Stále červená tvár, fľaky..

Príspevok v téme: Stále červená tvár, fľaky..
červienka

Dobrý deň, už pár rokov ma trápi jeden problém. Mám teraz 22 ale čo si pamätám, stále mám červenú tvár...v jednom kuse:( vyzerá to veľmi neesteticky, pretože som veľmi svetlá, krk mám snehovobiely a len líca mi žiaria načerveno...naozaj nepekné...akoby som mala pleť úplne priesvitnú, presvitá mi krv alebo cievky alebo čo...od uší až po nos, proste všetko okrem čela...z profilu to vyzerá naozaj nepekne, neprekryje to ani make-up, lebo to vyzerá ako maska..:( často sa ma na to pýtajú, prečo som taká červená a ja neviem odpoveď. akurát sa cítim trápne a začnem sa ešte aj červenať, a vtedy už vyzerám ako paradajka...v kľudnom stave mám tvár červenú, ale v strese alebo keď sa hanbím to je bordová...a robia sa mi fľaky na krku hneď pod bradou - z tepla...akonáhle mi je teplo, buď už kvôli počasiu, alebo kvôli tomu, že je v miestnosti teplo, alebo keď je v aute horúco...hneď mám obrovské červené fľaky na tvári, na krku a dekolte....pomaly sa bojím vychádzať medzi ľudí, už sa bojím že mi zostane teplo a naskáču mi tie hnusné fľaky:(( prosíím pomôžte mi niekto ak viete...ďakujem pekne.... o

muzikant

Mám stále červenú tvár, okrem toho ale stačí mi sebamenšie škrabnutie po chrbte, krku či hrudi a okmžite vidno silno červenú jazvu. O akú chorobu sa môže jednať?

muzikant

Mám stále červenú tvár, okrem toho ale stačí mi sebamenšie škrabnutie po chrbte, krku či hrudi a okmžite vidno silno červenú jazvu. O akú chorobu sa môže jednať?

Lubo1234566

Dajte sa otestovat na HISTAMINOVU INTOLERANCIU. Byva dovodom cervenej tvare a da sa aj relativne lahko potlacit...

sibalko

Vseci tu pisete ako mate cervenu tvar.ale nik nenapisal ako sa to da odstranit alebo ake masticky skusal a ci to zabralo ci nie.alebo aspon ci mu to nejako zmiernillo.dakujuem za rady vopred.

zuzinka 20

hmm tak to mam aj ja,po strese, alkohole, ked sa smejem, ked placem,niekedy po kave,ked ma niekto zaskoci, ked sa predklonim, ked sportujem.A plus mam este aj zvysene potenie na tvari, staci ze si trochu pobehnem na bus a je trosinka teplejsie a taky pot sa mi na tvari urobi ze konec, a celu cestu busom sa to pokusam vysusit ..

Mardži

Ahojte :) Ja mám 15 rokov. Neznášam sa za to, že som červená. Všetkých vás úplne chápem. Je to také nepríjemné, keď vidím, že sa na mňa ľudia pozerajú, aká som červená. Niekedy sa to dá ovplyvniť, no niekedy nie. Proste zo stresu to mám. Hlavne, keď mi je teplo, to vždycky. Keď sa hanbím. Na telesnej sa len prezlečiem dobre že nie a hneď som červená. Niekedy málo, niekedy trochu viac a niekedy totálne. Len trošku zabehám a hneď som ako obarená. Trápi ma to veľmi. Hanbím sa za to a to ma drží, že ešte viac očerveniem. Ja bývam len na tvári. Ale nemám fľaky, ale celé líca. neznášam, keď mi niekto povie: Aká si červená...
Mám z toho normálne depresie a plačem hocikedy. Je to také nepríjemné. Keď je vydýchaný vzduch, vždy sčerveniem. Potom sa mi smejú a strašne to ošpatnieva človeka. Aj keď sa tak riadne schuti smejem, tak som červená. Neviem, ako keby som sa hanbila za to, čo robím a ako vyzerám. Ale myslím si, že v niektorým prípadoch, ako napríklad u mňa, je to o psychike. Lenže ja mám takú psychiku, že mi nič nepomôže. Stále som na kožnom a tie BIODERMY by som povedala, že skôr ešte rozdráždia kožu niekedy, neviem prečo. na toto nič nie je a tak ma to trápi. Keby ste mi nejako vedeli pomôcť prosím. Ja keby som vedela, tak by som vám hneď napísala, ale sama neviem a nikto mi nevie pomôcť.
Aj keď sa s niekým rozprávam, tak občas očerveniem, neviem prečo fakt.

Prosím, čítala som zopár komentárov, keby ste si spomenuli na ten názov tej smradľavej maste. Mne to je už jedno, aj budem radšej smrdieť, len nech ma to prejde.

Ďakujem vám :)

- mira

Chapona, tvoj problém spôsobujú dráždivé látky v strave, nie sú to len koreniny a aromatické látky, ale hlavne sladkosti, chemikálie v potrave, povzbudzujúce látky, tiež ovocie. Škodia ti kyseliny, výnimkou je len kyselina mliečna z kyslomliečneho kvasenia zelenín /kvasená kapusta/.
Tvoja strava by mala byť neutrálna - hlavne neobrúsené obilniny, ktoré ukľudňujú a mineralizujú. Minerály ti dodá aj zelenina a olejnaté semienka. Zabezpečia zásadité prostredie, ktoré zníži citlivosť na podráždenie.
Aby ťa nepriťahovali aromatické látky a sladkosti, mala vy si obmedziť soľ, mäso, syry, vajcia, pretože ináč im neodoláš.

chapona

mám už pol roka nepríjemné červené fľaky okolo očí. Na alergologii nezistili nič, bola som aj u kožnej, dostala som krém vzorku Bioderma AR (aspoň ho znesiem na tvári, lieky proti alergii Rupafin, kortikoidnú masť, roztok Solutio Jarish - prikladať obklady na postihnuté miesta, ale nepomáha to, tvár pekná 2-3 dni, potom sa fľaky objavia znova. Nepomáha ani Probiosan, ani Zelený jačmeň, ani Zinok. Skúšala som jeden deň nejesť nič, len piť čaj a užiť kalcium, fľaky sa trochu stiahnu, ale potom vystúpia znova, aj na gastroskopicom vyšetrení som bola, negatívne výsledky, takže aj ja potrebujem radu, fľaky štípu....

Gepe

Neboj sa nie si sama.. Uz pri mensej fyzickej aktivite, alebo ked sa nastvem, alebo ked je uplne horko.. Ale najhorsie je ked je zima a fuka neprijemny vietor, to mam cervene lica cely den.. Ide o to ze ostatna cast tvare je biela len lica mam silnocervene a tiez neviem co robit proti tomu. Aby prestal fukat veter, tomu nezabranim :D Koznej sa mi nechce ist, pretoze si myslim, teda aj co citam, ze mi predpise len nadarmo drahe masticky, ktore aj tak nepomozu..