Diagnóza všeobecne

Príspevok v téme: Diagnóza všeobecne
Amo

Obraciam sa na forum s prosbou o objasnenie postupu pri stanovení diagnózi infekcnych ochorení. Totiž stale viac sa utvrdzujem v tom, ze stanoviť PRÍČINU ochorenia je najťažšou vecou pre lekára. A to aj napriek tomu, ze moze mať k dispozícii výsledky rôznych rozborov krvi, rengenov,.. Totiž jedna vec je odhaliť zápal v krvi, v pľúcach, rôzne zvýšene či znížené hodnoty, ale druhá odhaliť príčinu týchto zmien. Kladie sa mi takáto laická otázka: co bráni tomu, aby sa microskopom odhalila fyzicka pritomnost vírusu alebo bacila priamo pozorovaním krvi? A tým sa zacieli liečba priamo proti pôvodcovi.

karioll

bacil alebo virus?
myslela si dufam bakterialnu alebo virusovu infekciu
stoji to 5 eur a ma to skoro kazdy pediater
k tej predchadzajucej otazke,farmeceutka 1 napisala vsetko dostatocne odborne

farmaceutka1

Virus je prilis maly na to, aby sa dal pozorovat v krvi beznym mikroskopom. Navyse ak by boli mikroorganizmy v krvi pritomne v takom mnozstve, ze by sa dali len tak volne pozorovat, potom by si mal sepsu a nepisal by si na internet. Preto sa robia rozne vytery a stery, tie sa naockuju na zivne pody v mikrobiologickom laboratoriu a az potom sa urcuje, co to je za potvora. Pretoze to nefunguje tak, ze clovek sa pozrie na mikroorganizmus a hned vie, ktory to je, na to treba specialne farbenia a postupy, kym sa na to pride.

Amo

Ak sa inak nedá, zaplatil by som si to. Teraz ma vsak mrzí, ze taký návrh som este od lekára nepočul aj napriek môjmu silnému dojmu, ze často sa 'liečba' strieľa len naslepo.

[zruseny12]

AMO
take nieco existuje,ale ty si to musis sam ZAPLATIT...ak chces vediet ci nemas v krvi BACIL,ALEBO VIRUS...