Opuch čela od slnka

Príspevok v téme: Opuch čela od slnka
dirty

Zdravím,chcela by som sa opýtať prečo mám opuchnuté čelo (rsp.vypuklé)od včerajšieho pobytu na slnku.Väčšinu času som trávila v bazéne,čiže slnko mi pripekalo po každom vynorení z vody rovno na tvár.Aj priatelia ho majú červené,ale nie napuchnuté.Žiadne príznaky úžehu nemám.Obávam sa,že mi to tak skoro nezmizne.Prikladám si na to studené obklady.Ďakujem,za každý komentár.

dalsia taka

Môžte mi teda niekto povedať aký to má koniec a ako dlho sa to teda lieči. Doktorka mi tvrdila, že to nikam ďalej nepôjde, ale zatial sa to vivíja ako u váa a postupuje to smerom nadol, teraz som vo fázy ze to mam na oku licach nose.

PeterK

majoranka - beriem, kazdy den fixit, takze to by som splnal, a navrhujes teda vysadit krem po opalovani?

ja som mala - to zo slnka si dostala az zapal dutin??? takze realne to hrozi aj mne?

S pozdravom

ja som mala

to iste,po spaleni slnkom celo ako puklica. potom mi to zliezlo na lica, nos a nakoniec z toho vysiel zapal dutin, bola som doma tri dni opuchnuta ako gorila :( doktor mi prebijal nos, fuj bolo to neprijemne...

majoranka

Ano, opuch cela zlieza smerom nadol, takze to pojde do okolia nosa a lic. Netreba sa tohto teda zlaknut. Vyborny je spominany octovy obklad, moze byt aj klasicky ocot. V ziadnom pripade nemazat kremami!! Dobre by bolo uzit aj tabletku proti alergii.

PeterK

Ahojte, mám podobný problém :-( Minulý týždeň vo štvrtok som sa škaredo spálil na slnku, ale len hlavu... V sobotu som si všimol, že dolná časť čela je napuchnutá, v nedeľu večer to už bolo ok, ale keď som sa dnes zobudil (pondelok) tak som sa úplne zhrozil, čelo už nie je opuchnuté, ale zato mám napuchnutú hornú časť očí a viečok. Vyzerám otrasne, ako nejaký potkan :-((( Takže dirty môžem očakávať na ďalšie dni aj opuch nosa? A potom to prejde? Alebo musím ísť kvôli tomu k lekárovi? Dúfam, že pomôže chladivý krém a ľadové obklady. Ďakujem za rady.

eo

Slnko niekedy dokaze urobit toho vela!!
Pohar vody z lyzicou Jabcneho octu.Zmesou potierat kazde 2 hodiny. Nechat volne ususit .Kym opuch neprejde.Tento roztok treba aj pit 1x denne.Dodava ph balance do tela.
Potom natierat so Shea maslom kremom alebo Kakaovym maslo.kremom .Na buduce Ochranny faktor aspon SPF 40.

sandraa

dirty, presne viem, o com hovoris, lebo som zazila pred 2 tyzdnami...tak som sa spalila,ze mi opuchlo celo, postupne mi ten opuch zliezol na oci a nos, vyzerala som hrozne,musela som si zobrat den dovolenky dokonca...takye ti radim studene obklady, dookola si celo natieram chladivym miekom po opalovani a ked mi to liezlo na oci, pouzila som aj ocnu mast,ale to zozenies len na predpis....po par dnoch som sa zlupala a uz bolo dobre...odteraz sa natieram,aj ked idem len vyhodit kos:) drzim palce