov...

wero

vysoke topanky nosit len vynimocne. vysoke topky a orto.vlozky - to je uplne zle,je to totalne nepohodlne a hlavne bez efektu!
treba si vybrat obuv pohodlnu,dostatocne volnu - hlavne ak chces nosit vlozky - tenisky su v poho.
cviky - ok!

vsevedka

Žiaľ krém proti plochým nohám ešte nikto nevymyslel, za to cviky proti plochým nohám áno, mal ti ich poradiť ortopéd.Robiť niečo s plochými nôžkami sa oplatí, neriešenie tohoto problému sa vymstí až bolesťami kolien, chrbtice a následne môže z toho i bolieť hlava.Zatiaľ poradím aspon 1 ľahký cvik - polož na zem malú handričku, či vreckovku a bosou nohou jú dvíhaj zo zeme tak, že pokrčíš prsty, striedavo ľavou a pravou nohou.

alicakl

Namoč si nohy a urob nimi stopu napríklad na podlahu.Ak je stopa celá,bez prerušenia,tam kde by mala byť klenba,tak nohy sú ploché.Pomáha aj chodiť bosá po tráve,piesku a podobne.Nie po hladkom tvrdom povrchu.Ortoped.šlapky po dome a vložky do topánok-to je asi fakt najlepšie.Možno by si potom mala ísť aj za ortopédom,aby ti rovno skontrolovať chrbticu.

cukricek:)

vysoke topanky ti to len zhorsia...dobre je nosit ortopedicke slapky alebo sandale...ale iba z lekarne!...tie ti to nezhorsia a casom mozno upravia...nwm aky mas vek..cis a este vyvyjas a podobne...a k tym vysokym topankam...ak si do nich das vlozky..toez ortopedicke a z lekrane...v podhode aj tie:))