Mzdy sestier

Príspevok v téme: Mzdy sestier
oknaj

Dobrý deň,
úspešne som ukončil vysokoškolské štúdium štátnou bakalárskou skúškou v odbore ošetrovateľstvo, takže môžem vykonávať povolanie zdravotnej sestry/ v mojom prípade brata/. Chcel som sa ale spýtať na platové podmienky tz. koľko ako čerstvý bakalár môžem dostať, ak by som robil toto povolanie??

ja40

Ja chcem osobne podakovat a prejavit obdiv a uctu vsetkym sestrickam a bratom v nemocniciach,ci uz ste velmi oddani a ochotni,alebo niektori menej to je jedno,ale jedno je iste,mala som vela vela moznosti zazit vasu pracu na vlastne oci a to mi stacilo na to,aby som to tu napisala. Mate toho az az a zasluzite si okrem obdivu a vdaky aj vyssie platy. Pretoze velakrat viete toho viac nez samotny lekar,vy ste tam s tymi pacientmi cely cas,viete co a ako a lekar uz len pride a skontroluje,ostatne je aj tak na vas. Drzim vam palce a nech sa vam teda dari v tomto posolstve a nech ste stastni a aj vasi pacienti.

petulda99

Áno pochopiteľne by som mohla aj s vysokou školou robiť asistenta...
Ale je v tom niečo iné...
Musela by som sa zdať kopu veci a možno tým mojím rozhodnutím by som ublížila aj mojím najbližším ...:(
Je to komplikovane!

zdravie14

Petulda zdravotneho asistenta mozes robit aj s vysokoskolskym vzdelanim ak je to platovo vyhodne, takze odporucam studovat kym mozes :)

petulda99

Prosím poradte mi.
Pred tromi rokmi som skončila SZŠ ako zdravotný asistent, pracujem v zubnej ambulancii za celkom slušné peniaze.
Rozmýšľam nad vysokou školou odbor oše.aby som si doplnila vzdelanie a mohla pracovať v nemocnici ako zdravotná sestrička.
A samozrejme očakávam aj lepšie platové podmienky s vysokoškolským vzdelaním.
Ale ako tu tak čítam mzdy zdrav.sestier s titulom Bc.či Mgr. tak stále lepšie zarábam. Neviem čo mám robiť vzdať sa svojej dobrej platenej práce a ísť študovať oše,alebo vykašlať sa na školu???
Bojím sa, že to nebude tak vždy a príde zákon, že so vzdelaním ako zdravotný asistent môžem robiť len zdrav.asistenta za minimálny plat.
Poradte mi prosím, oplatí sa ísť študovať na vysokú ošetrovateľstvo??
Rozmýšľam aj nad prácou v rakúsku,ale po nj dobre neviem.
Neviem ako sa mám rozhodnúť...

oknaj

no takže mam po pohovore, velmi milá vrchná sa mna ujala a teda kecali sme a kecali, nakoniec sme sa dostali k platovým podmienkam, kde som si mal navrhnuť kolko by som si predstavoval,takže pracovné zmeny by boli 7-19, 19-7 a moja predstava bola 16-18 tis.+ príplatky za sviatky...Jedná sa o súkromnu nemocnicu a moja predstava sa zdala aj realizovatelna, rozmýšlam ešte nad prahou- thomayerovou nemocnicou- nemate niekdo skusenosti s pražskými nemocnicami??

jul

Sestricka, ved ja som tie normy citala...ale aj normy musi niekto tvorit, nerastu na stromoch...bohuzial mas pravdu - ten, co ich tvori uz davno nevie ako vyzera prax (alebo to nikdy nevedel). Alebo je mu to jedno, co ja viem...
Ja viem, ze vrchna zas nezmoze az tak vela.
Inak nie som az taka mladica ako to mozno vyzera (naivna nevyhorena), ale v nemocnici som dost nova, to ano, par rokov. :)
Drzme si palce vsetci, nech ta nasa praca moze aj nejako vyzerat, nie len "ako-tak". :)

sestrička

ad..jul....môžeš byť rada, že na počet postelí 25 ste na dennu smenu 2 sestry a mate 2 sanitárky a že ste aj v nočnej dve. Určite vám niečo hovorí minimálny normatív sestier..menežment nemocníc sa ho drží, len ho tvorili asi tí pracovníci, čo nepozajú skutočnú prácu v obyčajnej nemocnici .. pracovala som ako vrchná sestra a bojovala som, aby navýšili počet sestier, Bohužiaľ normatívy nepustili.. a čo sa týka počtu sestier so SŠ na oddelení, tam zasa menežment nemocníc pozná tzv. systemizáciu .. a zasa na počet lôžok má byť toľko a toľko sestier so SŠ.
Ináč veľmi výstižne si vystihla svoju prácu na oddelení..skutočne kmitáš celú smenu, neviem či 8 alebo 12 hod aj to dopisovanie dokumentácie po pracovnom čase, lebo dôležitejšie je to čo je napísané...ale za akú cenu ...je otázka času koľko to ešte vydržíš a nevyhoríš... držím Ti palce, cítiť že Ti profesia sestry prirástla k srdcu

delphia

potom som robila 3 roky ako licencovana sestra v sukromnom zariadeni plastickej chirurgie a teraz som uz vyse 2 rokov zivnostnik.

jul

No zbohom...teraz neviem, ci sa mam tesit ci nie, ze aj inde to maju na h...
Nam tiez chodia urgentni hocikedy, napriklad minulu nocnu sme mali 4 prijmy, z toho 1 uplne leziaceho, ale to uz je akoze dost na jednu sluzbu, ale stava sa. He-he, my davame stravu do izby, lebo polovica ludi sa do jedalne nedostane a ta druha polovica tam netrafi :) no, okolo 5-6 ludi davame aj do jedalne, zvysok sa neda.
No zbytocne budem pisat dalej, poznas to. Mne vobec nevadi kmitacka, ale vadia mi tie nervy, ked robis jedno, zavolaju ta k druhemu, robis to druhe, vies ze uz netrpezlivo na teba caka tretie a nakoniec sa zabudnes vratit k tomu prvemu nedorobenemu, lebo ti pride stvrte a vsetko hned, teraz, rychlo.
No skoda reci. Hlavne, ze ako ty vravis, hovno pada zhora nadol, prusery su nase a pacientove, a kompetentni ti jednoducho povedia ze nas je DOST a basta.
teraz si spokojna s pracou?

delphia

dospelych cca 20. z toho kedy ako 2-4 leziakov s intenzivnou starostlivostou. strava sa podavala priamo do izby, lebo to bolo infekcne pracovisko a pacienti sa nemohli stretavat. denne cca 2-3 po operacii, potom prepustania, prijmy, umrtia,... islo o oddelenie, kde sa prijmy neplanovali, ale pacienti sa k nam dostavali po uraze v hoci ktoru dennu alebo nocnu hodinu. spadova oblast- 1/2 slovenska