Ako si zarabate na VŠ pri dennej forme študia? Poradte.

anini

Este som zabudla, ze mi to vyslo napr. od 3 poobede som mala skolu do vecera, takze do 2 som mohla byt v robote. Vsetko to zavisi od rozvrhu, ci ti pojde upravit tak ako ty budes chciet.

anini

Ja som sa snazila scucnut rozvrh ak sa dalo max do 2 dni, na prednasky som nechodila, zvysne dni som brigadovala. Porobit v prvych terminoch skusky, treba skusat, nakopit si skusky a potom uz nic nebrani.

johan59731

Tym co ho skola robi, ten je zvycajne par dni pred zacatim semestra na stranke skoly... Ti co si ho sami robia, tak v prvy tyzden v semestri si ho skladaju :)

A co sa tyka brigad, tak je to vse zalezitost chcenia :) Dobry rozvrh je zaklad, ale ked aj mate nieake to cviko v nevhodny den, tak sa da nahradit s inou skupinou ... za to Vas nik nemoze potototo. A obcas sa da aj prednaska vybechat a ist si radsej zarobit :)

moje

Ja mám brigádu v internetke, mám tu celý deň kľud, môžem si písať seminárky, alebo sa učiť...Robím tak trikrát za týždeň, určujeme si to sami podľa rozvrhov, robím tak už tretí rok a som veľmi spokojná.

meForMe

no to je super..som si myslela ze uz nejak pocas prazdnin..no ja idem na vysku az o rok,len tak ma to predbezne zaujimalo :) dik :)

alzbee

Zvycajne ho davaju na internet par dni pred zaciatkom skolskeho roku:)) treba len sledovat stranku tvojej skoly...teda aspon na nasej to tak je (PRiFUK v BA)

meForMe

Ahojte, nechcem kvoli tomu zakladat novu temu,tak sa spytam tu..kedy sa dozviem rozvrh na buduci semester? az v septembri alebo kedy? dik za odpoved .)

filipka22

Ja som tretiačka na VŠ a vždy som sa snažila dokončiť si skúšky v letnom semestri čím skôr, aby som mohla v lete brigádovať. Zo zarobených peňazí si financujem študentský život + mi prispievajú aj rodičia (zaplatia mi cestu, kúpia oblečenie), ale nechcem ich zaťažovať príliš, lebo aj moji dvaja bratia študujú na VŠ (ale tiež v lete robia, chlapi majú oveľa viac možností nájsť si brigádu) a rodičia by to všetko neutiahli. Študujem totiž dosť náročný odbor a nestíhala by som robiť každý popri škole - tak raz-dva razy za týždeň v piatok alebo sobotu chodím dokladať tovar do hypermarketov, to sa ešte dá.

0vecka

ja som si cely rozvrh posunul na 2.5 dna no dva dni som bol 11 hodin v skole plus obed a makal som 2 a pol dna ... ani to nebolo tak vycerpavajuce len uz nebolo cas na ine zaujmy.....

alzbee

No moji spoluziaci tak, ze niekedy nejdu na prednasky, cez vikendy sa neucia a tak to pekne zvladaju:)) zalezi ale samozrejme od skoly, aku budes navstevovat a aky budes mat rozvrh...ja som napr. piatok mavala volny a v pondelok len jednu prednasku, ktoru som obcas odignorovala :D na vyske to je tak, ze neuci sa kazdy den, ako na strednej...kolkokrat cely semester nemusis ani mozgom pohnut, ani na mnohe prednasky nemusis chodit a potom len cez skuskove treba zabrat :D :D...ale hovorim-zalezi to od toho, na aku skolu pojdes...