Môže sa zihlavový čaj osladiť?

brontanaska

ja si na dochutenie davam do zihlavovehoo caju matu a medovku troska. a pijete ho, iba ked mesiac ubuda, alebo vam je to jedno?:)

BBella

Môže sa žihľavový čaj piť aj studený???akosi ma neláka piť teplý čaj keď nie je zima, a preto skôr počkám kým vychladne, a je fajny...nestráca tým účinok???

lulu22

presne ako píše -mira, žiadny cukor ani med si tam nedávaj. mne tiež chvíľu trvalo, kým som si zvykla na tú chuť a teraz mi veľmi chutí:) veď chceš aspoň nejakú očistu, tak si ju zbytočne nekaz!

lost

ja som sa pytal original brita (kto iny vie o cajoch viac? :D ) a hovoril ze tam dava cukor aby to lepsie chutilo...
fuuha, mam skrinku plnu cajov a nestiham to pit :D to je sranda ked mi kurier donesie tonu cajov a potom to len caka na koniec sveta :D

Petuska B

cajjik zelený čaj je dosť silný antioxidant, tak možno aj preto. Skús si robiť úplne slabučký, lepšie sú sypané, tak iba pol čajovej lyžičky na liter vody. Ak chceš aj menej, len pre upresnenie "riedenia". A skús si do neho dať citrón a med- zjemníš ho ešte viac ak ani potom nie si schopná ho vypiť tak ho jednoducho nepi. Ja osobne tiež nemôžem niektoré druhy bylinkových čajov vôbec piť. Najdi si nejaký iný obľubený čajík, je ich mnoho.
Bylinkový čaj určite nesladiť, ak vám jeho chuť nevyhovuje tak sladiť výlučne medom, tým nič nepokazíte, cukrom určite nie, všetky zdraviu prospešné látky v čaji cukrom zabijete a ostane vám iba obyčajná sladká žbrnda bez akéhokoľvek priaznivého účinku na zdraviu práve naopak. Biely cukor je jed, vyvoláva v tele agresivitu a depresie a mnohé iné. Žihľavový čaj práveže podľa mňa nemá skoro žiadnu chuť ani výraznú arómu, je úplne super, najmä v lete si narobím do 1,5 l flaše a studený nesladený popíjam.

cajjik

Ja napriklad nedokazem vypit ZELENY CAJ bez osladenia medom.Nechapem,ale som velmi cajova,denne pijem aj 3x rozne bilinkove caje a ine a ziadne mi nerobia problem.Po zelenom caji mi vzdy byva spatne.Rozmyslam,cim to je a mrzi ma to,nakolko viem,ze zeleny caj je zdravi.Ale je mi odporny,najma ta jeho trpka chut.