Cysta na vaječníku

Príspevok v téme: Cysta na vaječníku
Hatlabuda

Tak chcela by som sa opýtať či mal niekto cystu na vaječníku.Ja ju mám na ľavom.
Mám ísť na jej odstránenie buď laparoskopiou alebo prepichnutím či čo.Zatial neviem čím.Chceli sme s partnerom dieťa no teraz neviem či to nebude problém.
Má s tým niekto skúsenosť?
Bolí Laparoskopia?

lolinka

Tak ak ide o dermoidnú cystu tak Indonal nepomôže, treba to vyoperovať hlavne ak sa to zväčšuje. Mne to tiež operovali. Ako po operácii sú trocha bolesti ako po každej ale nie je to nič tak vážne, dá sa to vydržať. Chodiť budeš môcť už na druhý deň, možno ešte budú trocha bolesti ale nič tak hrozné, rýchlo sa to zlepšuje.

danielaaaaaa

kocky berte indonal !! mne po nom zmizli cysty na vajecnikoch a sestra mala cystu v prsnikoch ktora jej po uzivani zmizla !!!

Nemo123

Proste jedna sestrička hovorí taka druhá zasa inak tak neviem už čomu mam veriť a je to moja prvá operácia

Nemo123

Dobrý deň mám 16 rokov a mám cistu na ľavom vaječníku a v Pondelok ma čaká operácia. Povedali mi že to je ľahký,bezbolestný zákrok... A v Utorok že už môžem chodiť,piť a jesť a budem aj odpojená a daju mi dolu kanilu a v Piatok ma pustia domov... Prosím čo je na tom pravda

RNG

Cysty na vejecbnikoch su hormonalne zavisle, takze si trweba opravit aj hormonalne hladiny , najma privysoku hladinu estrogenickych, a to sa da branim DIM(2 x 100 mg) a yamu, kde obsah diosgeninu ma byt 200 mg denne. A samozrejme ako vsetky neziaduce utvary v tele , na ich odstranenie treba extra enzymy, ako napr entericky pokryty pancreatin, davka 2 x 6 gramov ekvivalent, ako najdes napr v 2 krat dvoch tabletkach pancreatinu firmy Solgar. Pomaha brat aj jod a selen, kedze tieto oba maju ulohu nielen na tvoreni hormonov, ale aj roznych enzymov, vcitane cistiacich.

farky

pred pár týždňami mi praskla na vaječníku cysta no nevedela som ňej a napadla mi slepé črevo.Vyčistili mi to laparoskopicky a slepé črevo mi vybrali.Chcela by som sa opýtať či to nieje problém mať v budúcnosti deti.po mamke som zdedila jeden vaječnik polo poškodený.cystu som mala na ľavom vaječniku.

pančita

Dobrý den chcela by som sa spytat bola som na operacii, slepeho čreva a bola som na vela vyšetreniach a bola som aj ny gynekologii a tam mi este aj zistili ze mam vodovu cistu na pravom vaječniku..da sa to liečit aj tambetkami alebo sa musi ist znova na operaciu?..:(