Ach ten menzes!

Príspevok v téme: Ach ten menzes!
jana-lesana

Ahojte,
no, ja viem, ze sa o tom napisali uz cele litanie...ale nenasla som odpoved na svoje problemy.
Mam 25 a posledne 4!!! mesiace som nemala menzes!!! vcera konecne "racil prist" ale mam extrenme bolesti, mala som od rana astmaticky zachvat (uz dobre dva roky som nemala ani jeden zachvat), nie som schopna ani poriadne stat na nohach, a len vracat a vracat...
a rozhodne nie som tehotna- ledaze by to bolo neposkvrnene pocatie (som panna)
kedze som v zahranici na stazi tak ani nemam moznost ist k doktorke
viete mi nejako poradit???

jajkafr

Ahoj na úpravu menzesu niekedy pomáha aj ženský čaj... keďže si astmatička ibalgin by si nemala veľmi brať pretože môže vyvolať astmatické záchvaty mne zaberá coxtral ale ten je len na predpis... a keďže si na stáži určite máš komerčné poistenie a európsku kartičku zdravotného poistenia skús zájsť na pohotovosť možno ti tam dačo pichnú od bolesti a po príchode domov navštív lekárku

dobra vila

Jana-lesana, fiha, jedna vec je bolestiva menstruacia, ale druha vec, ked ti meska a chodi hore-dole...pritom mas uz 25.
Janka, skus brat pupalkovy olej. Ja ho beriem pravidelne, ako doplnok k strave, je s vitaminom E, zdravy, uplne prirodny produkt. Je aj na upravu menstruacie atd.
Ja napriklad velmi silnou menstruaciou, cosi mi to pomohlo aj na to...ale upravili sa mi aj bolesti v podbrusku. Nic s tym nepokazis, skus vygooglit. Mozno sa ti to da dokopy.

farmaceutka1

Na bolestivu menstruaciu Ibalgin zvykne zabrat, ale u citlivych ludi moze zhorsit astmaticke prejavy.
Mne sa osvedcilo proti bolestivej menstruacii uzivania vyssich davok EPA a DHA, ktore zmenia pomer vytvaranych prostaglandinov a odvtedy nemam problem-nepotrebujem ani Ibalgin, hoci predtym som ho musela uzivat, ak som chcela stat na nohach.

zwedavus

janka, veľmi dobre viem, čo znamená mať bolestivú menštruáciu. takéto bolesti, ktoré popisuješ ja zažívam každý mesiac, takže ťa chápem.
viem, že sa to už popísalo vo viacerých témach, ja môžem len zopakovať: každému pomôže niečo iné, niekto tieto dni vie prežiť aj bez liekov, niekto nie. skús si dať nahriaty termofor na burško alebo si osprchuj podbruško horúcou vodou, poprípade si daj horúci obklad - teplo uvoľňuje kŕče. nikdy som neskúšala, ale hovorí sa, že jeden pohárik alkoholu dokáže zbaviť bolestí, ale v prípade, ak nesiahneš po liekoch. niekomu pomôže uvoľňovacie cvičenie, mne zatiaľ nikdy nezabralo. z tabletiek - ibalgin, ibuprofen, panadol, zo silnejších algifen kvapky, ale tie sú len na predpis, ak dobre viem. v ľahších formách bolesti pomáha aj užívanie magnézia (mne ani trochu), z potravín sa v tomto čase odporúča jesť banány a orechy, ktoré vraj tiež pomáhajú pri kŕčoch a určite vylúčiť kofeín. snáď pomohlo aspoň niečo:)

jana-lesana

jasne hmmmm, ze som mala uz parkrat 'vypadok' ale vzdy to bolo len mesiac alebo dva, nic az take vazne- a vacsinou aj bol dovod (stres, anorekticke obdobia, tazke depky atd)
momentalne som v UK, ale vyzera to tak, ze uz coskoro pojdem naspat na slovensko

vypsana_fixa

algifenove kvapky pomozu 99%..ibalgin aj ked je nezdravy mne pomaha narozdeil od panadolu a ostatnych liekov na to urcene pri ktorich necitim ani 1%ucinok vobec..pocula som aj pit pravy tonic..s obsahom chininu..nie ten lacny za 5sk..ale poriadny pravy..chinin je analgetikum tlmi bolest..