nevidim na jedno oko

Príspevok v téme: nevidim na jedno oko
slepucka

Mam problem. Od narodenia nevidim na jedno oko, mam kvoli tomu aj invalidny dochodok. Teraz koncim vysoku skolu a citim, ze sa mi nenormalne zhorsil zrak na tom zdravom oku. bojim sa, ze celkom oslepnem... lekarka tvrdi, ze je to len moj subjektivny pocit, i ked zvacsila dioptrie z polky na cele - a nejake cylindre, neviem, co to je... asi kvoli astigmatizmu, inej ocnej diagnoze... zaujimalo by ma, ako sa starat o zrak babskymi receptami. zaklady osvetlenia ovladam a dodrziavam, taktiez aj oddych oci... ale aj tak. dakujem

martix

zdravim chcem sa spytat ked na jedno oko vidim slabsie ale nie o moc tak je tupzrake? a ak je tak to znamena ze mi aj ubieha to oko?dikes

vsevedka

Či sa to dokáže zlepšiť, to neviem(ale napríklad môjmu otcovi sa zrak trochu zlepšil, musel si kôli tomu vymeniť sklíčka s inými dioptriami do okuliarov) ale aspon zabrániš zhoršovaniu, nebude sa ti tak preťažovať zrak. Inak si myslím, že nie je zlá ani kombinácia okuliare-šošovky, proste podľa potreby meniť (bežne okuliare, príležitostne šošovky).

Súhlasím, rámiky sú dnes dosť nákladnou záležitosťou, tak si pošetri, radšej sprav niečo pre zrak a obetuj kredit na mobil, handry, či šminky.

Doplnky pre oči sú v lekárňach rôznej ceny i kvality.Obsahujú antioxidanty, väčšinou karotenoidy (napr.luteín, zeaxantin).Získavajú sa z rastl. výťažkov(nechtík lekársky, čučoriedky a pod.)Pomáhajú chrániť sietnicu i šošovku pred voľnými radikálmi.

mary-anne

vsevedka, dakujem za super prispevok..
ja sa furt chystam ist k doktorke, lenze nejako sa zabudnem objednat stale a teraz aj musim ist na vysetrenie, kvoli tej migrene. lenze musim ist do ineho mesta, tu u nas je jedna, ale to je totalna... ehm...
ja proti okuliarom nic nemam. su super. aj moja sestra ich nosi. no su drahe v dnesnej dobe, ked som bola mala nosila som asi tak za 300-400sk, vies si asi predstavit :o)
a citim, ze sa mi zhorsilo aj to zdrave oko. a myslis,ze je este mozne to zlepsit???

vsevedka

mary-anne, táák a toto, je čo? Nenosiť okuliare, keď ich máš od oftalmológa predpísané? Máš ešte život pred sebou, tak neriskuj a rýchlo to svoje nerozumné konanie naprav, kým to je možné!!!

Nepochopila som prečo ich nechceš nosiť, na šošovky ťa nenahováram, mám na ne svoj názor a asi aj tí oční lekári, ktorí ich síce predávajú, ale sami nosia okuliare, rovnako je to i medzi pracovníkmi optík a očnými lekármi, väčšinou sú sami brýlatí.

Šošovky sú síce super vec, ale vzhľadom k tomu, že i pri tých najjemnejších(umožňujú väčší prestup kysíka) oko trošku "stráda", nie je to pre organizmus prirodzená vec, navyše min. 2x denne sa s nimi manipuluje a to pri vložení a vybratí a predsa len je isté i keď len malé riziko zanesenie infekcie(svojimi rukami a napr. nesprávne ošetrenými šošovkami), časté sú i mikroškrabance na rohovke oka, či zápaly.

Takže šup, šup do optiky kúpiť pekný rámik a korigovať očnú vadu, ktorú máš, hlavne keď budeš mať asi rozdielne dioptrie. Mne sa po jednej viróze dovtedy orlí zrak zhoršil, takže musím na čítanie nosiť okuliare, tiež s rozdielnymi dioptriami, zo začiatku som bola šoknutá, ale kúpila som si brýlky Hugo Boss, v 50% zľave(no nekúp to) a teraz som na ne hrdá(pozor nie som malomeštiak, žiadne viditeľné emblémy značkovosti na nich nie sú), klasika- čierny rámik, ale proste mi sadnú a prečítam i drobučké návody na výrobkoch.

oči

Katty neber to tak.Tá žena tam nie si ty.Dufaj že tebe sa to nestane.Aj mne stále hovoria ked mám problém nemislím len oči ,treba na to pozerať z pozitívnej stránky.Napr.vidím aj budem,nebude sa mi to zhoršovať.Myslim ten stav.Hovorí sa pozitívne myšlienky dávaju obrovsku silu.Funguje to ale nie stále.AJ ja som plakala,strašne mi jej bolo luto.Celej rodine.Dalo sa vidieť ako sa maju radi.Ked vidím také prípady vžy hovorím ,môžem sa tešiť ze mám tie problémi čo mám,nie horšie.Kolko ludí sa trápí okolo nás a nič o tom nevieme.

katty.

Pozerali ste v stredu modre z neba? Ja som tak plakala, ked davali tu ženu čo straca zrak a aj dcera sa s tym narodila, hned som si spomenula na seba, lebo ja mam tiež od narodenia zakaly na očiach a sa mi to zhoršuje ako jej :(( A pritom mi doktorka tvrdila, že kedže to mam vrodene, tak sa to nebude zhoršovať a zhoršuje sa.

oči

V tej dnešnej dobe tolkým nám slabne zrak?Nevedela som že tak veľa ľudí ma s jedným okom problémi.Ja mám tiez pravé slabšie a nie od detstva.Tupozrakosť. aké slabé je to jedno o to viac cením to druhé.Tiez sa nedokázem na to myslieť keby sa mi niečo stalo aj s tým lepším.A beriete nejaké vitaminy zvlášt na oči?Ani dlho vysedávať pred počítačom neni zdravé,predsa to robím.Najmä ked si nájdem zaujímavé témy na stránke.Je to pravda že starší typ monitora viac škodí ako LCD?

mary-anne

ahoj "slepucka", ja sice este vidim, ale tiez nie velmi dobre, na jedno oko uplne rozmazane. ked som bola mala, nosila som aj ten "kryt" na zdrave oko. no nepomohlo, mala by som nosit okuliare, ale nenosim. a tiez rozmyslam,ze co ak sa mi to rapidne zhorsi,ze nebudem vidiet, ani na jedno :o(

bibi

Skus sa spýtať od Delphii,alebo od RMG.Oni vedia mudro poradiť.Neviem kto su to,ale su schopní na všetko správne odpovedať.