OVB

alkanara

OVB a cela "praca" v nom mi aj so sibnutymi sefmi a vedenim spravilo na dlhu dobu zo zivota peklo....dostala som sa z toho az za pomoci rodiny a psychologa, takze v zivote nikdy viac!!! Problemy pri mnozstve kontaktov, ak chces otvorit usta, ak sa chces nieco opytat, parkrat ti aj tak nevyplatia to co ti patri a nakoniec sa budu ohanat sudnymi zalobami, exekuciu a nevim cim, ked budes chciet odist....Lebo on do teba vrazili kopec penazi a tak...bla bla bla...Aby som s nimi sekla, musela som si najat advokata....RUKY PREC!!!

ella_

tak ja tiez poviem skusenost z ciech.
istou nehodou som sa aj ja dostala na pohovor do tejto firmy, ked som to videla tak akoze dakujem dovidenia. chalan co so mnou robil pohovor - hovorim chalan- bol mladsi odomna este nedostudovany bakalar a na vizitke neviem aky manager ci riaditel akeho oddelenia. s usmevom od ucha k uchu sa tam na mna pokusal daco uhrat z ekononomiky s nejakym grafom, lenze som ho mojou reakciou akosi zmiatla (uz som mala davno po bc a makro a mikroenomiu v malicku) tak on na to akoze "no jo zenske" si povedal popod nos ze som to pocula, to je akoze co za uroven. som si hovorila, ze co za firma, ze sa tam taky typek vypracuje s nedokoncenou skolou na taku poziciu...

malickasom

ahoj. mne je tiez maximalne nesympaticka tato firma. Zijem v Cechach a aspon na ceskych serveroch sa ich pracovna ponuky skryvaju pod inymi nazvami.Vraj tam uz nikto nechce robit. Dost lakaju studentov ale tu maju velmi zle meno. Oni su ako jehovisti... uz dvakrat sa mi stalo ze som sa pocas hladania prace k nim dostala. Bola pracovna ponuka- student do administrativy. O firme nic, kontaktna osoba email xyz@karierarazdva.cz tak som myslela ze idem do nejakej personalky. Bohuzial na adrese sidlilo OVB a ani som nestihla odist, lebo si ma tam hned odchytil nejaky panko. Clovek co so mnou robil pohovor sa smial ako debil,prskal pritom, nevedel sa vyjadrovat normalne a ako som si vsimla ani pocitac nevedel zapnut. Pouzival klasicke otrepane frazy kde sa vidite za 10 rokov a o pozicii mi nepovedal nic. Ak by som prisla do akejkolvek firmy a takyto clovek by so mnou robil pohovor tak asi utekam kade lahsie. Ale mala som aspon zazitok :D Samozrejme som ponuku odmietla tak ma otravoval dalej cez maily.
Druhy krat, ten isty pripad. Hladala som brigadu- nasla som Administrativu v realitke Bydleni A-Z...Inak tato stranka "firmy" skutocne existuje, tvaria sa ze poskytuju hypoteky....opat sa ozvala tetuska, aby som dosla na pohovor, dohodli sme sa, dokopy nic mi nechcela povedat o tejto pozicii. Poslala mi potom este nejaky mail len ten asi omylom poslala z adresy xyz@ovb.cz ...tak som sa nastvala, pohladala pekne v obchodom registri ci je nejaka firma Bydleni A-Z samozrejme ze neni. Je to len internetova stranka. Meno zenskej som vygooglila ako nejaka dolezita osobka v OVB. No mala som dost. Napisala som jej email,slusne sa podakovala ze nemam zaujem o spolupracu s nimi.
Myslite si ze normalna firma by sa skryvala pod takymito inzeratmi??? Mne je to smiesne ze clovek co ma zakladne vzdelanie si natiahne oblek, nauci sa par fraz a ide oblbovat ludi. Jeden kamos tam pracoval pocas skoly a potom uplne zhrozeny odisiel.. podla mna su to hajzli co okradaju ludi a navyse v Cechach maju velmi zle meno, kvoli nejakej velmi nevyhodnej investicii co ponukali a ludia na tom prerobili strasne peniaze.

Linnda_260

Geronimo, máš totálnu pravdu. Ja som síce nič podobné nerobila, ale takmer každý nezamestnaný v mojom okolí áno. Poznali sme ich podľa tých oblekov a kostímov. Zrazu len vyobliekaní chodili a usmiaty a po otázke ako sa máš: Výborne, a.... a už išli naučené frázy ako sa majú fantasticky a furt sa nám do rodiny chceli dostať, že nám urobia finančný servis a pod. keci. Už mi bolo trápne ich odpinkávať, tak som sa naučila frázu: My už poradcu v našej rodine máme. Aj to sa ďalej vypytujú koho, ako sme spokojní, nebodaj je to konkurenčná firma, tak oni sú lepší. Tak hovorím, že som zabudla ako sa volá, ale že je to manželov kamarát.
Ale je to o tom, že v prvom rade oni potrebujú zarobiť na tebe. Je im šuma fuk aké sú to zmluvy, dôležité sú provízie. A ďalší ľudia pod nimi, aby aj z nich mali niečo, čiže klasická pyramída.
Hnusia sa mi, sú mi nasmiech, sú otravní a touto prácou dosiahneš to, že tvoji priatelia ti nebudú už ani telefón dvíhať, lebo už budú s tvojich ponúk unavení a znechutení.

Geronimo99

Ak nemas chrbtovej kosti, tak chod do toho ...
Predpokladam,ze si asi, bud student/-ka , abo nezamestnany/-na, bo v sucasnej dobe je na trhu kopu takychto pozicii ...
No ale k veci :
Tiez som siel do OVB za vidinou pekne ziskanych penazi a samozrejme pomoci ludom!!! Ved o to v " podstate " ide, nie ? Zacal som chodit vsade v oblecku, nakupil cervene a modre fixky a pod... Mavali sme prve skolenia, kde nam ukazovali videa a prezentacie, mavali sme preskusania, prvotne ulohy... Vse bolo krasne, stale nas uistovali, ze oni nehladaju panacikov, co budu chodit od dveri k dveram, ze na to si mozu najat anketarov ... Vysvetlovali nam, ake krasne je ovladat vsetky zakulisia a ako to budeme vyuzivat pri "pomahani" ludom ... No proste "utopia" Potom vsak dosla dalsia uloha, kde sme dostali taky zosit a mali sme ho doniest plny adries a kontaktov, kde su ludia, ktorym sa da poskytnut nasa "sluzba" . Pre nazornu ukazku si nasiel nas veduci tolko casu, ze siel ku kazdemu z nas domov a predviedol nam na nasich rodinach, ako ma vyzerat kontakt s klientom, proste to, co nas skolili ... Ked som videl co sa mu podarilo s nasimi, ze podpisali aj to, o co nemali zaujem, bol som ohromeny silou slova, ze co dokaze spravit par nacvicenych fraz a argumentov!!!! Bol som odhodlany takto pomahat ludom... No ked zacali natlaky, ze mame nosit viac a viac adries, kde nas maju vysielat, tak som zacal uvazovat, ze co vlastne robim ???? Ze ci nie som nahodou ten " anketar co chodi od dveri k dveram" ??? a o com to cele je... Po rozhovore s byvalym OVB pracovnikom mi konecne svitlo o com to cele je ...
Je to klasicka pyramidova hra! Ty zarabas prachy pre svojho veduceho a na to, aby si Ty zarabal/-la musis si zalozit vlastnu kancelariu a v nej dalsich ludi,co budu poistovat ludi... Lenze na to, aby si mal/-a nieaky podiel z podpisanych poistiek, musi byt poistka co najvyhodnejsia pre Teba ci banku, a nie pre klienta. Ked je vyhodna pre klienta, nie je vyhodna pre Teba... Take zmluvy mozes max. rodine zalozit ... Takze sa musis rozhodnut, ci budes robit podvody a klamat ludom do oci a samozrejme zarabat, alebo sa im budes snazit pomoct a Ty budes zatial na mizine ... Rozhodni sa, je to na Tebe...
Mozno dlhy monolog, no snad citanie stalo za to, a pomohlo pri rozhodovani ... Ako sa rozhodnes, je to na Tebe... Ja to skusil, pekna predstava to bola, no chrbtova kost a koza na tvari mi nedovolila robit tuto pracu ...