Oplati sa ist do Ameriky?

kikina2345

Ahoj, zavisí to od toho ako dlho tam chceš byť čo všetko chceš vidieť a či máš peniažky navyše. Lebo ak máš peniažky a chceš len vidieť cestovať, tak ti stačí vyplniť tento formulár esta usa estavisa.sk a môžeš po usa cestovať tuším že až 90 dní, ale nemožeš na neho pracovať napr. ak si študent a chceš sa zúčasniť programu work and travel potrebuješ víza a to určite odporúčam agenturu ta ti pomože s vybavovaním víz a aj s hladaním prace :)

javor24

ja som sa programu work and travel USA zucastnil predminule leto a vrelo ho odporucam kazdemu studentovi VS, v prvom rade si vsak clovek musi uvedomit, ze nezarobi tam majland, na pokrytie nakladov plus nieco navyse to urcite vyjde.. sice obcas cloveka chyti depka, ze cele leto robi len na to, co do toho programu vrazil, ale na druhej strane vidi svet a po skonceni prace je vzdy moznost cestovania cize zavisi od vas ci sa vratite hned domov , alebo este stravite par dni/tyzdnov oddychovanim a spoznavanim novych miest..

lost

pohovor priamo s americkym zamestnavatelom je v Banskej Bystrici.

to by som si chcel skusit, len ci by ma zobrali :D ale ak by ma zobrali, tak by som utiekol :D

jimmy666

Ludia, uvedomte si, ze WaT program uz dlhe roky nie je o peniazoch. V prvom rade ide o to, aby si videl US, potom si zlepsil anglictinu a ak budes sikovny nieco si aj naspat donesies (naklady by vsak WaT mal pokryt). Pozrite si napriklad www.jobinusa.sk, pohovor priamo s americkym zamestnavatelom je v Banskej Bystrici. Na Slovensku je viacero agentur, ktore robia WaT, myslim ze dolezite je pozerat na cenu a referencie, lebo zamestnavatela aj tak v agenture neovplyvnia, bud budes mat stastie alebo nie :)

Lana23

na tej jobfair sa musim trepat do bratislavy?a v ktorom meiasci tak zvykne byt ten jobfair..a je vybavovanie do ameriky velmi zdlhavy proces?
a ked vas oblbli, ked ste tam dosli...tak bol problem si najst inu pracu?

malickasom

ahoj, ja som bola na job fair, nasla som si tam pracu v Montane v narodnom parku, ale zamestnavatel nas obabral, proste nedodrzali zmluvu tak sme odtial odisli hladat inde. Ale to nebola chyba agentury, proste firma bola blba. ale leto bolo nakoniec super!

Lana23

malickasom : ja urcite chcem pracu uz zaistenu pred odchodom.Tiez som nasla rozne prispevky kde hovorili ze su najlacnejsi a do kosic to nastatsie nemam az tak daleko...len som sa chcela spytat, ze praca sa halda tak ze musim ist na ten jobfair? to je len v Bratislave, nevies nahodou?a ty si v ktorom meste bola?
do usa urcite sama nechcem ist..mala by ist so mnou jedna kamoska...aspon dufam, ze si to nerozmysli...