Je menštruácia nutná ?

Príspevok v téme: Je menštruácia nutná ?
sabinka99

Menštruácia je veľmi úzko spojená s konzumáciou živočíšnych produktov.
Zvieratá vo voľnej prírode menštruáciu nepoznajú,ani ľudiopi.
Dopustil sa teda stvoriteľ chyby,keď
ženám toto bremeno nadelil ?
Nie,chybu robíme opäť mi,ľudia,lebo
organizmus si vždy pre uložené nánosy
hľadá nejaký východ a mesačné krvácanie
je vitálnym ventilom.
Takže stačí nejesť mäso :-)

nela.xxx

tak toto som presne aj ja citala v jednej ceskej knizke ktora sa vola Tajemství všech nemocí! takze teraz newem comu mam verit knizke alebo tymto komentom! uprimne tiez suhlasim s antikramy! mne to tiez lezie na nervy! a v tej knizke tiez pisalo ze hoci nebudeme dostavat kramy tak sa plodnost zeny nijako nezmeni, cize deti budeme moct mat aj tak! a ti co tu nadavate na sabrinku ze jaku blbost tu napisala tak to mohla mat z tej knizky, alebo z inakade!

alz-bee

Taku donebavolajucu blbost som uz riadne dlho necitala...vlastne citala som to na www.zpovednice.cz, kde sabinka99 napisala tuto istu drbovinu...
Jasne,ani ja nie som nadsena tym, ze kazdy mesiac mam menstruaciu, tak ale co uz narobim?...mohla by som si ju sice HAK oddalovat kolko chcem, ale v podstate ani nechcem...uz som na nu zvyknuta mat ju kazdy mesiac, je to sucast mojho zivota...a hadam to este tych 30rokov rokov menstruovania vydrzim :-P

mmenoir

menstruacia nerovna sa zakonite plodnost...
je koepc zien ktore maju kramy a predsa otehotniet ci donosit plod nemozu...

jarmila Ver.

Ja tiez neznasam krami. Co je na tom dar? Ved to boli, preboha. Mohlo to byt inak zariadene, ako napr. u rastlin. Proste sex ale nie krami. Dieta by bolo, keby sme to mali vajicko napr, raz za rok...podla mna je to otazka nabozenstva lebo biblia hovori, ze treba rodit v bolestiach...to sa mi na tom nepaci. Ked bol stvoritel taky vsemocny, preco stvoril bolest a mnoho ineho /napr. pedofilov.../ :) ???

RNG

Pri menstuacii sa cast tkaniva matewrnice reabsorbuje a cast odlupi. Aky je medzi nimi pomer, to zavisi od hormonov, vyzivy, stresu a vselicoho ineho.
Menstruacia nemusi byt velmi bolestiva, ked hormonalne hladiny prilis nekolisu a to sa da upravit roznymi potravinovymi doplnkami ako yam, senovka grecka, pupalkovy olej, damiana, black cohosh, Dong Quai a podobne.
Pri znacnej podvyzive alebo hormonalnych poruchach(prirodnych aj sposobenych umelo, hak)sa vytvori primalo vystelkov maternice a tieto su niekedy schopne sa kompletne absorbovat, bez olupovania.

Nuz ale toto nie je ani zdravy ani normalny stav, zialbohu.

Nazory, ze sa telo detoxifikuje menzesom su asi takeho razu ako "pustanie zlej krvi" v stredoveku, co robili lekari pravidelne hlavne tucnym ludom.
Krv vsade v tele ma zhruba rovnake mnozstvo toxinov, ved cirkuluje velmi prudko v tele, takze tvrdit ze menstuacna krv je nejak extra bohata na toxiny je naivne.
A strata krvi nemoze byt uzitocna v ziadnom pripade, lebo je to ochudobnovanie tela=oslabenie o potrebne cervene, biele krvinky a aj plazmu, ktore musi telo nahradit.

stripme

antikrami a ako chces mat decka, adoptujes si, ked nechces mat menzes? Ani mne sa to nepaci, decka planujem riadne po 30tke, ale co teraz...Ale ponadavaj si, ked sa ti ulavi.

mmenoir

antikramy - som na tvojej strane!!!

nepoznam nic odpornejsie ako to, ked raz mesacne odpadavam, vracam, tri dni lezim v bolestiach a v noci vstavam na zvonenie budika inak by som do rana bola s prepacenim cela zadrbana. a cez den tie nervy ci mi nepretecie tampon, ci neskolabujem v skole,... nekonecne bolesti a to celkom ZBYTOCNE!!!

... odkedy beriem antikoncepciu bez prestavok, mozem konecne zit...

a cely mesiac...