JODOVA TINKTURA-mate skusenosti?

RNG

jod, ja vedomosti nikdy nenahradzam podla moznosti vierou. Viera ma miesto len tam, kde nie su vedomosti.
Calcera carbonica je mlety vapenec, CaCO3, velmi zly zdroj vapnika. Ale po rozriedeni mliecnym cukrom mnohonasobne aj toho vapnika tam je minimalne, tj nemozeme hovorit naozaj o klinickej ucinnosti.
Vapnika potrebujeme v tele az 1500 mg denne, to v ziadnom pripade nedostanes z homeopatik a vapnik sa nicim neda nahradit,telo he nevie vytvorit, ten jednoducho musime v nejakej forme dostat.

tali

jod, beries dlhodobo jod a enzymi, potom ides k homeopatovi a povies, ze zabralo homeopatikum... ehm... no... ktovie, ako by to bolo, keby si ten jod, enzymi a zdravu stravu nebrala......

jod

Ja sa nehádam,diskutujem, forum je na diskutovanie a vymienanie si nazorov a skusenosti :) Ak by niekto nevedel, nemozem za to, ze niekto nedokaze akceptovat iny nazor ci ine metody liecenia.

jod

ano ele je to individuálne, preto je lepšie zájsť za odborným homeopatom, ktorý ti vyberie homeopatiku na mieru. Tam sa robí profil- rodinná anamnéza, psychika, tvoja povaha, pred chorobou a teraz a všetko. Ja vám homeopatiká nenútim, ja napr. stále beriem už vyše roka enzými aj jódovú tinktúru si stále kvapkám čo radí RNG. Ale nemôže mi tvrdiť že je to podvod a placebo, keď ja osobne mám na to lekársky dôkaz. Určite tam hralo viac faktorov rolu, ale bez tých homeopatík by mi to trvalo možno dlhšie, to uzdravenie. Ja osobne mám s homeopatika dobrú skúsenosť. Každý nech si vyberie svoje.

ele

jod,ty máš dobré skúsenosti s homeopatikami, RNG s doplnkami. Každý verí niečomu inému. Ja mám napr.dobré skúsenosti s homeopatikom Osteocynésine. Pri zlomeninách alebo po operáciach kostí výborne pomáha. Mám to odskúšané.Ale všetkým homeopt.liekom zase neverím,skúšala som a nepomohli.

jod

RNG tvrdíš že homeopatiká sú podvod a placebo a pri tom Calcarea Carbonica napr. ktorá je homeopatikum obsahuje čistý vápnik ako sám tvrdíš a to podľa teba podvod a placebo nie je. Tak potom musíš veriť aj na účinok homeopatík :) To je akoby si veril zloženiu výrobku ale neveril firme,ktorá ho vyrába.

RNG

nuz ja za to nemozem, ze sa musim stale opakovat, aby to preniklo ludom do hlav. Keby to tu robil niekto druhy, rozhodne by som tu na fore nebol
Pokial viem, zatial o doplnkoch, ktore som tu uviedol a ktore su pre mna a moju rodinu a priatelov velmi ucinne tu zatial nikto druhy poriadne nepredstavuje.
Ked ziskam dojem, ze o nich vacsina ludi uz vie(to neznamena, ze ich budu pouzivat alebo suhlasit s nimi, o to som sa tu nikdy nesnazil) tak tu rozhodne dalej nezostanem ani minutu.

Presne tak

Nech kazdy veri co mu pomaha. Jednemu pomoze jod a enzymy a inemu homeopatika.
Kazdy ma pravo na vyjadrenie svojho nazoru a nasilu sa neda nic nikomu vnucovat, pretoze najlepsia skusenost je svoja vlastna. Hoci RNG niekedy az doslova vnucuje svoje rady a doplnky o ktorych je skalopevne presvedceny,ma to podlozene clankami z lekarskych periodik,urcite to nemysli v zlom.Robi to na ukor svojho volneho casu az sa niekedy javi,ze je od tohto fora zavisly. Vzdy sa nahneva aby ho vzapati vsetci prosili :"Preboha neodchadzaj,lebo ...." a on sa zas da prehovorit a zase radi len svoje stare dookola a nepripusti nic ine.

RNG

Jod nie je ziadne placebo, lebo je jeden z nevyhnutnych materialov v tele a telo si ho nijak nevie vytvorit.Takze pri jeho nedostatku ho treba dodat.
To iste plati na enzymi, pri nedostatku ktorych sa telo nevie poriadne vycistit a snazi sa aspon vhodit "smeti" do roznych utvarov na ten ucel vytvorenych samotnym telom. Takze doplnok enzymov zvysi cistenie v tele a tieto rozne utvary odbura.

Ja svoje nazory(teda tu reprezentujem hlavne nazory malej skupiny lekarov s inaksim pohladom, ako hlavna medicka komunita, hlavne tie co su uspesne a pouzivaju neskodne prirodne pristriedky)
nikdy nikomu nevnucujem, ale informujem ludi na Slovensku, kde je tento typ informacii prakticky neexistujuci(inac je dost zriedkavy aj v USA)
Kto chce, tak sa ich moze drzat, kto nechce robi si ako uzna za vhodne.

Inac v slobodnom svete si kazdy moze drzat akekolvek presvecenie a civilizovani ludia sa mozu bez problemov dohodnut na tom, ze si kazdy drzi svoju mienku bez zbytocneho dohadovania sa.

Co sa tyka placebo efektu, ten je velmi cenny v lekarstve, pri lieceni velmi pomaha, ale nie je to moderna vedecka metoda.
Samani s okiadzanim, zariekanim, poskakovanim atd maju az 85% uspech pri lieceni.
Preto lekari uz od nepamati tento nastroj pouzivaju a v skolach sa ucia, ako byt sebaisty a nastepit vieru v svoje prostriedky aj pacientom, co znacne zvysuje uspech liecbu.

A tymto z tejto temy odchadzam, lebo uz nemam nic noveho v nej co povedat a na polemiky nemam cas ani naladu.