Bolesť v kolene a okolí

Príspevok v téme: Bolesť v kolene a okolí
michaelaXX

V decembri som bola na operácii, kde mi zašívali "obal svalu"(fascia) na vonkajšej strane ľavého lýtka, lebo som ho mala natrhnutý. Lekári ma oboznámili s tým, že doznievajúce bolesti môžem mať maximalne tak pol roka, čo sa mi zdá aj tak dosť dlho. Všetko sa mi pekne zrástlo, stehy povyberali,výsledky boli dobré. Musela som ale na istý čas predtym obmedziť namáhanie tejto nohy. Lenže teraz už len pri trošku dlhšej chôdzi stále pociťujem tupú bolesť v ľavom kolene a jeho okolí a pri väčšej námahe ako je venovanie sa záhradke, chôdza hore kopcom či po schodoch, alebo ostať dlhšie v podrepe mi niekedy spôsobuje akokeby pichanie priamo v kolene pri následnej chôdzi, ktoré akokeby prechadzalo trochu dole do lýtka. Neviem teraz či tá malá operácia má niečo spoločné s mojimi terajšími problémami s kolenom, pretože to "pichanie" v ňom som niekedy pociťovala aj predtým.
Chcem sa vás spýtať, nemáte s tým, prosím vás, niekto nejaké skusenosti? Alebo neviete čo sa mi snaží to moje koleno "povedať"?
Vopred vám ďakujem za vaše príspevky.

Ivka 1

Michaela rado sa stalo, ak budes potrebovat pomoc pri svojich zdravotnych tazkostiach, mozes mi napisat aj na mail.

Ivka 1

Michaela zabudla som este jeden recept na doplnenie vapnika do kosti.
Pomlety mak zmiesat s dvoma lyzicami medu a natierat na pecivo. Mak je obrovskym zdrojom vapnika a obsahuje daleko viac ako mlieko. Z mliecnych produktov su velmi dobrym zdrojom vapnika kvalitne tvrde syry - 100 g pokryje dennu potrebu vapnika.

Ivka 1

Michaela moze to byt sposobene aj chybajucimi mineralmi /vapnik,mangan,horcik,molybden/,vit. D. Mechanicke poskodenie /tazka praca,sport/.Pomohlo by pitie aloe s pridavkom siranu glukozamínu,chondroitínu,MSM
/metylsulfonylmetanu/ a vitaminu C. Su to latky,ktore vyzivuju chrupavky a posiluju funkciu klbov, zosiluju spojivove tkanivo. K tomu vyvazena zmes mineralov a kyselina hyaluronova. Viac info na maile. Napis ak chces. Da sa pomoct.

michaelaXX

RNG, prosím ťa a ako na tu pričinu prisť? treba na to dodatočne nejaké vyšetrenia?

Ešte mam jednu otazočku, "rekreačný" beh asi isto nebude tomu kolenu prospievať, že? 0:-)

RNG

chondromalacia je davno nepouzivany termin na poruchu chrupaviek, doslova maknutie. Samozrejme dovodov na to moze byt hromada, od podvyzivy(zle travenie), cez mechanicke poskodenia(gymnasti, cyklisti) az po zapaly sposobene roznymi nakazami.
Zasadne treba odstranit pricinu a dodat materialy na regeneraciu chrupaviek.

michaelaXX

ivka, dakujem za typy.
Ja zbožnujem cestoviny a nikdy ich "nepremývam". ;-)
Je pravda, že sa treba vyvarovať nosenia ťažkých veci a zaobstarať si ortopedické vložky? to som čítala už ani neviem kde.A

Ivka 1

Michaela tak vidis ani rentgen nepotrebovali. Teraz by si mala zacat uzivat prirodne produkty,ktore vyzivuju chrupavku /chondroitiny, chondrosulfaty,MSM,vit. C. Velmi dobra je aj kyselina hyaluronova v tabl.forme.
Stav chrupaviek zlepsuje aj ak si cestoviny po uvareni nepremyvas vodou. Sliz,
ktory na nich po uvereni zostane, je velmi dobry na premastovanie klbov. Rovnako je velmi zdrave na premastovanie klbov ak sa z vody,v ktorej sa varili cestoviny, uvari zeleninova poklievka.Rovnako sa odporuca aj mazanie kolien/klbov celeho tela/ olejom v ktorom sme luhovali cerstvy kvet lubovnika bodkovaneho/trezalky/. Pripravuje sa tak, ze na dno flase sa da cerstvy kvet a zaleje sa olivovym olejom.Necha sa vyluhovat dovtedy, kym olej neziska cervenu farbu - asi 10 dni.
Precedit cez gazu.Moze sa to pouzit aj na popaleniny alebo pri bolestiach usi.

michaelaXX

no, kým som ja obehala tych lekarov, vraj mam chontromaláciu pately, čiže zmäknutie chrupavky kolena, tak takáto diagnóza by ma fakt ani nenapadla, teraz už len vyliečiť to =)
Lieči-l sa z vas tiež niekto na to?

ivka 1 , mna ani na rontgen neposlal, myslela som si ,že to bude zložitejšie....