Roaccutane (izotretinoín), kto to pozná?

Príspevok v téme: Roaccutane (izotretinoín), kto to pozná?
azuritko

Prosím Vás, ma niekto skúsenosti s liekom Roaccutane? Ak sa niekto nájde kto to používal, prosím napíšte mi, ako ste sa cítili pri užívaní tohto lieku, aké to malo vedľajšie účinky a ako ste sa pri tom cítili, či ste nemali nejaké závraty alebo iné takéto problémy.. Vopred veľmi pekne ďakujem, za každú radu..

Lauroo

Agnes, praveze nikto v mojej rodine nema a ani nemal ziadne psychicke problemy. A niekolkokrat som sa nad tym zamyslal, co by mohlo byt tou pricinou, ale za ten cas, ako som to bral, sa v mojom zivote nezmenilo nic, nenastal ziadny zasadny zlom, ktory by mohol byt pricinou tychto vykyvov. Ja nevravim, ze trpim nejakou tazkou depresiou, ale obcas proste mam take dni, ked sa to tomu podoba. A to som predtym nemal, ani z daleka a ani sa v mojom zivote nezmenilo a nestalo nic, co by mohlo byt spustacom. To, ze sa liek z tela eliminuje este neznamena, ze nesposobuje urcite funkčné alebo štruktúrne zmeny v niektorých tkanivách. Roacc. sa navyše používa okrem iného aj v terapii rakoviny mozgu. Či si z toho vyvoď potenciálne následky do budúcna...

Agnes999

Lauroo: tvoje vykyvy nalad a depresie nemaju vobec suvis s Roacuttanom. Je tak jednoduche vsetko hodit na nejaky liek! Keby to bol naozaj vedlajsi ucinok tohto lieku, prejavilo by sa ti to vtedy, ked si ho bral, nie roky po tom! Trocha rozmyslaj, kazdy liek sa vyplavi z tela do niekolkych dni, ako ho prestanes brat, ako by ta mohol ovplyvnovat aj roky po dobrati? Skor sa pozri na svoju rodinu, ci niekto z tvojich pribuznych nema psychicke problemy, skor to bude dedicne ci vrodene.

Agnes999

To ma neprekvapuje ze v Amerike je tolko zalob. Tam sa vazne sudia aj za to, ze na mikrovlnke nie je napisane, ze sa v nej nemoze susit macka! Ich nemozes brat vazne.

Lauroo

Ja som Roaccutane bral tiez, mal som asi 15 vtedy. Sam viem, ake je to mat akne, takze som do toho siel. No keby som si mal vybrat teraz, urcite by som do toho uz nesiel. Pocas liecby som mal jediny vedlajsi ucinok a to v podobe suchych pier, inak pohoda... No ako som ho prestal postupom casu som si zacal uvedomovat, ze mavam vykyvy nalad a dnes mozem pokojne povedat, ze trpim obcasnymi depresiami. Pri tomto lieku ESTE STALE nepoznaju presny mechanizmus ucinku, ci ze ked nevedia zatucene povedat, ako v organizme posobi, nemozu mat ani len sajnu o tom, ake su jeho dlhodobe ucinky, cize aj po vysadení. Roche, firma, ktora drzi Roaccutane, patri k jedynm najhorsich, co sa tyka pruserov a pokut ako glaxo pfizer a spol... Cize oni mozno aj vedia veci, ktore v pribalovom letaku nenajdes, ale spolehaju sa na ich silnu lobby a na to,ze proste maju prachy... Nehovoriac o tom, ze sa istia tym, ze kazdy kto Roa. ide brat, podpise informovany suhlas, ze bol oboznameny so vsetkym a bla bla bla... Takze keby ten liek bol aspon trocha bezpecny, urcite by sa tymto nechranili... Ale to je jedno, proste by som do toho uz urcite nesiel, vzhladom na hore uvedene skutocnosti a vzhladom na to, ze to i niekolko rokov po vysadeni ovplyvnilo moj psychicky stav a bohvie, co vsetko este sa prejaví. Ludia maju v oblube zjednodusovat uzivanie liekov, ale nie vsetky lieky su take bezpecne, ako sa zdaju ;)

RNG

Kto chce vediet o isotretinoine viac, hisroriu, ako patentovany lkek nahradil prirodny vitamin A pouzivany na ten isty ucel a rozne skodlive zmeny, co to v tele moze sposobit a pre co v konecnom dosledku tento "liek" prestali pouzivat napr v USA az na vynimky, nech si precita
en.wikipedia.org
A historicky, hoci v USA tento "liek" pouzilo vyse 50 milion ludi, dnes je okolo 100 000 sudnych procesov za vazne poskodenie zdtravia tymto "liekom"
Takze hoci je velmi casto ucinny na acne, riziko poskodenia zdravia je privelke, male kto to napriek vsetkemu chce riskovat, je to jeho osobna zalezitost.
Ked uz riskovat vysoke davky a s tym riziko poskodenia zdravia, tak odporucam skor menej skodlivy a ucinnejsi vitamin A, tj prirodny vitamin A, vo forme retinol palmitate v megadavkach.

kvetinecka98

Nemala som až tak veľa pupákov, tak ale málo a takých veľkých, alebo aj podkožné. Začala som brať roaccutane a problém bol vyriešený po 5 rokoch čo sa stále trápim z pupákmi tak konečne :))) ODPORUČAM ! Neboli žiadne problémy.

koniec sveta

roaccutane nesposobuje GENETICKE poskodenie plodu, sposobuje vyvojove poskodenie plodu. Nemoze sposobovat geneticke poskodenie, pretoze nema mutagenny ucinok, ale iba teratogenny. Prosim, nesirte nezmysly.

koniec sveta

samozrejme, ze MUZ MOZE SPLODIT DIETA aj pocas liecby roaccutanom. Roaccutan posobi len na vyvijajuci sa zarodok, nie na spermie. Muz teda nema ziadne obmedzenie.

bdfbdfg

izabelka: pocas uzivania roaccutane je prisne zalazane otehotniet, kedze roaccutane sposobuje geneticke poskodenie plodu. preto sa zenam pre istotu predpisuje aj hak aby sa zabranilo otehotnenia a navyse urychlila liecba akne. samozrejme ani muz nemoze splodit dieta pocas liecby roaccutane, ale pre muzov hak neexistuje...

Izabelka_MT

to potom ked si dievča a kožná ti odporúča k tým tbl užívať aj antikoncepciu, tak potom chalani čo majú užívať, tiež antikoncepciu ? :D
nikdy tomuto nechápem