Vybrali mi mandle. Lieky proti bolesti nezaberaju

Príspevok v téme: Vybrali mi mandle. Lieky proti bolesti nezaberaju
Optimista_dozaista

Zdravim. dnes ma pustili z nemocnice. je to siesty den po vybrati mandiel z hrdla. proti bolestiam beriem kvapky Novalgin a striedam ich s tabletkami Voltaren, ktore sa rozpustaju vo vode. V nemocnici som dostavala aj cipky. Posledne dva dni mi nic z toho ale bolesti takmer vobec netlmi. Som rada, ked ma pri najväcsom zachvate prestanu boliet aspon usi a hrdlo sa uvolni aspon tak, ze vpijem dva pohare vody. Som znicena. V nemocnici mi nechceli verit, ze mi lieky nezaberaju. Viete mi daco poradit? Dakujem. Fakt trpim jak zviera.

Optimista_dozaista

bon: ja som tu sice s bratom, ale ten robi od skoreho rana az do vecera. musim ist medzi ludi,ked daco treba. aj lekarovi na kontrolu atd. dnes je uz desiaty den, ja to uz musim s tymi vlasmi risknut. zajtra mam neodkladne vybavovacky na urade. a brat odchadza zajtra do ineho mesta, asi 800 km odtialto, takze mi nemoze pomoct, aj keby chcel. nemam s tym problem, ist medzi ludi, ale tie vlasy su otrasne mastne.zas az take hrozne to so mnou nie je, co sa tyka bolesti. tabletky beriem coraz menej. nechcem, aby to znelo ako podcenovanie rizika, ale som dost donutena okolnostami.

bon

optimista ja len nechapem ze pri takej bolesti chces chodit medzi ludi, a este po druhe, vonku je teplo, slnecno, teda aspon tu, a na slnko nesmies, mohlo by ti to zacat krvacat.....inak ja sa nepamatam kedy som si umyla hlavu, ale ´mne aj to zakazali, v nemocnici mi nedovolili sa ani osprchovat

usiko

optimista, posli niekoho do lekarne na kvapky Algifen Neo, ja som na nich prezila cele tri tyzdne po tom, co mi vybrali mandle, asi pred 4 rokmi.......a v pohodke....obycajne su na recept, ale nejaka komercna lekaren ti ich preda....my taku mame......

Optimista_dozaista

barbinka:aj u mna sa najhorsie bolesti objavili na stvrty den. Lekar mi povedal, ze mam najmä na lavej strane velmi hlboku ranu. vraj kvoli tomu, ze tam bola ta mandla silnejsie ,,zakorenena´´, potom tam boli aj nejake zahnisane loziska a okrem toho vraj hrozilo, ze by mi mandla znovu narastla, keby ju dostatocne hlboko nevyrezali.
Nepamätas si, kedy si si umyla vlasy? Ja uz vobec nemozem chodit medzi ludi, som sama lupina a mastnota.

Optimista_dozaista

Caute. Bolesti zacinaju byt omnoho znesitelnejsie. dnes je 9. den po operacii. Uz vcera to bolo celkom v pohode. Stava sa, ze to zacne dost neprijemne boliet, najmä pri jedle. Ved to je normalne. Hlavna je ale jedna vec: nemusim brat uz tolko liekov ako predtym. Brala som trikrat denne Voltaren plus take silne kvapky (tie som postupne prestala brat, lebo su hnusne :D. Dnes som zacala brat Paracetamol CT pätstovku. Ten nie je az taky dobry, a to z troch dovodov: aj ked ho vezmem, neznizi to bolest az o tolko, je to dost silna tabletka a trochu mi z neho bolo blbo a je dost zatazujuci pre organizmus (v letaku pisu, ze sa nema brat dlhsie ako tri dni)-ja som psoriaticka a bojim sa, ze sa mi loziska kvoli tomuto lieku zhrsia. Inak, z tohto dovodu som sa snazila bolesti vzdy co najdlhsie vydrzat a dat si nejaky medikament az ked uz som mala fakt dost. Brala som ich ale napriek tomu pravidelne, len nie tak casto.

barbinka

Ja som začala mať najvačšie bolesti na štvrtý deň a skončili na deviaty deň. Vtedy sa odlupovali tie povlaky, preto to tak bolí. Mňa hlavne uši boleli. Ja som mala iba čípky. Tú bolesť treba len vydržať, čoskoro už bude dobre. A ja som kloktala aj pila repíkový čaj. Tým sa ti skôr poodlupujú povlaky.

hmmmmmmmm

to kloktanie inac, zavisi zreme s cim,ak je to vodove/aj napr caj-prevbarena voda/tak zrejme z dovodu moznej kontaminacie??inac je to kontroverzne, dakto odporuca aspon po jedle splachnut, dakto asi nie.

hmmmmmm

a este mi zdoraznovali-pozor na teplo/nie teple obklady/a aj slnko, nevyhrievat sa, lebo to moze spustit krvacanie.mam taky dojem ze ani chlad/kedysi sa tradovalo,ze zmrzlina po mandliach/sa neopdoruca a zmrzliny aj kvoli infekciam .