STUDIUM MEDINY

Príspevok v téme: STUDIUM MEDINY
zuzic

caute mam sice k tomu este daleko/mam 15 r./ ale chcela by som sa blizsie informovat nieco o medicine, lebo nikde neviem najst odpoved na vsetky moje otazky.mojim najvacsim snom je medicina z viacerych dovodov. chcela by som sa vas spytat:
1.prijimacky su z bioly, chemie a aj z fyziky???lebo som sa stretla s viacerymi nazormi
2.zevraj sa studuje 6r. vseobecne lekarstvo a potom som pocula ze uz len nejake testy ci co...ale to znamena ze vystudovany lekar uz len urobi volake testy a moze operovat alebo jak to je?
3.a pocula som ze studium v martine ma nizsiu uroven.je to pravda? ja si to osobna nemyslim...

zuzic

dzejny dakujem za odpoved presne to som potrebovala vediet. takze keby si bola mojou mamou o medine mozem naozaj len snivat:D a ja chcem pracovat prave v nemocnici a nie v ambulancii. je pravda ze prostriedkov i casu na pacienta maju lekari malo a tak sa to odrazi i na pristupe ale stretla som lekara ktory mi dokazal ze i napriek takymto podmienkam sa to da. vdaka nemu uz teraz vobec nemam fobiu z nemocnic a dokonca som mu tak doverovala ze i pobyt straveny v nemocnici bol pre mna vlastne "zazitok" dakujem vam vsetkym za objasnenie mojich otazok

dzejny

Ked skoncis medicinu, tak sicwe ziskas titul MUDr,ale nemozes pracovat samostatne. Ides do nemocnice, kde pracujes pod dozorom ci pod kontrolou primara, zastupcu, alebo aspon starsieho atestovaneho lekara. Proste svoje rozhodnutia a svoju liecbu musis konzultovat s niekym atestovanym. Nemozes si napr. otvorit svoju ambulanciu a tak. Po nejakom case stravenom v nemocke si urobis atestaciu, a potom si mozes robit co chces :) Cize od zaciatku studia po samostatneho lekara ubehne tak 8, 9, 10 rokov.
Inac praca lekara je velmi zodpovedna a stale si jednou nohou v base. Ja by som svoje decko medicinu studovat nepustila. A zvlast v dnesnych podmienkach, ked nie je pomaly ani cim liecit a pacientov mas tolko, ze sa im nestihnes venovat tak ako by potrebovali, ale liecis ich ako "na pase". Mozno v ambulanciach je to inak, ja vidim ako je to v nemocniciach. des a hroza.

zuzic

...preco je v blave zla skola?
vsevedka:urcite chcem vyssiu uroven a viac sa naucit. takze k tym operaciam, ked skonvim skolu mozem v pohode vysetrovat aj vsetko ale pri operaciach musim este 2 roky len asistovat?

vsevedka

zuzic, som naozaj rada, že si nemyslíš, že v Martine má medina nízku úroveň, ja myslím, že práve naopak, teda, čo sa týka výučby (na seriózny výskum je dosť málo peňazí, asi ako všade)

viem, že medici, ktorý nezvládali úroveň štúdia v Martine, dokončili v pohode v Košiciach,štúdium ošetrovateľstva je zase ľahšie v Ružomberku a Banskej Bystrici, je otázne čo potrebuješ - aby bola vyššia úroveň a naučila si sa viac alebo bola nižšia úroveň, ty by si robila ľahko skúšky a naučila si sa menej

celkom určite lekár, ktorý skončí školu hneď neoperuje, ale aspon dva roky napríklad pri operáciach len asistuje

nett

zuzic, co sa týka nižšej úrovne výučby medicíny v Martine, skús BA a uvidíš ako sa nasmeješ, úprimne povedané, medina na Slovensku ako takom má dosť zlé podmienky, úroveň všeobecne radšej prejdem mlčaním. Ale, ak sa do toho jeden obuje a ide si za svojim a nefláka to úplne striktne, nádej tu je...

pipinaaa

prijmacky su z biologie,chemie,myslim, ze do prahy su aj z fyziky. studium trva 6 rokov,ak si to dobrovolne nepredlzis:) a potom si robis atestacie- dalsie skusky