Navždy končím s Bulímiou

Príspevok v téme: Navždy končím s Bulímiou
blake

Čiže... mám už po krk toho, ako mi bulímia diktuje výplň každého môjho dňa. Mám len jeden život a tá sprostá bulímia je v mojej hlave. Čiže keď chcem prestať, tak prestanem. Nikto to nespraví za mňa, nemá zmysel čakať na zázrak, pomôcť si viem len a len ja sama. Od teraz až naveky, divečatá moje a to vám prisahám, už nebudem bulimičkou. Nechcem byť. Život je super bez bulímie, tak prečo dobrovolne trpieť?????
Holky, už nepremárnime ani jeden deň, ani jednu minútu... Idete do toho so mnou?

lulu81

milá kkpp! a nielen ty!
bulímia, i anorexia sú taktiež zásvislosti ako napr. alkoholizmus. takže, ak si dovolíš jedno zvracanie, následne musí nasledovať ďalšie, možno i ďalšie.
závislosť je definovaná ako stav, kedy pri absencii nejakej látky v organizme dochádza ku abstinenčným príznakom fyzického či duševného rázu.
a čo sa stane, keď pred teba postavia horu jedla, voľný prístup na toaletu a povolené zvracanie? stane sa z teba neriadená strela, ktorá na počkanie zbodne všetko, čo uvidí. a keď už nebude čo jesť, riadne to s tebou zamáva. so mnou teda poriadne! až som sa triasla od nervozity, pobehovala som po celom dome a všade snorila, kde by sa dalo voľačo ulúpiť (pripomínam, že úplne zbytočne!).

Bublla

Ani nevies ako velmi som na teba hrda!nepoznam ta veru ani trosicku ale pri citani tvojho prispevku som celou svojou bytostou citila pysnost na teba!je to NADHERNE citat taketo nieco
ja som pol roka cista! a je to krasny pocit!zazila som si zivot aj s buliomiou(ak sa to da zivot vobec nazvat) a mozem potvrdit ze ta lahkost ked sa dostanete do ,realu, je lahsia a krajsia ako akakolvek strata vahy,podvaha
drzim ti palce aby si to zvladla,bude to sice tazke no uz to ze si si uvedomila ze s tym musis nieco robit je najtazsi krok..ktory si zvladla:)
mam z teba velku radost

D.E.

Veľmi sa mi páči tvoje odhodlanie...aj ja som si to povedala asi pred 3mi týždňami keď ma prichytil brat, že už nikdy no o 2dni zas a ďalší deň opäť. A potom som stála v kuchyni a pozerala na všetko to jedlo...že kam sa ponáhľam? prečo tak strašne potrebujem cítiť jeho chuť na jazyku a v zápätí ho vyvracať? Veď mi nikam neujde. Potom som si uvedomila, že touto chorobou sa snažím utláčať rodinné problémy, kt. už nie sú také zlé ako keď som s tým začala. A preto teraz jedávam každé tri hodiny. Veľmi mi to vyhovuje. o 7.00 jogurt alebo ovocie a keď mám aj tú chuť na sladké dám si niečo malé (lepšie zhrešiť ráno ako večer) potom o 10.00 chlieb a ovocie..o 13-14.00 polievka a druhé jedlo. ktoré jem pomaly lebo keď to nahádžem do seba a cítim svoje plné brucho mám zlé myšlienky, ale zatiaľ vždy som si povedala o chvíľu ma to prejde a zapijem to vodou. o 16,00 si zas spravím nejaké jedlo a o 19,00 si nedám len paradajku alebo jogurt..dám si normálne jedlo ale menšiu porciu a zapijem to aj 1,5L vody nech sa to rýchlejšie strávi.
A takto mi to zatiaľ vyhovuje. Dúfam, že Vydržím už navždy. Nevravím, že s takýmto načasovaním jedálničkom, ale začiatky musia byť nejaké.

Treba sa len niečím zamestnať a nemyslieť stále na to jedlo, život je tak krásny. Neničme si ho. Pevne verím, že kto chce to zvládne aj keď to nebude ľahké.

kkpp

ahojte. nikdy by som si nebola pomyslela ze nas je tak vela. casto ked cestujem busom rozmyslam kto z ludi co su tam so mnou, mozu mat taky problem ako ja. ako sa zda, sanca tam je. mam 27 a bulimiu vyse 10 rokov. toto je prvy krat co to niekomu hovorim, aspon pisomne, lebo vyslovit a povedat to niekomu nie je jednoduche. neviem kde a kedy to zacalo. vzdy som mala vsetko tych naj rodicov, super detstvo, kamaratov, bola som oblubena, dobre vyzeram a nikdy som nebola tucna, skoncila som vysku mam super job a predsa som do toho vpadla. mam priatela, hovorime si uplne vsetko, jedine toto nevie. neviem ako by reagoval, asi velmi zle. uz 5 rokov to pred nim skryvam, hoci byvame v jednom byte a zachod je od neho par metrov. ani by mu nenapadlo, co tam robim kusok od neho. mama by sa z toho zrutila. nenavidim sa za to, ako by som ublizila svojim najblizsim, keby na to prisli takze to dusim v sebe uz strasne dlho..hlavne je ze som si konecne uvedomila ze musim prestat. snazim sa sama ako sa da.niekedy sa dari mesiac, niekedy len tyzden.najhorsie je ked si po tyzdni nevracania sama povolim ze jedno dve vyvracania su ok.a potom to ide dole vodou, lebo raz dva krat nikdy nestaci. boze ked si pomyslim kolko penazi som uz splachla.. ale ked pridem na vikend domov a otvorim plnu chladnicku a mamina zacne vyvarat, neviem ako to mam zvladnut. kazdy den si drzim palce.

aneska123

Trpela som bulimiou asi 4 roky a teraz bez nej zijem asi 3 mesiace....sice to nie je nejako extra vela, ale aspon to mam konecne vsetko v hlave vporiadku. A skoncila som s nou dost netradicne....velmi vela krat som sa o to pokusala ale potom som mala problemy s mandlami a ked mi ich dali von odvtedy som nezvracala(no mozno 2-krat, ale len trochu, vzdy som si to rozmyslela)Ked sa pytate preco som nezvracala odvtedy, tak preto, lebo asi mesiac sa liecia jazvy v hrdle, takze nemate sancu ani vela jest a nieto este zvracat...a teraz uz to bez nich neviem preco ani tak vpohode nejde a ked som bola ten mesiac bez zvracania, som si aj uvedomila, ake to je uzastne zit bez toho.......tak dievcata drzim vam palce, aby ste nad touto hnusnou chorobou zvitazili......

co uz ...

baby ja mam problem......teda nie ani tak ja ako moja kamaradka... ma bulimiu chodi uz aj k psichiatrovi ...trpi nou asi pol roka .. no a nejak jej ani ta odborna pomoc nepomoha .. stale to robi ..snazim sa jej pomoct , podporit ju , vypocut ju .. no neviem co mam este spravit ..strasne jej chce pomoct..no neviem ako .pls pomozte

niekto5412

ahoj gracy
aj ja som z LM tak ked prosim budes o niekom vediet, napis mi..potrebujem s tym pomoct..chcem sa toho zbavit uz dlho ale zial neuspesne....

doodie

blake, tvoj prispevok sa mi paci. Toto by som ptrebovala dostat do hlavy svojej kamosky. Aby si povedala, ze nema zmysel nicit sa, nemyslela na to, ze chce schudnut. Ako jej mam vysvetlit, ze su tu ludia, ktori ju maju radi a nechcu ju stratit?

Madamcek

bola som v pezinku, zato, ze mi jeden lekar znicil z casti zivot. na izbe som bola s bulimickou a anorektickou, nechapala som ako si mozu nicit zdrave tela, co by som ja zato dala. niektore tam boli uz 5 krat a anorexii a bulimii zasvetili cely zivot. jedna 40 rocna zena sa spamatala az teraz a teraz si nevie odpustit ako prezila 23 rokov zivota. tazke pohlady to boli. ja to nepochopim ako csi clovek moze znciit inak zdrave telo:(. nehnevajte sa. nie je nic nad zdravie:(. ludi milujem rovnako, hlavne ked maju usmev na tvari. nie je to o postave:(.