zväčšujúci sa hemagliom

Príspevok v téme: zväčšujúci sa hemagliom
msaj

ahojte chcem sa spýtať niekoho kto to sám zažil alebo zažíva, kamarátkina dcéra má teraz 4 mesiace a od narodenia hemagliom na vrchnej pere, pomaličky rastie, kamoška stresuje, lekárka jej povedala, že do roka by sa to malo vstrebať, ale na nete si našla rôzne hrôzostrašné scenáre ako môže prísť o celú peru a pod. že či to skutočne môže prerásť až na také extrémne rozmery, alebo či sa to vstrebá, alebo či máte niekto skúsenosti s operáciou /vraj teraz už aj laserom/ a kde? ďakujem všetkým za odp.

msaj

takže aj nám odporičili operáciu, ale vzhľadom k tomu, že malinkú ešte kamoška kojí, tak to nechali až na november, ďakujem vám všetkým dosť ste nám pomohli, svojimi názormi.

Tinuška

Čavenko!
Áno správny názor je hemangióm.Je to nezhubný cievny nádorček. Človeku sa môže vytvoriť hocikde na tele alebo v tele. Ja napr. mám vraj na pečeni, zatiaľ nerastie, chvalabohu. Ale mala som aj na pravej ruke, hore nad palcom. Najskôr som tomu nevenovala pozornosť, ale keď mi to pravidelne narástlo (len trochu) a prasklo, krvácalo, išla som ku kožnej a tá ma odporučila na jednodňovú chirurgiu a vyrezali mi to. Iná možnosť nie je, len sa toho zbaviť.

lubica123

Nasa dcerka mala hemangiom na l. lytku. Najprv bol velky asi 1,2cm x 1,2 cm, neskor cca v 5 rokoch to malo plochu asi 4x5 cmm. Ako rastla, rastol s nou a vstrebavat sa jej zacal po 5. roku. Dnes ma 10 a na nohe je pri lepsom pohlade len velmi jemne zvlnenie koze.
Dolezite bolo, aby si to neporanila, asi by to viac krvacalo, to je vsetko.
Ziadne strachy, bude ok.

mami1

Ja som mala hemanglion ako babetko pod prsnikom, v 6 mesiacoch mi ho vyoperovali. Lekár mamine povedal, že by to mohlo narásť a potom by to robilo velke problémy a mohol by narásť a rozšíriť sa natolko, že by sa už operovať nedal. Teraz mám 35 a všetko je v pohode...

doktor999

Milý RNG zdá sa, že si vôbec nepochopil, čo ale vôbec nevadí.Bola tu kontrétna otázka na konkrétny problém 4 mesačného dieťaťa. Aj moja 10 ročná dcéra vie, že 4 mesačné dieťa by malo byť predovšetkým kojené a zase kojené a písať v tomto prípade o nejakých doplnkoch na riešenie hemangiomu je doslova hlúpe, scestné a absurdné. Takže konkrétny problém s konkrétnou odpoveďou. Nie som taký prímitívny aby som sa tu oháňal mojimi preštudovanými knihami, článkami, publikáciami, konzultáciami s najslávnejšími doktormi a nevime čím. Ak to potrebuješ tu zdôrazňovať aký Ty si prenesmierne vzdelaný, nech sa páči.
A ak už niečo radím, tak by som to mal mať nejako podložené. Ak teda máš dokázaný efekt tých zázrakov na počkanie v podobe toho čo tu dokola radíš v prípade 4 mesačného dieťaťa s hemangiomom, tak to sem pekne daj. Predlož štúdiu ktorá to dokazuje, najlepšie dvojito slepý pokus(hoci takéto štúdie zrovna mnohým nevoňajú, keďže si prenesmierne vzdelaný, tak vieš o čom píšeme)ja sa rád poučím. Ozaj a všimol som si , že si tu písal o Tvojich zdravotných obtiažach a diagnozach ktoré máš, nechápem, ako je to možné.Čo Ti tie Tvoje zázraky nepomáhajú ? Je to otázka, ale vôbec nemusíš na ňu odpovedať, ja presne viem čo odpovieš.

RNG

doktor 999, byt tebou, tak sa zdrzujem komentarov v oblasti, kde nemas zrejme absolutne ziadne vedomosti, tj uloha jedla a potravinovych doplnkov na ludske telo.
Inac vijdes na posmech so svojimi tvrdeniami, zalozenymi na osobnych nazoroch a viere.
Ja som to zatial studoval uz vyse 16 rokov z lekarskych sprav a periodik, vydavanymi lekarmi co pracuju v tomto poli. Takze som v tomto poli sice amater ale velmi dobre informovany znamymi kapacitami, lekarmi a lekarskymi temami, co sa s tymto zaoberaju dlhe roky.
Prosim, ked nieco nevies, zdrzuj sa tu svojich hlupych komentarov.
Venuj sa tomu, co ta ucili v skole a v com mas nesporne dostatok vedomosti a vyhybaj sa oblasti, kde si uplny laik, tj nezrovnatelne viac laik, ako ja.
Osobne presvecenie nijak nenahradza fakty ani vedomosti. A diplom ti dava odbornost len v tom co si sa v skole ucila, nic viac.

doktor999

ak je ten hemangiom nad perou, resp. nie je v úrovni, tak je veľká pravdepodobnosť, že sa postupne stratí, ale nie do roka. Takéto typy väčšinou ustúpia do 5 až 8 roku života. Žiadne hrôzostrašné scenáre netreba mať. To je ako keby si sa teraz bála, že spadne meteorit. Hemangiomy sú pomerne časté a ak je to ten typ ako píšem, tak väčšinou pomaly sa zmenšia. Teraz by som určite neriešil žiadnu operáciu-môže zostať jazva na pere ktorá ak to ustúpi samé nehrozí.Rozhjodujúce je ako to bude vyzerať, meniť sa alebo nemeniť v čase.Skrátka sa to len sleduje. Tie doplnky čo tu radí RNG sú úplným nazmyslom pre dieťa v takomto prípade

RNG

detske hemagiomy sa zpravidla vstrebu.
Niektore enzymi mozu na to pomoct, ako napr nattokinaza, bromelain, serrapeptaza.
Tieto materialy , tiez vitamin C, E , aminokyseliny(arginin, ornitin cystein) a bioflavonidy na spruznenie cievok moze dieta dostat cez matku pri kojeni.

Doplnky pre kojencov nemozem legalne propagovat, hoci moje osobne presvecenie je, ze aj kojenec je clovek a mnohe procesy v tele ma take iste, ako u starsich dokonca dospelych, tj potrebuje tie iste materialy pre telo, aj ked mozno v inej forme, vhodnejsej pre jeho nedovyvinuty traviaci system.