kto sa vyzna do pc, sieti atd?

Príspevok v téme: kto sa vyzna do pc, sieti atd?
pls

zaujima ma, ze ked niekto zisti moju ip a siet a zavola do tej siete, ci tej osobe mozu povedat moje osobne udaje. je to divna otazka ale take veci sa deju. niekto si moze vymysliet, ze som urobil toto a toto a zavolaju do siete, aby mu povedali moje udaje a on si ma potom vyhlada. moze sa to stat? teda zo siete to mozu prezradit? nepatri to nahodou pod ochranu osobnych udajov? podla mna by to prezradit len tak hocikomu nemali, podla vas?

AdamKrt

Neviem, ci pre urady to byva minimum pol roka, ale tieto udaje nebudu az tak vela zaberat dat, takze by som povedal, ze neni problem ich mat pre istotu archivovane NEUSTALE po roky rokuce.... :) Archivaciou administrator nic nepokazi, prave naopak.

Je jednoduchsie to vsetko archivovat, ako sa s tym este babrat a triedit to.

Proste, prakticky kym to niekoho neprestane bavit a po par desiatkach rokoch sa toho nezbavia,ze budu potrebovat si upratat :)

babenka1

pozrela som si pravidlá azet.sk o súkromných údajoch. A IP adresy a časy prístupov podľa týchto pravidiel súkromné údaje nie sú!! takže dotyčný sa sťažovať na pokec nemôže, pretože pri registrácii predsa s týmito pravidlami súhlasil. Administrátor tieto údaje môže poskytnúť tretej osobe.

sway

Tu uz ide o to,ze admin tu IP poskytol - IP je znama,nejaky program zisti,u akeho providera je tato IP registrovana,cize provider je tiez znamy.Zevraj provider suhlasi s tym,ze poskytne konkretnu adresu nasho intenetoveho "zlocinca" v pondelok ukrivdenemu.Co je tiez protizakonne,ja si myslim,ze v tomto pripade si to bude chciet dotycny vybavit rucne strucne a takuto blbost k sudu nepozenie (teda len hadam o co ide).Naopak aj "vinnik" sa moze branit a zalovat providera za neopravnene poskytnutie jeho osobnych informacii.Pre pls zavolaj pre istotu do siete,zisti,za akych okolnosti zverejnia tvoju fyzicku adresu tretim stranam a popripade ich upozorni,ze mas obavy,lebo sa ti niekto vyhraza.To je zatial slovo proti slovu a podotkni,ze ak tvoje udaje zvrejnia ,budu z toho dosledky.Nemyslim,ze tam budu mat zaujem riesit,co je medzi vami..A ten ukrivdeny s tymto na sud isto nepojde.

AdamKrt

Existuje nieco ako listove tajomstvo, neopravnene pouzivanie, ci zneuzitie veci, ohovaranie, urazka na cti...

Ak si cita niekto niekoho korespondenciu, ci vydava sa za niekoho ineho atd.

To bolo vsetko prave postihnutelne aj davno v minulosti. Len tazko sa to dokazuje a niekto musi podat trestne oznamenie, aby sa tym niekto zaoberal. Dokazuje sa to tazko, takze vysledok je neisty.

millli

Pre !!!!!!!, suhlasim. Niekto sa boji, ze zistia jeh IP, lebo niekomu asi vynadal. Alebo niekto nejako zistil jeho heslo a teraz nadava v jeho mene na dalsieho. A moze to by aj opacne, ze niekto chce vediet, ako by zistil nejaku IP adresu, z ktorej sa mu nadavalo.

babenka1

pls: ak to chápem správne, človek1 vlastne ublížil dvom ľuďom
1. človeku2, pretože zneužil jeho meno
2. človeku3, pretože písal na jeho osobu urážky

no podľa mňa človek, ktorý sa prihlási pod cudzím nickom aby písal urážky si zaslúži, si zaslúži aby ho potrestali....internet naozaj nie je taký anonymný, ako si myslíte a ohováranie je trestný čin

..,..

podla mna sa s tym zaoberat nebudu ved je to pokec. tam si kazdy pise co chce, kazdy na kazdeho nadava a nieje novinkou, ze skoro kazdy niekomu zistuje heslo. ked je to medzi dvoma osobami tak si to musia vybavit medzi sebou. to je moj nazor.